Въпрос за каско след щета на паркинг

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за каско след щета на паркинг

Мнениеот icefire » Нед 15 ное 2009 11:00

Колеги... Вчера след половин часов престой на паркинга на Практикер си намерих колата одрана от дясната страна от предната до задната броня... Явно тоя до мене не го е бивало с меневрите и, по стар български обичай, е избягал от местопрестъплението...

Като оставим настрани шока от факта, че в момента половината ми кола е за боя, искам да ви питам следното: Имам пълно автокаско в Булстрад, трябва ли ми протокол от КАТ за подобна щета? Ще ходя утре сутринта и ми се иска да знам какво да очаквам.. Знам, че при някои застрахователи има самоучастие при щета на паркинг.. дали и там е така?

Благодаря на всички отзовали се.

Последна промяна от icefire на Нед 15 ное 2009 12:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за каско след щета на паркинг

Мнениеот Виктор » Нед 15 ное 2009 11:24

Както всички добре знаеме,политиката на повечето застрахователни компании, е такава, че без протокол от кат покриват максимум 10% от парите на които е застрахована колата.
Така че, сега закарваш синия сладур на някой паркинг, викаш пижамите и почваш да пускаш сълзи (като в турски сериал)и да обясняваш как някой те е одрал докато си бил някъде другаде.
Успех!

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Нед 15 ное 2009 12:39

Колега задължително се обади на мобилната им група - 0800 16 668, иначе има шанс да не ти изплатят нищо.
Не знам дали на теб са ти казали, ама мен ме наредиха много, че не съм се обадил и казаха, че по принцип не покриват щети ако не си се обадил на тоя телефон...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 15 ное 2009 13:29

Да им се не видят и застрахователите. Аз следващия път май ще си направя само против кражба.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 16 ное 2009 19:30

Мобилната група каза, че за такива работи не идвала. Отидох направо при застрахователя и заведох щетата... след 15 дни ще видим колко ще ми дадат.....

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Пет 18 мар 2011 13:46

Колега какво стана със щетата , изплатиха ли нещо , че съм във същата ситуация.С малка разлика , извършителят беше заловен на "местопрестъплението" но не сме викали КАТ , и двамата бързахме за спешни задачи - не е кой знае каква щетата:одран заден калник.
Въпроса ми е за тези които са наясно, може ли да се отиде при застрахователя където е направена гражданската отговорност заедно с човека направил щетата и неговата гражданска да изплати щетите по автомобила без протоколи от КАТ?Имам каско но знам , че там е по голяма лудница а и съм на мнение ,че гражданската оговорност изплащат по големи суми от каското в такива ситуации.
Моля споделете мнение и съвети как да постъпя.
ПС: или да симулираме с "извършителя" ситуацията и да извикаме тогава КАТ?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 18 мар 2011 13:54

pistarkata написа:Колега какво стана със щетата , изплатиха ли нещо , че съм във същата ситуация.С малка разлика , извършителят беше заловен на "местопрестъплението" но не сме викали КАТ , и двамата бързахме за спешни задачи - не е кой знае каква щетата:одран заден калник.
Въпроса ми е за тези които са наясно, може ли да се отиде при застрахователя където е направена гражданската отговорност заедно с човека направил щетата и неговата гражданска да изплати щетите по автомобила без протоколи от КАТ?Имам каско но знам , че там е по голяма лудница а и съм на мнение ,че гражданската оговорност изплащат по големи суми от каското в такива ситуации.
Моля споделете мнение и съвети как да постъпя.
ПС: или да симулираме с "извършителя" ситуацията и да извикаме тогава КАТ?

