Относно запотяването на прозорците.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно запотяването на прозорците.

Мнениеот shirindeniz » Пон 02 ное 2009 11:11

колеги ,смених филтъра и не се оправи, продължават да се потят всички прозорци.Някой ако може да помогне :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
bobiivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiivanov » Пон 02 ное 2009 11:36

Здравейте колеги, да споделя и аз мойто мнение, при мен проблема беше че влизаше вода в купето при силен дъжд, и тогава се изпотяваха джамовете,сутрин имаше повече вода по прозорците от вътре от колкото отвън.След като спрях теча/овлажняването/ в купето всичко се оправи ,така че моя съвет е погледни тази тръбичка която казва колегата за конденза от климатроника или от някъде ти влиза вода в купето, дори малко да е/както беше при мен/ то се отразява веднага.

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Пон 02 ное 2009 13:14

bobiivanov написа:Здравейте колеги, да споделя и аз мойто мнение, при мен проблема беше че влизаше вода в купето при силен дъжд, и тогава се изпотяваха джамовете,сутрин имаше повече вода по прозорците от вътре от колкото отвън.След като спрях теча/овлажняването/ в купето всичко се оправи ,така че моя съвет е погледни тази тръбичка която казва колегата за конденза от климатроника или от някъде ти влиза вода в купето, дори малко да е/както беше при мен/ то се отразява веднага.

колега точно това проверих преди малко ,но неможах да намеря тръбичката.Ако може , да ми обясниш къде точно се намира, ще ти бъда благодарен./Голф 4 с климатроник/

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 02 ное 2009 18:14

много се извинявам че ползвам темата на колегата DarkOneBg за да не пиша тема пък съм писал и преди това но така и не намерих решение на проблема със запотяването. става така че съм си пуснал топличко да духа и няма проблем обаче ако отворя вратат или стъклото и прозорците малко по малко почват да се потят и стават като сивкави не могат да се изсушат от вентилатора,и сега ги чистя с кърпа за стъкло с вода и никакъв препарат ама пак си е същото колата е джетта 86набор без клима,нама филтър на купето а лани по това време ги нямах тези проблеми ако не намеря отговор ще свалям за радияторче, пък и антифриз не губи

Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baciko » Пон 02 ное 2009 19:17

здравеѝ колега.случаѝно да не ти е вклучено копчето от климатроника за въртене на въздуха вътре в купето.изклучи го,при по хладно време с повече хора в колата пусни само на предното стъкло да духа на първа степен и нямаш грижи.

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Пон 02 ное 2009 22:15

baciko написа:здравеѝ колега.случаѝно да не ти е вклучено копчето от климатроника за въртене на въздуха вътре в купето.изклучи го,при по хладно време с повече хора в колата пусни само на предното стъкло да духа на първа степен и нямаш грижи.

пробвал сам и така колега,но не става/утре пак ще пробвам/

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Сря 04 ное 2009 21:27

И аз го имам тоя проблем и много ме дразни. Филтъра на купето го смених преди един месец, а радиатора на парното се спука миналата година и го смених, така че и той е нов.

На всяка една кола когато вали дъжд стъклата и се запотяват, когато в колата влезе вода (от мокри обувки, мокри дрехи, мокра коса и т.н.) Тъй като ежедневно имам достъп и карам няколко коли съм забелязал едно нещо - коли, които имат копче за обдухване на предното стъкло (говоря само за коли с климатроник) като го натиснеш климатика автоматично се включва и изпотяването мигновено изчезва (наистина за секунди). Проблема на моя пасат е, че го има това копче на климатроника но като го натиснеш освен, че започва да духа силно на предното стъкло въздуха си е топъл, тоест климатика не се включва и съответно стъклото изсъхва но много по-бавно и то само частично (по краищата на стъклото,където струята е по-слаба конденза си остава) Тъпото е, че когато навън е 3-4 градуса няма как ръчно да го влюча климатика.

Ще проверя утре какво е положението около филтъра (листа,вода), но мисля че всичко ще е наред.

Потребителски аватар
boichopavlov
Автомобил: Touran
Двигател: BSX 2006

Мнениеот boichopavlov » Сря 04 ное 2009 23:40

А защо не се опитате да проверите отдушниците в задната част на колата? На голфа 4 мисля, че се намира под задната броня отстрани.
Дано да съм бил полезен :D

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 05 ное 2009 13:11

hitman0013 написа:ам не е само филтъра проблема.Аз като го смених стана по-добре, но задните прозорци пак си се потят.....защооо защооооо :banghead:
имаш влага най-вероятно от някоя тапа долу на пода пропуска вода и мокри стелките ти.

