проблем с релета на фаровете на пасат б3
- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с релета на фаровете на пасат б3
проблема е там че след като сложих релета на фаровете по тази схема: viewtopic.php?t=2835 .В момента след като всичко е свързано като пусна късите и цъкна на дълги светват и къси и дълги,а като съм на дълги и цъкна на къси нищо не става остават си на дълги.Сега май трябва да сложа някакви светодиоди и резистори на ключа за да се оправят но незнам точно на мястото на коя крушка в ключа трябва да ги сложа и дали след като ги сложа ще се оправят.Също ако може някой да ми каже точно на кой кабел от буксата на лоста за къси,дълги трябва да запоя двата кабела които отиват към релето.Само да кажа че при мен има голям ефект с релета и с крушки PHILIPS BLUE VISION
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: проблем с релета на фаровете на пасат б3
Извади си крушките от ключа на фаровете и ги замести със светодиоди и всичко ще си дойде на мястото 

- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
мерси много znainainai ще го направя утре това нещо и ще пиша кво е станало
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Само едната от крушките - тази която свети когато не са пуснати фаровете (за да показва къде е ключа като почне да притъмнява и по тунелите). Да се прекъсне е достатъчно, но ако ти се свиди можеш да се занимаеш със слагането на диод естествено.
При мен преди да ме подсетят да я прекъсна ми светваха късите още в положение габарити, дали са светели къси и дълги едновременно нямам идея, но много вероятно.
Поздрави.
При мен преди да ме подсетят да я прекъсна ми светваха късите още в положение габарити, дали са светели къси и дълги едновременно нямам идея, но много вероятно.
Поздрави.
- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
пичове след слагането на светодиоди всичко си доиде на мястото,както каза колегата...искам да споделя че след слагаето на релетата може би около 30% ми се увеличи светлината е като прежалих и 50лв за крушките сега съм много доволен много по добре от ксенона за мен и за отсреща идващите.мерси все пак на колегата
- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
пичове днес след като подкарах колата усетих че имам проблем и той е следния,може ли някой да качи снимка къде точно се запояват горе споменатите светодиоди и вързаните за тях резистори понеже след като ''изкормих'' старите лампички не запомних техните местоположения на кабелчетата им и мисля че съм ги объркал нещо,също така старото резисторче маха ли се?
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
djaksel написа:пичове днес след като подкарах колата усетих че имам проблем и той е следния,може ли някой да качи снимка къде точно се запояват горе споменатите светодиоди и вързаните за тях резистори понеже след като ''изкормих'' старите лампички не запомних техните местоположения на кабелчетата им и мисля че съм ги объркал нещо,също така старото резисторче маха ли се?
viewtopic.php?f=6&t=130160&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B8%D1%86%D0%B0 Тук виждаш положението на крушките, а относто светодиодите и резисторите на по - високата крушка резисторчето си влиза в ствола на крушката, а на по - ниската крушка го слагаш отляво на ствола ,като не махаш диода поставен под крушката

Ако не си ме разбрал питай!
- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
''като не махаш диода поставен под крушката''това само неразбрах другото ми е ясно колега и мерси много за отговора чаках с нетърпение някой да пише.и да питам това което е посредата на двете крушки отдолу нещо подобно на резистор него трябва ли да го махна или остава и има ли значение на катода или анода трябва да е резистора? 

- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
djaksel написа: това което е посредата на двете крушки отдолу нещо подобно на резистор него трябва ли да го махна или остава и има ли значение на катода или анода трябва да е резистора?
Ми не го махай нека си стои.Аз поради липса на място сложих резисторчето отстрани на диода както е на снимката (с червено) показал съм ти и поляритета но пластинките но не съм на 100% сигурен - по спомени са така

П.С.Извинявам се на колегата lub0o че му използвам снимката.
- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
пичове проблема взе да се разраства направо ми идва да извадя и да хвърля всичко в коша,значи всичко което направих е следното ако имам грешка някой да ме поправи:взех 2 релета за фарове на лада които са с 4 крачета с номерация 30;85;86;87,след това кабел 2,5мм2,пуснах два кабела от акумулатора прекъснах ги по средата и сложих предпазители с цокълчета и ги вкарах в релето под номер 30,след това отворих пластмасата под волана и първата букса която влиза в ключа за къси и дълги я извадих и на жълтия кабел запоих моя черен а на белия моя червен(може тук да съм объркал)другия край го вързах за релетата под номер 86,след това пуснах една маса и го вързах за релетата под номер 85,от номер 87 на релетата единия кабел съответно използвах червен за да съм в съотношение с вътре запоените го запоих на белия кабел преди крушката и сътветно така направих и с черния на жълтия кабел преди крушката.до тук всичко си работеше както трябва единствения проблем беше че не ми изключваха релетата гася фаровете те не гасят,давам дълги светят и дълги и къси и след това не можеш ги върнеш повече на къси,след това отворих копчето и махнах и двете лампички и ги замених с светодиоди и резистори(резисторите ги запоих за светодиодите на телчето което идва от чашката на светодиода както е на снимката)а самите два резистора ги запоих на ключа така както е на снимката(извинявам се на колегата за използваната снимка)и се получава следното(+ на релетата не е вкл. в акумулатора)давам на контакт фаровете светват давам на габарит продължават да си светят само че светват и габаритите и фаровете ако са останали на дълги светят само дълги и то на 50% а ако са останали на дулги преди да дадеш на контакт и след даването му светват си късите и си светят нормално и като давам на контакт се чува че релетата цъкат и не изкл. след това,а като сложа + на релетата в акумулатора светлинния поток се увеличава и релетата пак не гасят,след като извадя кабелите от релетата които идват отвутре от ключа за къси и дълги и + на релетата фаровете работят нормално.Пичове моля помогнете утре съм на работа и цял ден ще мисля и аз, но ще чакам някой да помогни с нещо колеги!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Аз използвах собствена схема с 4 релета и с резачките махнах тези малки лампички от ключа, вече 18 месеца нямам проблем фаровете светят много силно 14 волта директно отиват към тях
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Колега според мен много сложно си направил цяата процедура.Аз мойта я направих точно по схемата която е дадена и взех сигнал за релетата от старата си инсталация(от кабела за къси и дълги който стигат до цокъла мисля че бяха за къси - жълт а за дълги бял), а след това махнах крушките от ключа за да пробвам дали всичко е наред и чак тогава запоих светодиодите.Според мен е било излишно да прокарваш кабели до самия ключ (това си е мое мнение).Просто си пуснах по 3 кабела от фар и по един по - дебел за (+) и (-) .
П.С. Пробвай да махнеш светодиодите от ключа и виж дали ще се оправи

П.С. Пробвай да махнеш светодиодите от ключа и виж дали ще се оправи

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
kossel написа:Аз използвах собствена схема с 4 релета и с резачките махнах тези малки лампички от ключа, вече 18 месеца нямам проблем фаровете светят много силно 14 волта директно отиват към тях
даи схемата да я видим и ние

- djaksel
- Автомобил:
- Двигател:
като махна диодите всичко е наред само като изкл. фаровете от ключа и те не гасят смисъл самите релета не изкл. иначе всичко друго е наред!
Аз използвах тази схема и всичко е направено по нея.

- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Точно тази схема имах в предвид