ТДИ махане катализатор
Re: Махане катализатор ТДИ.
Колеги, моята кола си е с катализатор(за сега).Проблемът е,че сутрин като я запаля, особено когато е судено в началото не излиза никакъв дим, но след 1-2 км. каране отзад почва яко да дими сиво-бял пушек и след като позагрее малко нещата се оправят и колкото и да форсирам нищо цветно не излиза от ауспуха.
Масло и антифриз не пипа грам и пали без проблеми.Възможно ли е проблема да е в катализатора и ако го махна няма ли да пуши повече. Колата е Голф 3 АФН.

От днес и аз съм горд собственик на кола без катализатор!
и съвсем определено Голфи върви много по-добре без оня картоф в задника!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако не ти е пушила преди няма да ти пуши и след махането на катализатора.the_tupan написа:Колеги, моята кола си е с катализатор(за сега).Проблемът е,че сутрин като я запаля, особено когато е судено в началото не излиза никакъв дим, но след 1-2 км. каране отзад почва яко да дими сиво-бял пушек и след като позагрее малко нещата се оправят и колкото и да форсирам нищо цветно не излиза от ауспуха.Масло и антифриз не пипа грам и пали без проблеми.Възможно ли е проблема да е в катализатора и ако го махна няма ли да пуши повече. Колата е Голф 3 АФН.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:Колеги, моята кола си е с катализатор(за сега).Проблемът е,че сутрин като я запаля, особено когато е судено в началото не излиза никакъв дим, но след 1-2 км. каране отзад почва яко да дими сиво-бял пушек и след като позагрее малко нещата се оправят и колкото и да форсирам нищо цветно не излиза от ауспуха.Масло и антифриз не пипа грам и пали без проблеми.Възможно ли е проблема да е в катализатора и ако го махна няма ли да пуши повече. Колата е Голф 3 АФН.
Както ги описваш нещата, едва ли е само от катализатора.А него когато ида го махнеш все е късно.На стара кола над 150хил. не знам какво му се чудиш.Има хиляди теми тук и във всичките става въпрос за проблеми вследствие запушен катализатор.Аз съм извел картерните газове навън и ми се струва, че по-малко пуши синкаво, а иначе беше точно като при теб, а и куп други неща съм правил с цел прочистване на затлаченият ми дизелак.

nasko1978 написа:the_tupan написа:Колеги, моята кола си е с катализатор(за сега).Проблемът е,че сутрин като я запаля, особено когато е судено в началото не излиза никакъв дим, но след 1-2 км. каране отзад почва яко да дими сиво-бял пушек и след като позагрее малко нещата се оправят и колкото и да форсирам нищо цветно не излиза от ауспуха.Масло и антифриз не пипа грам и пали без проблеми.Възможно ли е проблема да е в катализатора и ако го махна няма ли да пуши повече. Колата е Голф 3 АФН.
Както ги описваш нещата, едва ли е само от катализатора.А него когато ида го махнеш все е късно.На стара кола над 150хил. не знам какво му се чудиш.Има хиляди теми тук и във всичките става въпрос за проблеми вследствие запушен катализатор.Аз съм извел картерните газове навън и ми се струва, че по-малко пуши синкаво, а иначе беше точно като при теб, а и куп други неща съм правил с цел прочистване на затлаченият ми дизелак.
Проблемът ми се реши като смених една подгревна свещ и пушаците останаха в миналото.Иначе промяна в звука поне при мен лично няма с изключение на приятното свирукане на охлюва...абе колата се отпуши!

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
1.Бъди сигурен че не е на реални
2.Катализатор на 223к е чисто и просто циганче
3.Залагам че е на поне 350к км и е сменян ката за ТЮВ ако е от немско
feikot написа:1.Бъди сигурен че не е на реални
Ами за немец ми го продадоха.

- feikot
20 лв на точка 3 слагам.
feikot написа:20 лв на точка 3 слагам.
Няма да споря...като се има пред вид,че кочинката е на 11 години и доста ядове брах с нея явно е доста амортизирана...а така като се замисля май ще е добре да се пусне тема със заглавие: Колко често ви се налага да гледате под предния капак на автомобила си, защото на мен май всеки ден!

- feikot
Ее не на всеки е така.Ей сега ще дойде някой със секирата 

- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Когато махнах катализатора, километража беше на 210к.Беше чист като моминско дупе.По заварките на катализатора личеше че не е сменян.Колата е дошла от Австрия на 150к.
И моя беше така. Даже кожуха му беше почнал леко да корозира, но пак не е гаранция за километри според мен.
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Тук километрите нямат значение.Ако не е сменян катализатора а пък той е чист, какво по- добро от това за един двигател.
Всъщност от какво зависи степента на амортизация на един катализатор(освен от изминатите километри разбира се)? Има ли определен стил на шофиране примерно, който спомага за по- бързото му затлачване?Знам, че по- новите коли трябва да се карат на пълна газ през определен интервал от време за да се прочисти катализатора им...или ставаше въпрос за филтъра за твърди частици?! 

Върни се в “Дизелови агрегати”