Опит да ми разбият колата ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
BHuMaHuE
Автомобил:
Двигател:

Опит да ми разбият колата ?

Мнениеот BHuMaHuE » Вто 03 ное 2009 12:55

Сега отивам и какво да видя. Ключалката на дясната ми врата е разбита ( разширена с някакъв предмет ). Нито мога да заключа нито да отключа през нея. Обаче не са могли да я отворят. Какво да правя. Дайте съвети. Има аларма но не съм чул нищо ноща.
Колата ми е Венто 94г. :(

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Опит да ми разбият колата ?

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 03 ное 2009 12:57

сменяш ключалките по възможност същите щом не са могли да я отворят ама не се знае дали др. път няма да са си намерили точния '' уред '' и я остави пак на същото място за през ноща и аз ако съм на твоето място си взимам едно термосче и едно спално чувалче и чакам на задната седалка :screwy

BHuMaHuE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BHuMaHuE » Вто 03 ное 2009 13:00

Нямам думи просто за наща пропаднала страна. По-гадно същество от българина няма !

BHuMaHuE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BHuMaHuE » Вто 03 ное 2009 13:15

Трябва ли да подавам сигнал в полицията или не ?

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Вто 03 ное 2009 15:38

BHuMaHuE написа:Нямам думи просто за наща пропаднала страна. По-гадно същество от българина няма !

Да-Българите сме най-големите боклуци-че то нали коли се крадат само в България,даже ние сме измислили кражбата....ама за всичко ни е виновна държавата,дори за тва че вали сняг и за тва че ми свърщи бирата....важното е да е виновна държавата и тъпите Българи....

Потребителски аватар
zlostornika
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zlostornika » Вто 03 ное 2009 16:59

Твърде много се увеличиха кражбите на акумулатори - в Шумен. Не знам как е в другите градове, но тука станаха много потърпевшите, един от тях е и баща ми. Но явно не им идва на акъла, че акумулатора не се захваща само с клемите. Затова пускайте алармите и си спирайте колите само на светло. :|

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Вто 03 ное 2009 19:03

държиш ли нещо по-ценно в колата - например ЦД, навигация.....
ако ли не, най-вероятно са искали да я крадат за части :rocketwhore

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Вто 03 ное 2009 19:34

zlostornika написа:Твърде много се увеличиха кражбите на акумулатори - в Шумен. Не знам как е в другите градове, но тука станаха много потърпевшите, един от тях е и баща ми. Но явно не им идва на акъла, че акумулатора не се захваща само с клемите. Затова пускайте алармите и си спирайте колите само на светло. :|

Колега не са само многото кражби на акумулаторите,но и на СД-та и само на разбити стъкла без да е пипано.
Особено в по-крайните квартали :rocketwhore :rocketwhore :rocketwhore

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 03 ное 2009 20:38

Nikkolay написа:държиш ли нещо по-ценно в колата - например ЦД, навигация.....

Колеги,аз си държа всички документи+ книжката в колата,мисля,че е време в тия времена да ги прибера в къщи,че си е ...!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 04 ное 2009 11:52

boi4eto написа:
Nikkolay написа:държиш ли нещо по-ценно в колата - например ЦД, навигация.....

Колеги,аз си държа всички документи+ книжката в колата,мисля,че е време в тия времена да ги прибера в къщи,че си е ...!

Не ти ли трябват? Що не си оставиш и портфейла направо, да ги почерпиш mhihi mhihi

Иначе по темата - за полицията смисъл не виждам. Нито ще тръгнат да ги търсят нито нищо. Само загуба на време.
Мен тия дни ми откраднаха ножа и на задното стъкло с пръст нарисували обърната пентаграма и написало отдолу Satan :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 04 ное 2009 17:45

Ония ден получих писмо от прокуратурата... и след първоначалното ми изтръпване от подателя, чета надолу отказ за за започване на производство по молба номер... за разбито стъкло и откраднат касетофон... основание: ниска степен на обществена значимост :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Lion_Heart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lion_Heart » Сря 04 ное 2009 18:26

golf rlZZZ написа:
BHuMaHuE написа:Нямам думи просто за наща пропаднала страна. По-гадно същество от българина няма !

Да-Българите сме най-големите боклуци-че то нали коли се крадат само в България,даже ние сме измислили кражбата....ама за всичко ни е виновна държавата,дори за тва че вали сняг и за тва че ми свърщи бирата....важното е да е виновна държавата и тъпите Българи....

Абе,пич според теб нормално ли е да се разбие кола която струва 200 евро и в която ОЧЕВАДНО няма скъпоценности?Чувството за безнаказаност,съчетан с мизерията от която са се и озлобили хората е причината за това.Кой освен държавата да е виновен???Обикновения българин с какво е виновен,че върши работа за 3000 евро а му дават 350 лева???

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 04 ное 2009 19:03

и мен ме заплашва подобен проблем, за сега няколко човека изгоряха пред нашият блок ... върти ми се в главата някоя аларма с обратна връзка (дистанцйонно -пейджър), или да сложа в колата един ГСМ, и да изключа звука на алармата (поне да не ги плаши) , а елементарно да преработя телефона да набира номера ми при сработване на алармата.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 07 ное 2009 2:08

mafiota написа:и мен ме заплашва подобен проблем, за сега няколко човека изгоряха пред нашият блок ... върти ми се в главата някоя аларма с обратна връзка (дистанцйонно -пейджър), или да сложа в колата един ГСМ, и да изключа звука на алармата (поне да не ги плаши) , а елементарно да преработя телефона да набира номера ми при сработване на алармата.

я някой да раздуха,ако обича естествено,за тоя номер с джисиема и алармата :beer трябва ли алармата да е специална или е някакъв отделен модул :roll:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Нед 08 ное 2009 19:40

най-елементарният начин е да се вземе някаква елементарна нокиа, и например на бутона "2" посредством функцията бързо набиране да си сложиш номера на който телефонът изкаш да ти звъни! След това вземаш едно реле, бубината му се свързва към изхода на алармата за пейджър, нормално отвореният му контакт посредством тънки жички към контактните писти на бутона "2".
Също така паралелно на НО контакт на едното реле може да се свърже НЗ контакт на друго реле, което е постоянно задействано и следи наличието на напрежение (т.е. следи ако се отркрадне акумолатора, или алармата се обезточи).
Това е с най-общи приказки. Срещу крадци-кокошкари може да свърши работа, но добре е да се има и хубава въздушна пушка така в засада ... от разстояние .... :twisted: :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”