Не го знам точно за какво служи обаче от някаде изтърва масло и незнам от каде.Някой ако знае устройството му и дали може да се оправи нека помогне.Колата е голф 4 тди пд
Мисля че колкото на по вискои обороти караш толкоз повече изтърва и маслото се стича по двигателя нещо много неприятно.Моля помогнете!

Тема за изтриване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тема за изтриване
Последна промяна от ludiafen на Чет 12 ное 2009 14:07, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги какво е това?
И да добавя маслото което излиза от него е доста може би на 100 км около 70-80 грама масло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЕГР-клапан.Мисля че всъщност си отива турбината,пуска масло в смукателния кръг,внимавай,количеството е доста и има опасност да "подкараш" на масло.Тренирай гасене на мотор чрез спирачка и включена 1-ва
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега мерси!обаче няма ли да стане нещо на мотора ако я гася на 1 ва със спирачка?и то колко пъти трябва да го направя това?и каква ще ми ползата от това гасене?или по точно какво общо има с тоз клапан.Аз исках някакси ако може да го направя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,имах в предвид ситуация при която самото масло,постъпило в цилиндрите започва да гори!Тогава мотора става неуправляем,не може да го изгасиш чрез ключа,развива високи обороти и понякога това води до пълно разрушаване.Имаше из форума описан такъв случай,тогава спасението е все някак да го загасиш(ако въобще се усетиш за ситуацията).Това с гасенето не го посочвам като "профилактика",а като подсещане да си провериш турбото(като най-вероятен източник на масло в колектора).Вземи го на сериозно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
До сега не ми се е случвало такова нещо!не съм запознат с тоз клапан а мене ма интересува защо тече масло? нещо има преебано ли или ко да го правя?и аз незнам това дето ми говориш неможах да те разбера!
и се чудя сега какво става с тоз клапан.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
ludiafen написа:До сега не ми се е случвало такова нещо!не съм запознат с тоз клапан а мене ма интересува защо тече масло? нещо има преебано ли или ко да го правя?и аз незнам това дето ми говориш неможах да те разбера!
Първо се информирай какво е ЕГР клапан, а след това се замисли от де може да идва маслото-например от това масълце дето смазва оста на турбината а? Ето инфо на англ
Последна промяна от apa6o на Чет 12 ное 2009 13:24, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирач маслото идва от самия клапан.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ludiafen написа:Разбирач маслото идва от самия клапан.
Точно така, смени си клапан и ще си готов, щом колегата е разбирач.

А после ще ти кажем от къде да търсиш турбина.

-
- Автомобил:
- Двигател:
И така ще направя!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щели да ми казват от каде да съм си намирал турбина аре варете някаде че ма нервите.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
ludiafen написа:И така ще направя!
Колега май проблема ти е в това, че в изторелите газове, които ЕГР рециркулира, попада масло, а тия газове идват от изпускателната система и единственото за което се сещам от където може да идва това масло е ТУРБИНАТА и да ти споделя това клапанче работи с вакуум и няма как от него да е маслото а е от това което клапан пропуска

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
ludiafen написа:Щели да ми казват от каде да съм си намирал турбина аре варете някаде че ма нервите.
ми кат та нервим заминавай ти на нейде не стига че хората ти обясняват какво да праиш и какъв е проблема ти си знаеш пак
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тема за изтриване
Наскоро сменях втулки на стартера и като ми се наложи да махна турбо пътищата бяха омаслени и мен ме навежда мисълта че е от турбината а голфчето не гори масло не мирише на изг. масло но идея си нямам какво да правя с тая турбина.. не се чува като надува но се усеща колата е голф 3 1.9ТДИ АХУ 90коня
Върни се в “Дизелови агрегати”