Колеги... Вчера след половин часов престой на паркинга на Практикер си намерих колата одрана от дясната страна от предната до задната броня... Явно тоя до мене не го е бивало с меневрите и, по стар български обичай, е избягал от местопрестъплението...
Като оставим настрани шока от факта, че в момента половината ми кола е за боя, искам да ви питам следното: Имам пълно автокаско в Булстрад, трябва ли ми протокол от КАТ за подобна щета? Ще ходя утре сутринта и ми се иска да знам какво да очаквам.. Знам, че при някои застрахователи има самоучастие при щета на паркинг.. дали и там е така?
Благодаря на всички отзовали се.
Въпрос за каско след щета на паркинг
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за каско след щета на паркинг
Последна промяна от icefire на Нед 15 ное 2009 12:39, променено общо 1 път.
Re: Въпрос за каско след щета на паркинг
Както всички добре знаеме,политиката на повечето застрахователни компании, е такава, че без протокол от кат покриват максимум 10% от парите на които е застрахована колата.
Така че, сега закарваш синия сладур на някой паркинг, викаш пижамите и почваш да пускаш сълзи (като в турски сериал)и да обясняваш как някой те е одрал докато си бил някъде другаде.
Успех!
Така че, сега закарваш синия сладур на някой паркинг, викаш пижамите и почваш да пускаш сълзи (като в турски сериал)и да обясняваш как някой те е одрал докато си бил някъде другаде.
Успех!
Колега задължително се обади на мобилната им група - 0800 16 668, иначе има шанс да не ти изплатят нищо.
Не знам дали на теб са ти казали, ама мен ме наредиха много, че не съм се обадил и казаха, че по принцип не покриват щети ако не си се обадил на тоя телефон...
Не знам дали на теб са ти казали, ама мен ме наредиха много, че не съм се обадил и казаха, че по принцип не покриват щети ако не си се обадил на тоя телефон...
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да им се не видят и застрахователите. Аз следващия път май ще си направя само против кражба.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Мобилната група каза, че за такива работи не идвала. Отидох направо при застрахователя и заведох щетата... след 15 дни ще видим колко ще ми дадат.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега какво стана със щетата , изплатиха ли нещо , че съм във същата ситуация.С малка разлика , извършителят беше заловен на "местопрестъплението" но не сме викали КАТ , и двамата бързахме за спешни задачи - не е кой знае каква щетата:одран заден калник.
Въпроса ми е за тези които са наясно, може ли да се отиде при застрахователя където е направена гражданската отговорност заедно с човека направил щетата и неговата гражданска да изплати щетите по автомобила без протоколи от КАТ?Имам каско но знам , че там е по голяма лудница а и съм на мнение ,че гражданската оговорност изплащат по големи суми от каското в такива ситуации.
Моля споделете мнение и съвети как да постъпя.
ПС: или да симулираме с "извършителя" ситуацията и да извикаме тогава КАТ?
Въпроса ми е за тези които са наясно, може ли да се отиде при застрахователя където е направена гражданската отговорност заедно с човека направил щетата и неговата гражданска да изплати щетите по автомобила без протоколи от КАТ?Имам каско но знам , че там е по голяма лудница а и съм на мнение ,че гражданската оговорност изплащат по големи суми от каското в такива ситуации.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
pistarkata написа:Колега какво стана със щетата , изплатиха ли нещо , че съм във същата ситуация.С малка разлика , извършителят беше заловен на "местопрестъплението" но не сме викали КАТ , и двамата бързахме за спешни задачи - не е кой знае каква щетата:одран заден калник.
Ако на виновника не си му изгубил дирите, направете двустранен протокол за ПТП, обадете се в КАТ за номер, гледай протокола да е попълнен перфектно и с него отиваш при застрахователя на виновния да заведеш щета по ГО. Ще вземеш повече пари, отколкото от твоето каско.

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:Ако на виновника не си му изгубил дирите, направете двустранен протокол за ПТП, обадете се в КАТ за номер, гледай протокола да е попълнен перфектно и с него отиваш при застрахователя на виновния да заведеш щета по ГО. Ще вземеш повече пари, отколкото от твоето каско.

На мен за гореописаната щета ми дадоха сумата от около 250 лева, което е пълна подигравка! За преден калник, предна врата, задна врата и заден калник (който те наричат заеден панел) - 250 лв. Като ги питах според тях кой бояджия ще ми направи 4 детайла за толкова, заедно с всички материали и консумативи, те ме погледнаха тъжно и нищо не казаха.
В полицата пише как стойността за бояджийски услуги се умножава по коефициент в зависимост от възрастта и марката на колата.. Все едно има значение дали ще се боядисва голф или жигула... и боята и труда пак толкова струват...
Още повече, че с времето застрахователите правят щетите на паркинг все по-невъзможни да изплащане.. Така че, ако има как, попълнете двустранния протокол и ходи за оценка от неговата ГО...
Последна промяна от icefire на Пет 18 мар 2011 19:05, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Така е, застрахователите са неприятни типове за разправяне. 250лв е смешна работа - вместо да пишат 4 детайла пълни, те ти смятат мацане на петна по деругите.
Първата година като взех голфа му платих 600лв каско и си направих единствените 2 щети през живота - за 300лв. От тогава само гражданската + кражба и да си гледат работата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря на всички наистина за бързите и изчерпателни отговори.Оказа се ,че за да искаш да ти изплатят щета обаче трябва и аз да съм си платил вс.вноски по ГО и утре ще хода да давам остатъка от сумата тъй като я изплащам на части.А автомобила ми е този от аватара така , че не предполагам да дадат кои знае какви пари за толкога годищно возило.Само инфрмативно да попитам протокола от къде се взема - от моя или от неговия застраховател или нямам значение.Също да попитам този номер който се взема от кат само с телефонно обаждане ли става и на кой номер трябва да се позвъни.Благодаря още веднъж-ето това се нарича форум
.Поздрави на всички и безаврийно 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че в такива случаи се попълва протокола, който застрахователя на виновното лице му е дал при сключване на полицата ГО. За телефона нямам идея, да се изкажат колегите 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
pistarkata написа:Само инфрмативно да попитам протокола от къде се взема - от моя или от неговия застраховател или нямам значение.Също да попитам този номер който се взема от кат само с телефонно обаждане ли става и на кой номер трябва да се позвъни.Благодаря още веднъж-ето това се нарича форум.Поздрави на всички и безаврийно
Колега, много питаш, а малко действаш ми се струва.
Ето ти бланка:
http://www.crashbg.com/blog/downloads_d ... ol_PTP.pdf
Принтирай две такива, за двете страни. Аз съм ползвал такава без проблем.
И още - обаждаш се на 112 и искаш да те свържат с КАТ за ПТП. От КАТ те питат за подробности и ти дават номер. Това е. Хайде, успех и действай, че няма време!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Prosto choveka , koito e vinoven za PTP-to e svesten i iskam da uredq neshtata bez izlishni razpravii i za dvete strani,a i nqmam izlishno vreme za gubene po razni institucii.V kraina smetka takiva situacii se sluchvat osobenno v sofiiskoto shantavo dvijenie.A da popadnesh na "hora" e vse po-rqdko.Blagodarq oshte vednuj da se nadqvame skoro da vi pisha s polojitelni otzivi.
Последна промяна от Sunny на Пет 18 мар 2011 21:35, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна, а не пожелателна. Имаш предупреждение
Причина: Кирилицата е задължителна, а не пожелателна. Имаш предупреждение
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”