Сиво-бял пушек след поставяне на кулер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Сиво-бял пушек след поставяне на кулер

Мнениеот policaqqq » Сря 11 ное 2009 21:12

Здравейте, оставих си колата 2 дни на паркинга прд блока, понеже й сложих интеркулер, който беше спукан и го оставих за лепене. След като го монтирах и запалих, по4на да пуши доста по продължително от нормалното.
Беше един сиво-бял пушек и на ауспуха имаше влага все едно е конденс. Възможно ли е това?
А другия ми въпрос е къде мога да си регулирам дюзите защото не са мн добре и колко ще ми струва това?
мотора ми е правен - блока е 1.6, главата е 1.9, турбината е 1.9, помпата е 1.9, буквите са ААЗ
Благодаря :D

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Re: Малък проблем с дизелчето

Мнениеот d1daka » Сря 11 ное 2009 22:01

Съмняваме да е от кулера какво общо има тои с пушенето ? ако ти блъскат много гориво дюзите и няма пълно изгаряне ... идея си нямам дали е механично настроиването или електронно :)

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Re: Малък проблем с дизелчето

Мнениеот policaqqq » Сря 11 ное 2009 22:06

аз по мотора нямам нищо електонно освен клапана които ми спира горивото при гасене и датчиците

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Re: Сиво-бял пушек след поставяне на кулер

Мнениеот d1daka » Чет 12 ное 2009 2:37

Мисля че от нафтовата помпа се регулира горивото но точно как идея си нямам ^^ пробваи с по малко впръскано гориво. Виж дали компресията и сгъстяването са добри все пак оказват влияение :)

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 12 ное 2009 15:15

Ами ако ти "пикаят" дюзите или отварят на по-малко атмосфери е възможно да пуши бяло и да ти люти на очите. Иначе има места много където да ти ги проверят дали са добре.
Аз като ги свалих си мислех, че двигатела работи добре, ама след проверка се оказа, че само на една добре работеща, другите две направо пикаят, а едната беше блокирала(на две, напомпвания чак тогава отваря и не разпръсква добре). След почистване с паста всичките са добре, като изключим, че едната(блокиралата) се разтече отвън. Но при теб може и да не случи да се разтече. Иначе сега има коренна разлика в двигателя(по малко шум, повече динамика и т.н.)

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Чет 12 ное 2009 18:46

аз на помпата съм й дал малко предварение.
бях минал през един сервиз, който мн ми го хвалиха, и като отворих капака, майстора без ме пита за какво отивам ми каза, че съм нямал компреия и сегментите били заминали. аз на минусови температури паля без проблем, масло не ми пипа, и нз как може да е стигнал до този извод ?!?!
А колкото да тази паста за почистване на дюзите- каква е и от каде мога да я намеря?

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Чет 12 ное 2009 23:13

policaqqq написа:аз на помпата съм й дал малко предварение.
бях минал през един сервиз, който мн ми го хвалиха, и като отворих капака, майстора без ме пита за какво отивам ми каза, че съм нямал компреия и сегментите били заминали. аз на минусови температури паля без проблем, масло не ми пипа, и нз как може да е стигнал до този извод ?!?!
А колкото да тази паста за почистване на дюзите- каква е и от каде мога да я намеря?

Много нелогично е да ти е износен двг. и да пали лесно можеби имаш хубави подгревни свещи но като няма компресия във цилиндъра няма да пали лесно. И сигорно ще избива от някаде масло защото като тикне компресията надоло в картера може да избие масло от някаде такаче провери мотора от всички гледни точки и тогава ще разбереш каде ти е проблема.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 13 ное 2009 9:38

policaqqq написа:аз на помпата съм й дал малко предварение.

Ами аз ползвах един френд който се занимава с дюзи и ми предостави всичката техника и материалите за почистването(масло-зелено на цвят и някаква паста+ пепел от цигара) ама по добре не прави това вкъщи без стенд иначе може да не направиш нищо или да стане по зле.
Поздрави.

Последна промяна от bobitur на Пет 13 ное 2009 20:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Пет 13 ное 2009 19:41

благодаря за отговора :D

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Съб 14 ное 2009 11:20

Колега с тая глава двигателя ти е доста разреден.От кога караш така.Нормално е да изпушва и да се тресе малко ако е студено.Степента на сгъстяване с такава глава е 19/1 по принцип при теб е 23/1.Особенно ако не сте оцелили гърнитурата :mrgreen:

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Съб 14 ное 2009 18:30

така я свалихме от авотовоза от Германия, а двигателя в България не е отварян все още :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”