ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 04 ное 2009 22:15

Според мен има много голямо значение за катализатора как се кара колата.Мойта кола се кара предимно извън градско със скорост 90-140. Тази скорост се подържа по 4-5 часа все си мисля че каквото и да има по катализатора ще изгори. Друг е въпроса че вече не върши работата за която е поставен.

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Сря 04 ное 2009 22:21

Карай си я както ти харесва.Катализатора до някаде е индикатор за доброто смесване и изгаряне на горивото , което е най важното и показателно за всеки д-л.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Сря 04 ное 2009 22:38

KirilGeorgiev написа:Според мен има много голямо значение за катализатора как се кара колата.Мойта кола се кара предимно извън градско със скорост 90-140. Тази скорост се подържа по 4-5 часа все си мисля че каквото и да има по катализатора ще изгори. Друг е въпроса че вече не върши работата за която е поставен.

Абе и аз все си мисля,че пърженето по магистралата поне малко от малко може да издуха насъбралия се гняс, ама то вече няма значение...нали го махнах.Важното е ,че сега на мотора му е по- леко! :D

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Пет 20 ное 2009 0:46

от днес и аз вече съм без катализатор,ефекта е чуствително по пъргава кола.горещо препоръчвам особено на тези които са със чип да го махат.другото полезно нещо което научих е ,че за да има макс разлика във вървенето трябва да се постави тръба на местото на катализатора,а не да се избушва.шума в купето мога да кажа,че остана непроменен,но отвън се чува повече турбината.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 20 ное 2009 10:32

esto написа:от днес и аз вече съм без катализатор,ефекта е чуствително по пъргава кола.горещо препоръчвам особено на тези които са със чип да го махат.другото полезно нещо което научих е ,че за да има макс разлика във вървенето трябва да се постави тръба на местото на катализатора,а не да се избушва.шума в купето мога да кажа,че остана непроменен,но отвън се чува повече турбината.

Защо мислиш,че върви повече с права тръба? :roll: Аз пък исках задължително да се изтумби и кожуха му да си остане защото не гние. :beer

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Пет 20 ное 2009 10:54

the_tupan написа:
esto написа:от днес и аз вече съм без катализатор,ефекта е чуствително по пъргава кола.горещо препоръчвам особено на тези които са със чип да го махат.другото полезно нещо което научих е ,че за да има макс разлика във вървенето трябва да се постави тръба на местото на катализатора,а не да се избушва.шума в купето мога да кажа,че остана непроменен,но отвън се чува повече турбината.

Защо мислиш,че върви повече с права тръба? :roll: Аз пък исках задължително да се изтумби и кожуха му да си остане защото не гние. :beer

ми щото когато е тръба месните съпротивления са по-малки и така налягането в генерацията е по-ниско :beer

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 20 ное 2009 11:12

esto написа:
the_tupan написа:

ми щото когато е тръба месните съпротивления са по-малки и така налягането в генерацията е по-ниско :beer

Даже не съм се сетил за това. Както и да е...Важното е,че и мойта кочинка се отпуши! mhihi Поздрави! :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 20 ное 2009 13:37

Каде в софия могат да ми направят тази процедура като катализатора се замени с тръба? И ориентировачно какви са цените?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 20 ное 2009 18:10

brum написа:Каде в софия могат да ми направят тази процедура като катализатора се замени с тръба? И ориентировачно какви са цените?

kimif2008 e товаят човек. Доволен ще останеш.

Потребителски аватар
boqnov_83
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: AFN

Мнениеот boqnov_83 » Нед 22 ное 2009 12:52

Преди няколко месеца и аз се отървах от катализатора.Във вървенето не се усети кой знае каква разлика,но като че ли двигателя заработи по меко.Да не говорим че турбото се чува по силно и направо не мога да му се нарадвам. mhihi

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Нед 22 ное 2009 17:16

Ами оказва ли влияние като ходиш на преглед за вредните газове? Ако не оказва да зема да го махам ^^

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 22 ное 2009 17:34

d1daka написа:Ами оказва ли влияние като ходиш на преглед за вредните газове? Ако не оказва да зема да го махам ^^

За да може катализатора да си върши работата трябва да не е запушен и да е загрял на 700 градуса.При всички останали положения серните и въглеродните съединения си излизат безпрепятствено през ауспуха.Ако си уверен,че катализатора ти е читав не го махай,просто няма смисъл.В случай,че не знаеш какво му е състоянието хващай флекса и режи смело! mhihi :beer Доволен ша останиш...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 26 ное 2009 8:20

Вчера си намерих заместител на катализатора. Цялата част от след турбината, заедно с меката връзка и така до преди първото гърне. Обаче човека от когото я взех ми каза, че има вероятност така да се появят вибрации по генерацията. Решението било да се добави малко тежест към тази част от генерацията на мястото кадето се е намирал катализатора.
Имал ли е някой проблем с вибрации след замяна на катализатора с права тръба? В конкретният случай колата е Passat B5 с AFN двигател. И някой знае ли колко тежи катализатора на тези коли?

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пет 27 ное 2009 8:47

Катализатора е около 500гр. :да:При мен се наложи да вдигна леко оборотите на празен ход за да изчезнат вибрациите.Иначе изпада в резонанс чак до крайното гърне.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 28 ное 2009 21:44

На мен ми се тресе цялата генерация,от двг до крайните гърнета и аспусите.Не съм махал ката,предполагам жабаря и той не е,а за какво тресе нз ?

Върни се в “Дизелови агрегати”