Сьвет за голф 4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Сьвет за голф 4

Мнениеот joromnt » Чет 22 окт 2009 7:11

Работех една година в сервиз и повярвай ми ЛУдфен, нямаще мергел които да доиде в сервиза и да не тече масло от него :D като жигула :D Не каза какъв мерцедес си карал, но да ти кажа че ако си търсил приятна возия да си си купил пасат а не четворка. Тук никои няма вина че не си проверил колата която си купил, че да наричаш целия модел "калпав".

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 22 окт 2009 9:50

Да бе, тези четворки страшно много се чупят като станат на 200000км, направо да се чуди човек като детски играчки са направени :roll:

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Съб 24 окт 2009 19:30

morfei1 написа:Да бе, тези четворки страшно много се чупят като станат на 200000км, направо да се чуди човек като детски играчки са направени :roll:

Ами затова само ни е сме си виновни, че обираме на запада боклуците.Не народ а племе е казал някой преди мн години. :012: Аз например държа на марката и не бих я сменил за друга.Ако всеки разполагаше с достатъчно пари за нов автомобил повечето от темите нямаше да съществуват и пазара в Горубляне.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 24 окт 2009 19:53

Малко са хората и в чужбина, които разполагат с пари за нова кола...
там банката разполага ;)
Предпочитам 4-ка ама моя, от колкото 6-ца ама на банката :idea:
Е разбира се от техническа гледна точка нищо по-хубаво от това колата да е в гаранция.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Съб 24 окт 2009 20:10

То и това с гаранцията е много закачливо.
Докато си в гаранция трябва да обслужваш автомобила само в оторизирания сервиз, за да ти важи. Е, наистина на излизане оставяш пари колкото за един Голф тройка, но удоволствието от надлъгването е несравнимо, когато отидеш после да си търсиш правата за някой дефект.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 24 окт 2009 20:14

pedalchobaba написа:То и това с гаранцията е много закачливо.
Докато си в гаранция трябва да обслужваш автомобила само в оторизирания сервиз, за да ти важи. Е, наистина на излизане оставяш пари колкото за един Голф тройка, но удоволствието от надлъгването е несравнимо, когато отидеш после да си търсиш правата за някой дефект.

След толкова парене от "майстори", "специалисти" и "разбирачи" съм на път така или иначе вече да ходя само там - по-добре 500 лв по същество, от колкото 250 за нечии предположения и месец по късно още 1000 през носа :idea:
Играх го вече два пъти.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Съб 24 окт 2009 20:17

Това означава ли, че досега не си ходил в такъв сервиз?
Иди да видиш, че и там е пълно със стажанти.
Разликата е единствено в цените, заради "оригиналните" части, които влагат и "гаранцията" която дават и после по принцип не спазват.
Щото винаги ти си виновен.
Разбира се, не го твърдя категорично за всички сервизи, може да има и изключения, но наблюденията са ми от Балканстар и Юнитрейд.

Последна промяна от pedalchobaba на Съб 24 окт 2009 20:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 24 окт 2009 20:22

pedalchobaba написа:Това означава ли, че досега не си ходил в такъв сервиз?

Ходил съм разбира се. И да - така е, но:

1. далеч няма да е първия голф, който им попада
2. нито най-"модерния" (не се смей... и през майстори дето не знаеха, че дросела се обучава например минах... какво да говорим за друго свързано с електроника...)
3. Носят малко или много отговорност за постъпките си и вероятността да ми сложат част, която не е за моята кола (и това го играх - ама братчед му имал 1.6 АКЛ и за това :banghead: ) е много по-малка

Така че стажанти или не - все повече съм на мнение, че оторизираните сервизи разполагат с най-много качествен и обучен конкретно за марката персонал и съответната база данни от проблеми.
Кажи ми как да обясня на Жоро от съседния гараж дето по цял ден сглобява двигатели на Кадет що е E-gas и защо няма да намери жилото на газ педала..... :screwy

Разбира се всичко има и изключения. Познавам и свестни майстори, но само в определени сфери - например генерация, ходова част или нещо друго.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Съб 24 окт 2009 20:24

pedalchobaba написа:Това означава ли, че досега не си ходил в такъв сервиз?
Разликата е единствено в цените, заради "оригиналните" части, които влагат и "гаранцията" която дават и после по принцип не спазват.

тъй е колега ама поне дават документ и гаранция.Вероятноста после да си потърсиш правата е доста по голяма.Аве винаги си прекаран и нервите са си за твоя сметка.

Потребителски аватар
borledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borledo » Сря 11 ное 2009 18:06

евала на колегата Haralampi по добре 4 моя от колкото някаква друга на банката но сам абсолютно сигурен че мн хора от форума ако имат парите за нова кола мн малко от тях ще карат VW

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 11 ное 2009 18:56

:)

Към днешна дата, ако купувах нова кола от магазина, вероятно отново щеше да е VAG!

Не знам дали точно VW... за по-голяма кола може би бих избрал Octavia, a за подобна на голфа - Leon, тъй като като за нова кола в гаранция трошливостта не е от толкова голямо значение, а пък смятам че в последните 5-6 години Skoda и Seat дръпнаха сериозно, a цените са им по-евтини.

За втора ръка обаче отново бих взел VW или Audi.

Едно знам... че и нова надали ще си купя някога азиатска (извън Мазда), френска или италиаснка кола... мерси съм, нема нужда.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 11 ное 2009 19:00

Нова кола за да ми харесва трябва да е поне 50 000 лв, новите за по 20 000 лв като ги знам какви са, по-добре да карам нещо 5-6 годишно читаво...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 11 ное 2009 20:07

Именно - нов Голф със разумен комплект екстри е около 50 000 :)

А някой се радват на нови кийки, кайсийки и т.н. бе... всеки с вкуса си :roll:

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Сря 11 ное 2009 20:13

май много се размечтахме за новите коли колеги.Темата беше друга.Имаш пари земаш може и да избираш.Марки и модели да искаш и мераклии.Дано се променят нештата и за нас и скоро време повечето от нас да смакват колите от витринитеъи да не търсим на запада читавото.Кола независимо от километри и години щом е трагнала да се продава и някой е убеден каде ще отиде колата, защото ние сме ги научили така всеки сам да си прави разсъждения.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 11 ное 2009 21:50

Haralampi написа:Забравих да добавя - към момента ми скърца единствено долната панта на шоф врата и все още не съм намерил решение :( Изпръсках половин шише смазочна течност и ефект Zero :( Не е тук мястото, ама понеже стана дума за скърцане...ако някой има идея кво да я правя да помага. Отделно, че е и за реглаж, че горе излиза навън.

От 1 година съм ги забравил тия панти.
Преди през 2 седмици пръсках с WD-40

Решението е тефлонова грес от спрей (бяла е на цвят). Трябва добре и точно на място да смажеш пантата.
Тайната е че тази грес не изсъхва.

А по темата - от 2 седмици карам и нова кола (Корола) и Голфа и двете си ме кефят
Смяна на масло на Тойота е 138 лева в Официалния сервиз на Венци в Търново.
Горе долу толкова ми излиза и масло и филтър от VW за Голфа.
Много пъти съм писал че части за Голф 4 от официалния представител не излизат чак толкова скъпо.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”