Катализатор на GOLF 3 GTI 115кс
- borkata31
- Автомобил:
- Двигател:
Катализатор на GOLF 3 GTI 115кс
Като се задръсти катализатора освен че не върви колата друго правили и как може да се разбере дали е затулен.Незнам любопитно ми е. ...
- danielfilth88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Катализатор на GOLF 3 GTI 115кс
Един майстор ми беше казал, колега, че в БГ няма как да не ти е задръстен с нашите горива. Аз съм супер доволен откакто го махнах преди 2 месеца.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Здравей колега,
аз съм със същата кола и двигател, като теб.Катализатора още е на колата - цял.Пробега по километраж е 205 000 км. Средния разход е 7 - 7,3 л/100км.Забелязал съм през лятото на магистралата при висока скорост по-продължително време се появява една миризма на развалени яйца.Мисля си, че е от катализатора.Дали това е признак за запушване не зная.
аз съм със същата кола и двигател, като теб.Катализатора още е на колата - цял.Пробега по километраж е 205 000 км. Средния разход е 7 - 7,3 л/100км.Забелязал съм през лятото на магистралата при висока скорост по-продължително време се появява една миризма на развалени яйца.Мисля си, че е от катализатора.Дали това е признак за запушване не зная.
- bat_vane
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам абсолютно същия Голф , на 220 000 км съм и вашите думи ме плашат леко , има ли вероятност и с моя катализатор да си имам проблеми ?
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Точно това е един от признаците за запушен катализатор. Почне ли да мирише - на боклука (тъй де, на вторични, че са си пари все пак...)
- borkata31
- Автомобил:
- Двигател:
Мои приятел си го махна защото вътре в купето много мирише на пушек.Обаче на голфове те на самия катализатор е хваната ламбдасондата.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
е и ,изтърбушваш го и готово,ламбдата въобще не ти пречи!!! 

- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Колега няма какво да му мислиш. Свалиго тоя пусти катализатор-нищо няма да изгубиш можеш само да подобриш вървежа 

- Mladen88
- Автомобил:
- Двигател:
колега освен миризмата след премахването ще усетиш и разликата във вървежа и в разхода.в по горните постове видях разход който и аз имах но след премахването на катализатора по магистралата с нормално каране можеш да видиш и 5.8 на борда.така че махай 

- borkata31
- Автомобил:
- Двигател:
Mladen88 написа:колега освен миризмата след премахването ще усетиш и разликата във вървежа и в разхода.в по горните постове видях разход който и аз имах но след премахването на катализатора по магистралата с нормално каране можеш да видиш и 5.8 на борда.така че махай
Колега като махна катализатора промени ли се звукът на кола по ли е шумна или няма разлика.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Има разлика вьв звука и то много дразнеща.Аз го махнах и вече сьжалявам,даже мисля да си намеря що годе читав и пак да сложа,понеже звука ме дразни та....незнам.,ако сложиш резонаторно гьрне нещата са малко по добре.Аз моя го изтьрбуших и сложих надупчена трьба и вата,уж за заглушаване,ама не стана това което очаквах.а тези работи за вьрвежа,ако очакваш,като го свалиш да литнеш,се откажи. 

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е запушен или тръгна да се задръства естествено, че ще има разлика. Сложи си един хубав резонатор дето като погледнеш през него да има някава прещипка или заглушка не само права надупчена траба и ще ти мирне главата!
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
freshenero написа:Има разлика вьв звука и то много дразнеща.Аз го махнах и вече сьжалявам,даже мисля да си намеря що годе читав и пак да сложа,понеже звука ме дразни та....незнам.,ако сложиш резонаторно гьрне нещата са малко по добре.Аз моя го изтьрбуших и сложих надупчена трьба и вата,уж за заглушаване,ама не стана това което очаквах.а тези работи за вьрвежа,ако очакваш,като го свалиш да литнеш,се откажи.
Аз сложих права тръба без дупки и нямам проблеми със звука. Остана само крайното гърне да се завари и е 6. Но забелязах, че май имам спукан колектор. Някой да знае как се оправя или трябва нов?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ako не бръмчи не го пипай. Спука ли се съвсем и почна да пляка може да се завари ама от специалист и кара известно време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Слагате траба ф50 на мястото на котализатора заваряте сондата за трабата и нямате проблем не става по шумна аз съм така вече 2-3години дори ми се стори че взе да харчи малко по малко и да върви повече.Отначало и аз си мислех че може да харчи повече като сменя мястото и наклона на сондата но маисторите ми казаха че са нямали проблеми до сега и наистина се убедих.А пък ако не ви се дава пари за маистор просто изтърбушете катализатора предполагам че ефекта ще е същият.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”