Потребителски аватар
golf_noob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_noob » Чет 05 ное 2009 13:51

Според мен за да има конденз, просто не се получава вентилация. Колкото и горещ въздух да вкарва парното, влагата вътре няма къде да отиде, освен да се кондензира по най-студеното нещо в купето - прозорците.
В тази връзка(Извинявайте за тъпия въпрос), Голф3 има ли отдушник или някакви отвори през който все пак да излиза отнякъде въздуха от купето?
И съм забелязал, че най-големия конденз (а и най-пречещия) е на задното стъкло, където нито е удобно за бърсане, а е логично да е най-студено в колата. Не вярвам Ханс да не е обърнал внимание на това.
Аз лично филтър нямам никакъв (просто го махнах последния път) и парното ми вкарва атмосферен въздух 1:1.

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Пет 06 ное 2009 12:53

jagler написа:
hitman0013 написа:ам не е само филтъра проблема.Аз като го смених стана по-добре, но задните прозорци пак си се потят.....защооо защооооо :banghead:
имаш влага най-вероятно от някоя тапа долу на пода пропуска вода и мокри стелките ти.

къде има тапи на пода ,колега да ги проверя и аз,че ту се оправя ту пак почва проблема/а бе ужас/

Bling
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bling » Пет 06 ное 2009 14:47

Здравейте колеги,

Аз съм млад шофьор и нямам много опит, но все пак ще се опитам да помогна.Колата ми е Голф 3 комби с климатик.Когато карам и ми се запотят стъклата пускам климатика да обдухва предното стъкло и до 10-15 секунди обикновено всичко е наред, като след това пускам на първа степен не на 100% горещ въздух а по средата да кажем(наистина е неприятно да пуснеш климатика особено ако дрехите са мокри но...).А ако ми се случи да се запотят още в началото като влезна в колата пускам топлото защото наистина става доста по-бавно, и изчаквам да се оправят преди да потегля.Като вариант също е съвсем леко да се отвори прозореца докато карате и сте пуснали парното защото, макар и бавно, по топлият въздух излиза от там и изкарва малко влагата.А относно задния прозорец..... нямате ли реотани :??? Надявам се да съм помогнал със нещо :)

Потребителски аватар
golf_noob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_noob » Пет 06 ное 2009 14:57

Има едни гумени тапи под мокета в краката на шофьора и пасажера (може и отзад да има , не съм стигал до там).
За да стигнеш до тапите - седалката максимално назад, махаш пласмасовия праг (на щипки е,под него са кабелите),сваляш ръчката за предния капак (заедно с кората на която е хваната), махаш пласмасата която е зад педала на спирачките, има и още една вдясно от газта, махаш пласмасата , която е навите на "болта" под педала на газта. И полека започваш да вдигаш мокета откъм вратата в посока централната конзола, само леко около седалката. Отдоло има 2 парчета от нещо като кече с залепен балтум на него (ако ти е текла вода, тези кечета ще са мокри, няма исъхване тази материя), под тях има едни найлонови стелки с пясък в тях и под тях вече трябва да видиш тапите. Имай предвид че пода е двоен и под тапите има друга ламарина. Кухината е около 1см и ако в нея има вода, значи отнякъде ти се е пробило "дъното".
Надявам се да съм бил полезен.

П.С.Разглобяването е 5 мин работа, само помни кой винт откъде е.

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Пет 06 ное 2009 19:37

golf_noob написа:Има едни гумени тапи под мокета в краката на шофьора и пасажера (може и отзад да има , не съм стигал до там).
За да стигнеш до тапите - седалката максимално назад, махаш пласмасовия праг (на щипки е,под него са кабелите),сваляш ръчката за предния капак (заедно с кората на която е хваната), махаш пласмасата която е зад педала на спирачките, има и още една вдясно от газта, махаш пласмасата , която е навите на "болта" под педала на газта. И полека започваш да вдигаш мокета откъм вратата в посока централната конзола, само леко около седалката. Отдоло има 2 парчета от нещо като кече с залепен балтум на него (ако ти е текла вода, тези кечета ще са мокри, няма исъхване тази материя), под тях има едни найлонови стелки с пясък в тях и под тях вече трябва да видиш тапите. Имай предвид че пода е двоен и под тапите има друга ламарина. Кухината е около 1см и ако в нея има вода, значи отнякъде ти се е пробило "дъното".
Надявам се да съм бил полезен.

П.С.Разглобяването е 5 мин работа, само помни кой винт откъде е.

благодаря колега ,ще пробвам и там.

Borislav_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav_81 » Пет 13 ное 2009 13:34

Здравейте !
Имам Поло 1,4 I 96 г 5 врати . миналата зима се удрях , оправих колата уж я изпънаха всичко точно , но сега като застудя времето и се увеличи влажността стана страшно !!! Преди 3 дни влизам в колата , а предното стъкло цялото в конденз .. капки , капки ... не ми стигнаха 3 парчета вестник да го изчистя ! Филтъра на купето е нов ! Някои ако може да помогне !?!?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”