Пробллем Скоростна Кутия !!!! ПОМОЩ
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Пробллем Скоростна Кутия !!!! ПОМОЩ
колеги проблема е следният : карам си аз голфа вкарвам 3та скорост и после не ще да излезе със 1000 зора излезе и после след няколко дена пак същия проблем този пат жестоко мъчене на скоростния лост докато излезе от 3та скорост... и след това се появи друг проблем при включване на 3та и 4та скорост се чува хъркане само при тия другите са ми нормални. Като е на свободна бутна малко лоста без съединител и почва да стърже към 3та и към 4та все едно няква преграда се е счупила вътре ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен!
Golf 2 1.6ez
скоростна кутия код 4Т (020)
Golf 2 1.6ez
скоростна кутия код 4Т (020)
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
Re: Пробллем Скоростна Кутия !!!! ПОМОЩ
Като е на свободна бутна малко лоста без съединител и почва да стърже към 3та и към 4та все едно няква преграда се е счупила вътре ако някои може да ми помогне ще съм му благодарен!
здр.това е нормално да стърже без саединител да се опиташ да вкараш някоя скорост.за другото как е лостовата система.
здр.това е нормално да стърже без саединител да се опиташ да вкараш някоя скорост.за другото как е лостовата система.
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен, когато не си успял да изкараш 3-тата скорост си вкарал две заедно (1-3;3-5), при такива случаи много трудно излиза после и в по-вечето случаи първият път като се случи това нищо не и става на кутията, но втория път или кученцата (нещата които ти държат зъбчатките когато вкараш на скорост) или синхронизатор. Но както си написал без съединител като буташ... това всяка кола (дори и ферари) ще го направи.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Що не прежалиш 250 лв и да си смениш скоростната кутия.Ще ти излезе най-евтино и с най-малко главоболия...повярвай ми!
- Lubo 85
- Автомобил: vw golf MK3
- Двигател: AFT 1996
Здр.караи докато се счупи на цяло и после зимаш една друга от некоя морга и си готов.Аз на моятя така направих такижа кутии като тжоита са по 180 до 220лв. моятя беше малко по скапи4ка защото е 1,6 101 коня
Малко трудно я намерих

Малко трудно я намерих

- hayabusa_gsxr
ЕМИ ДА КОЛЕГИ И АЗ ТАКА ЩЕ КАРАМ ДОКАТО ОТКАЖЕ И ТАКА КАТО СЕ СЧУПИ НАПАЛНО ЩЕ ТЪРСЯ НОВА... ЗА ЖАЛОСТ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен вече синхронизаторите са ти заминали.Даите други идеи
- hayabusa_gsxr
това с хъркането е само на 3та и 4та другите скорости си влизат перфектно.... Сега си представям че карам некои Зил или Ифа на 3та само с междинна газ с двоино амбриране

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
S.Nikolaev написа:..... си вкарал две заедно (1-3;3-5),...
Колега , ти разглобявал ли си скоростна кутия ( то е ясно разбира се ) , но поне чувал ли си , виждал ли си на чертеж какво представлява ??? Как си представяш да стане това нещо - две скорости едновременно

S.Nikolaev написа:.....при такива случаи много трудно излиза после и в по-вечето случаи първият път като се случи това нищо не и става на кутията, но втория път или кученцата (нещата които ти държат зъбчатките когато вкараш на скорост) или синхронизатор. .....
направо уби всичко детско в мен

По темата : колега как мина дръпката с Шарана

- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:S.Nikolaev написа:..... си вкарал две заедно (1-3;3-5),...
Колега , ти разглобявал ли си скоростна кутия ( то е ясно разбира се ) , но поне чувал ли си , виждал ли си на чертеж какво представлява ??? Как си представяш да стане това нещо - две скорости едновременно, дори и да има такава повреда (счупени вилки , фиксатори и т.н.) то :
S.Nikolaev написа:.....при такива случаи много трудно излиза после и в по-вечето случаи първият път като се случи това нищо не и става на кутията, но втория път или кученцата (нещата които ти държат зъбчатките когато вкараш на скорост) или синхронизатор. .....
направо уби всичко детско в мен- не просто нищо не и' става ами и нищо здраво не остава в нея .
По темата : колега как мина дръпката с Шарана? Провери си съединитела , явно не отделя добре , може и да е от жилото , а може и да е крив (строшен) диска ....
Колега, кутии съм отварял колкото ти си отварял кутии от бира

- stimorol
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен се случи да вкарам 2 скорости на един път и деференциала се разплете
и това мисля че се получава от криви вилки говоря за голф 3 абф
скорости на голф 2 не съм виждал отворени
и това мисля че се получава от криви вилки говоря за голф 3 абф
скорости на голф 2 не съм виждал отворени
- svetlo
- Автомобил:
- Двигател:
Това е муфа или синхронизатор,
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
S.Nikolaev написа:...
Колега, кутии съм отварял колкото ти си отварял кутии от бира...
Бира в кутия не пия , това явно обяснява нещата

Не се излагай повече и по-важното не заблуждавай хората . Ако се получи подобно нещо , муфите на две скорости да са зацепени към съответните им зъбчатки се получава тотален блокаж , не можеш да завъртиш ни първичен , ни вторичен вал на ръка

ПП Проблема може да свързан с осталите неща които споменаха колегите ... За трудно включване - разбирам да е синхронизатор , но за трудно изключване : според мен съединителя увлича , не отделя добре и зъбчатките , съответно и муфите са под напрежение , натегнати ... А може и да има подбита муфа , която да "залоства" .
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Да не спамим на човека темата много... Но все пак МОЖЕ да се вкарат две скорости
Най често става при счупени пружинки на фиксаторите. тогава самите фиксатори влизат малко по-навътре и не играят никаква роля 

- hayabusa_gsxr
колеги,скоростите съвсем се бяха изгубили задна нямах а втора почти не можеше да се вкара - . костваше ми 5лв в една автоморга в Поморие и 10лв за майстор в село Страцин
. проблема е почти решен.. оказа се че е заминал фиксатора онова нещо отгоре на кутията - болт номер 24. беше се смляло - няма пружинка няма лагерче Казвам почти защото ми е заминало и това нещо отвътре оребреното обаче забравих да го купя ще взема да го сменя и него.. благодаря за идеите. много безаварийни и здраве най-вече.!Успех.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”