Разлика между 1.9 TDI 110 hp и 1.9 TDI 116 hp

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлика между 1.9 TDI 110 hp и 1.9 TDI 116 hp

Мнениеот vw16v » Пет 13 ное 2009 10:20

mili 75 написа:До тук всички изтъкват основно,че помпа дюзата е по-пъргав мотор,но ако колегата си вземе АФН мотор и му сложи чип,дали няма да върви добре как мислите, а и чипове се предлагат както всички знаем за по 200 лева.Така,че колега взимай колата която е по-читава иначе и двата мотора могат да ти дадат много повече като динамика отколкото очакваш.Повярвай ми един АФН можеш толкова да го надуеш за сравнително малко пари,че да му счупиш съединителя за един ден.
Ех много сте докачливи с тея АеФени,трудно приемате,че има и други мотори,които просто са си по вървежни и все за чипове се хващате :D В случая никой не казва,че AFN е лош,а просто ,че по-новия мотор е с по-голям въртящ момент,по-еластичен и пъргав и съответно е по-приятен за каране в СТОК състояние.По твоята логика и на PD ако се сложи чип как смяташ дали ще е по-зле от аефена :wink:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 13 ное 2009 11:10

Ти моята логика не си я схванал колега,въпроса не е коя кола с колко може да се надуе,защото хората и от 1Z мотора вадят по 370 НМ на вала,въпроса беше ако имате друг довод освен,че помпа- дюзата била по-пъргава и лепяла за седелките,да го споделите,защото според мен това не са сериозни доводи.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 13 ное 2009 11:32

Е кои доводи са сериозни за теб тогава ,сподели ги,ако не те затруднява.Защото за мен ,а явно и за доста хора като става въпрос за сравнение между два двигателя с еднаква кубатура и приблизително еднакъв разход, в даден автомобил ,този двигател ,с който автомобила се кара по-приятно,а това без съмнение е по-мощният двигател ,е по-добрия двигател.За мен пък при избор на автомобил никога не е било водещ критерий единствено и само да е евтинджос.Още повече,че приказките за едва ли не постоянно развалящата се помпа-дюза са повече градски легенди,а поддръжката чак толкова не е по-скъпа,обикновено се говори за цените на дюзите,но специално на 115 к.с. не са непосилни,и не се сменят с всяка смяна на масло,освен дюзите всичко останало е общо взето еднакво и на сходни цени и за двата мотора.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 13 ное 2009 12:00

Е да де ама и моя с чипа се кара приятно,дайте нещо друго съществено,защото човека може да иска като ти го наричаш нещо по-евтинджос,пък може и да иска да си го кара с нафта от туби,а ти колега като си толкова голям плащач вземи си купи S-КЛАСА и се прави на голям,а не с Пасата на 10 години,защото всички,които караме коли на по 10 години явано не сме от най-платежоспособните и тука във форума си пишем, за да можем да не се набутваме повече от необходимото, а не да се правим на кой е по-голямата работа и кой повече е платил,за да се издигнем в очите на хората като голями снобари.Затова ако не си забелязал писах на колегата да вземе по-добрата в общо техническо състояние кола, защото и двата мотора са добри,а вие веднага лепи ме за седалката, пълни ми душата е страшни доводи няма що.И така човека ако види читав АФН няма да го вземе,защото няма да го лепи за седалката.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 13 ное 2009 14:06

mili 75 написа:Е да де ама и моя с чипа се кара приятно,дайте нещо друго съществено,защото човека може да иска като ти го наричаш нещо по-евтинджос,пък може и да иска да си го кара с нафта от туби,а ти колега като си толкова голям плащач вземи си купи S-КЛАСА и се прави на голям,а не с Пасата на 10 години,защото всички,които караме коли на по 10 години явано не сме от най-платежоспособните и тука във форума си пишем, за да можем да не се набутваме повече от необходимото, а не да се правим на кой е по-голямата работа и кой повече е платил,за да се издигнем в очите на хората като голями снобари.Затова ако не си забелязал писах на колегата да вземе по-добрата в общо техническо състояние кола, защото и двата мотора са добри,а вие веднага лепи ме за седалката, пълни ми душата е страшни доводи няма що.И така човека ако види читав АФН няма да го вземе,защото няма да го лепи за седалката.

Виж ся,имах друго впечатление за теб и не съм имал за цел да те обидя с нищо,че да почнеш да ме нареждаш,просто питах за твоите критерии,които ти така и не сподели,явно е няква голяма тайна.Като за теб не е от значение дали ще те лепи,що ли си с чип ми е интересно,а не си взе 90 к.с. примерно.Кво лошо има в това колата да са я направили от завода да се кара приятно .Освен това идеята на темата май не е аз кво да си купя за да ми препоръчваш S-класа /не съм им фен,друг тип коли харесвам/.В случай,че ме вълнува мен този въпрос ,нямаше да питам по форумите където има мега батки тарикати с чипосани изпърдяни дизели,като теб да ми правят сметка плащач ли съм или не ,или цървул там некъв с дърта кола.Квот ми е харесвало на мен в моя бюджет съм си го купил и си го харесвам квото си е ,дори и в заводски вид ,само дето за разлика от теб не се хваля под път и над път ква мега бегачка карам и знам,че има и коли с по-добър мотор от моята и не отричам очевидни неща и не разправям как с чип моята ще излети,един вид AFN с чип "за 200 лв."обезмисля помпа-дюза моторите. Човека питаше ква е разликата и има ли му нещо един вид на ПД,че не се пишело за него и такива кат теб почнаха,да преразказват слухове, веднага ,ма скъпо ,ма тва ,ма онова,а ако ти е направило впечатление има и хора дето си ги карат и са доволни и не се оплакват и без да са милионери нали така.Ясно е,че и двата мотора са добри и стават и най-добрия избор е по-запазената,но пък не трябва да се плаши излишно човека от страшната дюза mhihi .
П.П.Извинявам се на пусналия темата за лекото и осиране с горните глупости ,аре да не разводняваме темата,освен ко не държиш чааак толкова много да ме храниш нещо :D .