Ако на виновника не си му изгубил дирите, направете двустранен протокол за ПТП, обадете се в КАТ за номер, гледай протокола да е попълнен перфектно и с него отиваш при застрахователя на виновния да заведеш щета по ГО. Ще вземеш повече пари, отколкото от твоето каско. :012:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 18 мар 2011 17:08

Ljubon написа:Ако на виновника не си му изгубил дирите, направете двустранен протокол за ПТП, обадете се в КАТ за номер, гледай протокола да е попълнен перфектно и с него отиваш при застрахователя на виновния да заведеш щета по ГО. Ще вземеш повече пари, отколкото от твоето каско. :012:

:да: +1

На мен за гореописаната щета ми дадоха сумата от около 250 лева, което е пълна подигравка! За преден калник, предна врата, задна врата и заден калник (който те наричат заеден панел) - 250 лв. Като ги питах според тях кой бояджия ще ми направи 4 детайла за толкова, заедно с всички материали и консумативи, те ме погледнаха тъжно и нищо не казаха.

В полицата пише как стойността за бояджийски услуги се умножава по коефициент в зависимост от възрастта и марката на колата.. Все едно има значение дали ще се боядисва голф или жигула... и боята и труда пак толкова струват...

Още повече, че с времето застрахователите правят щетите на паркинг все по-невъзможни да изплащане.. Така че, ако има как, попълнете двустранния протокол и ходи за оценка от неговата ГО...

Последна промяна от icefire на Пет 18 мар 2011 19:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 18 мар 2011 18:02

Така е, застрахователите са неприятни типове за разправяне. 250лв е смешна работа - вместо да пишат 4 детайла пълни, те ти смятат мацане на петна по деругите. :beat_butt2 Първата година като взех голфа му платих 600лв каско и си направих единствените 2 щети през живота - за 300лв. От тогава само гражданската + кражба и да си гледат работата :beat_butt2

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Пет 18 мар 2011 19:15

Колеги благодаря на всички наистина за бързите и изчерпателни отговори.Оказа се ,че за да искаш да ти изплатят щета обаче трябва и аз да съм си платил вс.вноски по ГО и утре ще хода да давам остатъка от сумата тъй като я изплащам на части.А автомобила ми е този от аватара така , че не предполагам да дадат кои знае какви пари за толкога годищно возило.Само инфрмативно да попитам протокола от къде се взема - от моя или от неговия застраховател или нямам значение.Също да попитам този номер който се взема от кат само с телефонно обаждане ли става и на кой номер трябва да се позвъни.Благодаря още веднъж-ето това се нарича форум :).Поздрави на всички и безаврийно ;)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 18 мар 2011 19:30

Мисля, че в такива случаи се попълва протокола, който застрахователя на виновното лице му е дал при сключване на полицата ГО. За телефона нямам идея, да се изкажат колегите :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 18 мар 2011 20:02

pistarkata написа:Само инфрмативно да попитам протокола от къде се взема - от моя или от неговия застраховател или нямам значение.Също да попитам този номер който се взема от кат само с телефонно обаждане ли става и на кой номер трябва да се позвъни.Благодаря още веднъж-ето това се нарича форум :).Поздрави на всички и безаврийно ;)

Колега, много питаш, а малко действаш ми се струва.
Ето ти бланка:
http://www.crashbg.com/blog/downloads_d ... ol_PTP.pdf
Принтирай две такива, за двете страни. Аз съм ползвал такава без проблем.
И още - обаждаш се на 112 и искаш да те свържат с КАТ за ПТП. От КАТ те питат за подробности и ти дават номер. Това е. Хайде, успех и действай, че няма време!

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Пет 18 мар 2011 20:24

Prosto choveka , koito e vinoven za PTP-to e svesten i iskam da uredq neshtata bez izlishni razpravii i za dvete strani,a i nqmam izlishno vreme za gubene po razni institucii.V kraina smetka takiva situacii se sluchvat osobenno v sofiiskoto shantavo dvijenie.A da popadnesh na "hora" e vse po-rqdko.Blagodarq oshte vednuj da se nadqvame skoro da vi pisha s polojitelni otzivi.

Последна промяна от Sunny на Пет 18 мар 2011 21:35, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна, а не пожелателна. Имаш предупреждение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”