братле ако искаш да направиш нещо много хубаво за много малко пари да ти кажа от сега..такъв филм няма!значи аз съм правил това което искаш ти и ще ти кажа какви стъпки предприех аз..значи ако броните ти са с оригинален (фабри4ен) черен цвят трябва да ги напръскаш с пластификатор(продава се на спрей) за да е сигурна работата мини ги 2 ръце като между пръсканията остави пласмасата да изсъхне докрай!след това нанасяш шприц кит(ако имаш наранявания по броните които искаш да изгладиш използвай кит за пластмаса) и шприца е достатъчно да го минеш внимателно с водна шкурка 800.След това нанасяш боята като не ти препоръчвам да я правиш на спрей,ако можеш те съветвам да намериш пистолет за пръскане и компресор,нанасяш поне 3 ръце като не ги наливаш излишно(по-добре повече ръце на по-тънко от колкото да улееш и да започнеш всичко от начало)с лака нещата стоят малко по-сложно защото при него вероятноста да улееш е над 90%(това незначи че си некадърен,но просто човек който се учи знаеш как е

) не си мисли че може да избегнеш портокаловия ефект..и при най добрите се получава,те просто го изглаждат след това

при пръскането на лака е важно да го правиш с равномерно нанасяне навсякъде за да не се получи ефекта "мъгливи" места..но не се притеснявай и за това има лек

има още много междинни стъпки но не ти ги казвам защото са прекалено професионални и мисля че за този етап на твоето развитие просто няма да са ти в полза..важно е също да не го правиш на открито особено при ниска температура и на влажноста за сезона!Също така е важно да почистваш добре детайлите между стъпките защото остават "мазни петна" и от най-чистите ръце на света и след това боята/лака на тези места се сговнясва!!!ако има нещо друго питай..може и да съм пропуснал нещо но и без това вече поста ми е доста дълъг