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 13 ное 2009 14:35

Е кола не се избира така. Решаваш-тръгваш-купуваш.

Харесваш си модел, двигател, набор от екстри и бюджета, който може да отделиш за нея и тръгваш, гледаш търсиш, преценяш и накрая взимаш най-доброто, което си успял да намериш. Може да се наложи да почакаш, понякога повече, но запазени бройки има от всички модели, въпроса е колко е търпелив купувача :)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 13 ное 2009 14:42

ами като се вземе предвид 4е AFN е производство 94г ,ПД е 99г и сега сме края на 2009г,какво да говорим пове4е;ПД е предпоследния мотор на групата сега е комън реила.мисля 4е по закона на еволюцията вси4ко върви напред и не сравняваите едната технология с другата-много малко са общите неща,така 4е лека полека АФН-А си отива в историята...............

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Пет 13 ное 2009 15:00

Колегите горе са се поскарали малко ама нищо.Мойто мнение е било винаги за ПД за мен това е мотора!
Все пак колегата си решава дали ще е 110 или 116 кс.Но знаейки че 116 е по добър мотор с малко повече мощ
и 116 е с една скорост повече което е направо върха аз моят голф го карам на дълги разстояния и от там имам едно на ум представи си голф 4 110 кс и караш на 5 та предавка с нормани обороти 2700-2800 колата върви с 120-130 км а и сега си представи че караш 116 на 6 та предавка пак с нормални обороти 2700-2800
тогаз колата върви 140-150 км и разлика във времето имаш което ще пристигнеш на дадено място,но няма да имаш разлика в изгорялата нафта!даже пд може да ти изгори по малко.И другото което е 110 с чип много ще върви но 116 с чип съм сигурен че ще върви още повече така че ти си прави извода!Нали сме тука да си помагаме. :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 13 ное 2009 15:40

ludiafen написа:Колегите горе са се поскарали малко ама нищо.Мойто мнение е било винаги за ПД за мен това е мотора!
Все пак колегата си решава дали ще е 110 или 116 кс.Но знаейки че 116 е по добър мотор с малко повече мощ
и 116 е с една скорост повече което е направо върха аз моят голф го карам на дълги разстояния и от там имам едно на ум представи си голф 4 110 кс и караш на 5 та предавка с нормани обороти 2700-2800 колата върви с 120-130 км а и сега си представи че караш 116 на 6 та предавка пак с нормални обороти 2700-2800
тогаз колата върви 140-150 км и разлика във времето имаш което ще пристигнеш на дадено място,но няма да имаш разлика в изгорялата нафта!даже пд може да ти изгори по малко.И другото което е 110 с чип много ще върви но 116 с чип съм сигурен че ще върви още повече така че ти си прави извода!Нали сме тука да си помагаме. :beer

Муахаха. По твоята логика излиза, че кола ако е с 30 скорости (предавки) ще може да се кара с 300 със същият разход. Не ставай смешен! А съпротивлението на въздуха при различната скорост?

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Пет 13 ное 2009 15:57

каква кола имаш ве тарикат ?

brum

Мнениеот brum » Пет 13 ное 2009 16:01

ludiafen написа:каква кола имаш ве тарикат ?

Това какво общо има с теорията ти ;) ?

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Пет 13 ное 2009 16:09

интересува ме дали си карал кола със 6 скорости щото аз съм карал и с 7 ?това ме интересува

brum

Мнениеот brum » Пет 13 ное 2009 16:11

ludiafen написа:интересува ме дали си карал кола със 6 скорости щото аз съм карал и с 7 ?това ме интересува

А ти ми отговори карал ли си кола с един и същи двигател, но със 5 и със 7 скорости? Ако да - един и същи ли е разхода ако караш на 5та с 2500 оборота и на 7ма с 2500 оборота?

По твоята логика излиза, че ако карам на 1ва с 2500 оборота и на 5та с 2500 оборота, за 100км ще изразходвам еднакво количество гориво. Дали е така?

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Пет 13 ное 2009 16:17

Ако искаш да те срещна у варна със собственика на тоз мерцедес с 7 скорости той ще ти обясни на коя му гори по малко.

brum

Мнениеот brum » Пет 13 ное 2009 16:32

ludiafen написа:Ако искаш да те срещна у варна със собственика на тоз мерцедес с 7 скорости той ще ти обясни на коя му гори по малко.

Ся пък по-малко? Нали гореше едно и също при еднакви обороти? Много сложна ти стана теорията...

Върни се в “Дизелови агрегати”