пасат арива проблем със централното

Техническа и сервизна информация за Passat
emo__80
Автомобил:
Двигател:

пасат арива проблем със централното

Мнениеот emo__80 » Съб 14 ное 2009 15:37

здр колеги.имам пасат арива 93г. в рамките на един месец ми изгоря на два пъти мотора на централното заключване.на скоро му монтираха някаква БГ аларма,при заключено положение продължава да се опитва да заключва,мотора прегрява и свършва.има ли някой някаква идея от какво може да е?предварително ви благодаря

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Re: пасат арива проблем със централното

Мнениеот PASSAT » Съб 14 ное 2009 17:49

Здравей колега, предполагам за пасат Б3 става въпрос. Централното има 2 степени. Това го проверяваш по следния начин: заключваш колата и слушаш компреспра - той се включва и след 2...3 секунди се изключва. След още около 10 секунди се включва отново и пак трябва да се изключи след 2...3 секунди. Имам съмнение, че точно след второто включване на теб не ти се иключва. Ако това е така си провери хубаво всички кабели в маншоните към вратите. Ако не се изключва още първия път си провери всички шлаухи от компресора до всяка врата, капака на багажника и капачката на резервоара.

Провери кога не ти спира компресора - дали при първото или при второто включване и пиши

Успех!

emo__80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo__80 » Съб 14 ное 2009 23:23

[quote="PASSAT"]Здравей колега, предполагам за пасат Б3 става въпрос. Централното има 2 степени. Това го проверяваш по следния начин: заключваш колата и слушаш компреспра - той се включва и след 2...3 секунди се изключва. След още около 10 секунди се включва отново и пак трябва да се изключи след 2...3 секунди. Имам съмнение, че точно след второто включване на теб не ти се иключва. Ако това е така си провери хубаво всички кабели в маншоните към вратите. Ако не се изключва още първия път си провери всички шлаухи от компресора до всяка врата, капака на багажника и капачката на резервоара.

Провери кога не ти спира компресора - дали при първото или при второто включване и пиши

Успех![/qще

и при двата включвания компресора исключва проверявал съм това,но след време пак дали включва незнам,мен това ме съмнява,но не се сещам кое мойе да го включва наново

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 15 ное 2009 4:54

Имаш проблем в вакума - т.е. някоя от тръбичките ти изпуска, аз така направих, влязох в колата и заключих както съм вътре и почнах да слухтя (трябва да е тихо - вечер например) и се оказа, че под задната седалка около десния заден калник на едно гадно място има тройник от който едната тръбичка беше излязла, сложих силикон и заспа, ама докато стигна до нея счупих накаква пластмаса , ама май не е важна.

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Нед 15 ное 2009 8:03

Колега emo__80 на един колега тук в Русе пасата прави същото - както е заключен и по едно време си пуска компресора. Днес ще го гледаме да му видим проблема и ще ти пиша. За тези произволни включвания все си мисля за скъсан кабел, защото след като веднъж се изключи моторчето на компресора вече вакуума не се следи.

emo__80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo__80 » Нед 15 ное 2009 12:42

PASSAT написа:Колега emo__80 на един колега тук в Русе пасата прави същото - както е заключен и по едно време си пуска компресора. Днес ще го гледаме да му видим проблема и ще ти пиша. За тези произволни включвания все си мисля за скъсан кабел, защото след като веднъж се изключи моторчето на компресора вече вакуума не се следи.

и мен ме съмнява да е нещо токово,но все пак да не исключим и варианта за вакума,а от алармата може ли да е?сложиха му някаква БГ аларма,може ли тя да се ебава,ако не е монтирана както трябва?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 15 ное 2009 19:06

Мойта Arriva ги прави тия мизерии и ще я разкопая ама не остава време. Вчера правихме със колегата PASSAT един В4 със същият проблем като му оправихме всички покъсани кабели м-у вратите и купето и всичко си дойде на мястото. Баси знам какво ми има на колата нямам време да го оправя :banghead:
А относно бг алармата НЕ е от нея грешката си е у твоя телевизор. Оправи си кабелите и всичко ще си дойде на мястото :wink:

Върни се в “Passat”