Пробллем Скоростна Кутия !!!! ПОМОЩ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Пробллем Скоростна Кутия !!!! ПОМОЩ

Мнениеот hayabusa_gsxr » Сря 11 ное 2009 0:34

колеги проблема е следният : карам си аз голфа вкарвам 3та скорост и после не ще да излезе със 1000 зора излезе и после след няколко дена пак същия проблем този пат жестоко мъчене на скоростния лост докато излезе от 3та скорост... и след това се появи друг проблем при включване на 3та и 4та скорост се чува хъркане само при тия другите са ми нормални. Като е на свободна бутна малко лоста без съединител и почва да стърже към 3та и към 4та все едно няква преграда се е счупила вътре ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен!

Golf 2 1.6ez
скоростна кутия код 4Т (020)

Потребителски аватар
toci_81
Автомобил: Golf 5 Plus TDI
Двигател: BKC

Re: Пробллем Скоростна Кутия !!!! ПОМОЩ

Мнениеот toci_81 » Сря 11 ное 2009 21:00

Като е на свободна бутна малко лоста без съединител и почва да стърже към 3та и към 4та все едно няква преграда се е счупила вътре ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен!
здр.това е нормално да стърже без саединител да се опиташ да вкараш някоя скорост.за другото как е лостовата система.

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Сря 11 ное 2009 22:22

Според мен, когато не си успял да изкараш 3-тата скорост си вкарал две заедно (1-3;3-5), при такива случаи много трудно излиза после и в по-вечето случаи първият път като се случи това нищо не и става на кутията, но втория път или кученцата (нещата които ти държат зъбчатките когато вкараш на скорост) или синхронизатор. Но както си написал без съединител като буташ... това всяка кола (дори и ферари) ще го направи.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 11 ное 2009 22:46

Що не прежалиш 250 лв и да си смениш скоростната кутия.Ще ти излезе най-евтино и с най-малко главоболия...повярвай ми!

Потребителски аватар
Lubo 85
Автомобил: vw golf MK3
Двигател: AFT 1996

Мнениеот Lubo 85 » Сря 11 ное 2009 23:52

Здр.караи докато се счупи на цяло и после зимаш една друга от некоя морга и си готов.Аз на моятя така направих такижа кутии като тжоита са по 180 до 220лв. моятя беше малко по скапи4ка защото е 1,6 101 коня
Малко трудно я намерих
love.vw love.vw

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 12 ное 2009 0:51

ЕМИ ДА КОЛЕГИ И АЗ ТАКА ЩЕ КАРАМ ДОКАТО ОТКАЖЕ И ТАКА КАТО СЕ СЧУПИ НАПАЛНО ЩЕ ТЪРСЯ НОВА... ЗА ЖАЛОСТ

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Чет 12 ное 2009 1:07

Според мен вече синхронизаторите са ти заминали.Даите други идеи

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 12 ное 2009 10:16

това с хъркането е само на 3та и 4та другите скорости си влизат перфектно.... Сега си представям че карам некои Зил или Ифа на 3та само с междинна газ с двоино амбриране mhihi :screwy

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 12 ное 2009 11:30

S.Nikolaev написа:..... си вкарал две заедно (1-3;3-5),...

Колега , ти разглобявал ли си скоростна кутия ( то е ясно разбира се ) , но поне чувал ли си , виждал ли си на чертеж какво представлява ??? Как си представяш да стане това нещо - две скорости едновременно :| , дори и да има такава повреда (счупени вилки , фиксатори и т.н.) то :
S.Nikolaev написа:.....при такива случаи много трудно излиза после и в по-вечето случаи първият път като се случи това нищо не и става на кутията, но втория път или кученцата (нещата които ти държат зъбчатките когато вкараш на скорост) или синхронизатор. .....

направо уби всичко детско в мен :063: - не просто нищо не и' става ами и нищо здраво не остава в нея .

По темата : колега как мина дръпката с Шарана mhihi ? Провери си съединитела , явно не отделя добре , може и да е от жилото , а може и да е крив (строшен) диска ....

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Чет 12 ное 2009 18:42

milmar написа:
S.Nikolaev написа:..... си вкарал две заедно (1-3;3-5),...

Колега , ти разглобявал ли си скоростна кутия ( то е ясно разбира се ) , но поне чувал ли си , виждал ли си на чертеж какво представлява ??? Как си представяш да стане това нещо - две скорости едновременно :| , дори и да има такава повреда (счупени вилки , фиксатори и т.н.) то :
S.Nikolaev написа:.....при такива случаи много трудно излиза после и в по-вечето случаи първият път като се случи това нищо не и става на кутията, но втория път или кученцата (нещата които ти държат зъбчатките когато вкараш на скорост) или синхронизатор. .....

направо уби всичко детско в мен :063: - не просто нищо не и' става ами и нищо здраво не остава в нея .

По темата : колега как мина дръпката с Шарана mhihi ? Провери си съединитела , явно не отделя добре , може и да е от жилото , а може и да е крив (строшен) диска ....

Колега, кутии съм отварял колкото ти си отварял кутии от бира ;) и на мен ми се е случвало да вкарам 2 (ДВЕ) скорости наведнъж и да става но само тези съседните на лоста, а не съседните номера 12345. И на мен първия път като ми се случи много се зачудих (в смисъл като отворих такава кутия) и след като я отворих гледам :shock изкарах ги, наместих ги и колата така си и замина с тази кутия (5 години каране ~ 200 000 км) и нищо не смених.... така че...

Потребителски аватар
stimorol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stimorol » Чет 12 ное 2009 20:02

и на мен се случи да вкарам 2 скорости на един път и деференциала се разплете
и това мисля че се получава от криви вилки говоря за голф 3 абф
скорости на голф 2 не съм виждал отворени

Потребителски аватар
svetlo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlo » Чет 12 ное 2009 20:15

Това е муфа или синхронизатор,

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 13 ное 2009 12:15

S.Nikolaev написа:...
Колега, кутии съм отварял колкото ти си отварял кутии от бира ;) ...

Бира в кутия не пия , това явно обяснява нещата mhihi .
Не се излагай повече и по-важното не заблуждавай хората . Ако се получи подобно нещо , муфите на две скорости да са зацепени към съответните им зъбчатки се получава тотален блокаж , не можеш да завъртиш ни първичен , ни вторичен вал на ръка :idea: . Но двигателя може mhihi :bishop

ПП Проблема може да свързан с осталите неща които споменаха колегите ... За трудно включване - разбирам да е синхронизатор , но за трудно изключване : според мен съединителя увлича , не отделя добре и зъбчатките , съответно и муфите са под напрежение , натегнати ... А може и да има подбита муфа , която да "залоства" .

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Пет 13 ное 2009 14:42

Да не спамим на човека темата много... Но все пак МОЖЕ да се вкарат две скорости :idea: Най често става при счупени пружинки на фиксаторите. тогава самите фиксатори влизат малко по-навътре и не играят никаква роля :idea:

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr

Мнениеот hayabusa_gsxr » Вто 08 дек 2009 21:56

колеги,скоростите съвсем се бяха изгубили задна нямах а втора почти не можеше да се вкара - . костваше ми 5лв в една автоморга в Поморие и 10лв за майстор в село Страцин :banana :banana :обичам ви :bishop . проблема е почти решен.. оказа се че е заминал фиксатора онова нещо отгоре на кутията - болт номер 24. беше се смляло - няма пружинка няма лагерче Казвам почти защото ми е заминало и това нещо отвътре оребреното обаче забравих да го купя ще взема да го сменя и него.. благодаря за идеите. много безаварийни и здраве най-вече.!Успех.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”