Как да си боядисам броните сам? :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
DAMN3D
Автомобил:
Двигател:

Как да си боядисам броните сам? :)

Мнениеот DAMN3D » Вто 17 ное 2009 15:17

Здравейте на всички! Искам да ви попитам за малко съвети за това как да си боядисам броните сам, понеже в момента не ми е възможно да карам колата на бояджия и да оставям 150-200 лв за това. Броните ми са черни, не боядисвани до сега, та идеята ми е да ги направя в цвета на колата. Доста се рових и разбрах, че има някакви спрейове които излизат по-евтино. Също така разбрах, че трябва и да се обработи първо бронята преди да се пръсне, но точно това не ми е ясно и не съм сигурен с какво точно :roll: Моля давайте съвети какво ми е необходимо и как става номера, ако знаете и цени и колко лева горе-долу ми трябват ще е също хубаво :) Има и още нещо..цвета на колата ми също мисля, че ще ми направи проблем, макар и да е оригинален на VW. По-надолу ще пусна снимки :) Благодаря, за вниманието :)

DAMN3D
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си боядисам броните сам? :)

Мнениеот DAMN3D » Вто 17 ное 2009 15:27

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Вто 17 ное 2009 15:29

DAMN3D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAMN3D » Вто 17 ное 2009 15:33

miti_kamenov написа:Абе май не си се ровил доста :lol:,я опитай с търсачката на форума
:търсачкаа

малко помощ може ли? :042:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 17 ное 2009 18:43

някав ключ усещам тука

DAMN3D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAMN3D » Чет 19 ное 2009 19:23

такам...едно от малкото полезни неща които намерих е ето това...

landwarrior написа: а иначе последователността е
купуваш боя,пластификатор,шприц и кит (ако има по големи неравности -но трявба да вземеш от хубавия кит)
всичко трябва да е предварително подготвено в флакони под налягане( повечето магазини в Сф. предлагат такива варянти за не професионално боядисване) ако имаш компресор и,пистолет и всички дюзи нямаш нужда да ти ги слагат във флакони
нанася се пластификатора ,щприц-минаваш на водна докато стане гладка и после боядисваш(2-3 пласта ,след това слагаш 2-3 пласта лак ,пръскаш внимателно през интервал от време за да не се стече)
ако имаш търпение и най важното умееш да изпипваш нешата ще станат хубаво ако не нема да стане нищо и ще си хвърлиш парите на вятъра

...едно не ми е ясно само...след като нанеса пластофикатора и след това шприца, като мина бронята с водна шкурка няма ли да съборя слоя който съм направил :roll: също така като ходих днес до един магазин ми казаха, че не ми било нужно май пластофикатор :roll: айде някой съвестен човечец да ми помогне, ако може, моляяя.. :???

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 19 ное 2009 20:40

ще събориш част от него , водната е вече да се изгладят всякакви наравности по бронята , после си я пръскаш с колкото ръце трябва , отгоре лак и си готов . успех

не съм спец , казвам какво съм чел :)

DAMN3D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAMN3D » Пет 20 ное 2009 15:52

благодаря за помоща :)

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 20 ное 2009 16:05

колега снимай после какво си направил, че и аз имам мерак на подобни манипулации :)

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 20 ное 2009 16:16

то секи има мерак ама ако ставаше много лесно бояджиите нямаше да имат работа ;)

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пет 20 ное 2009 16:17

Ако така изглежда колата като на снимката,за какво ти е да я боядисваш.Само ще я развалиш.В това време ти трябва чист гараж,не става на вън.

Потребителски аватар
bad_look
Автомобил: vw golf 2 GTI
Двигател: PB

Мнениеот bad_look » Пет 20 ное 2009 20:04

колега за по сигурно си ги закарай на бояджия повечко пари но ще стане както трябва :да:

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Пет 20 ное 2009 21:28

със спрейче няма да се получи нищо, иначе я матираш, примерно водно 500, след това пластификатор (за по-сигорно) шприц пръскаш 3-4 ръце ако е на спрейче (ако ще го пръскаш с пистолет 2-3макс) после го остави да изсъхне на слънце (най-добре го търкай на другия ден) и започваш водно 500 много лекичко само го галиш, и внимавай с ръбчетата да не ги протриеш, след това 800, докато не стане абсолютно гладко, след това може да минеш 1000 или скоч брайд. Измиваш я добре цялата с кореселин да се обезмасли и пръскаш :wink:

DAMN3D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAMN3D » Пон 23 ное 2009 14:33

ей тва ми трябваше да разбера :D Благодаря ти много ReCaRo` , както и на останалите изразили мнението си по въпроса :)

mudnia_pr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudnia_pr » Вто 24 ное 2009 21:38

братле ако искаш да направиш нещо много хубаво за много малко пари да ти кажа от сега..такъв филм няма!значи аз съм правил това което искаш ти и ще ти кажа какви стъпки предприех аз..значи ако броните ти са с оригинален (фабри4ен) черен цвят трябва да ги напръскаш с пластификатор(продава се на спрей) за да е сигурна работата мини ги 2 ръце като между пръсканията остави пласмасата да изсъхне докрай!след това нанасяш шприц кит(ако имаш наранявания по броните които искаш да изгладиш използвай кит за пластмаса) и шприца е достатъчно да го минеш внимателно с водна шкурка 800.След това нанасяш боята като не ти препоръчвам да я правиш на спрей,ако можеш те съветвам да намериш пистолет за пръскане и компресор,нанасяш поне 3 ръце като не ги наливаш излишно(по-добре повече ръце на по-тънко от колкото да улееш и да започнеш всичко от начало)с лака нещата стоят малко по-сложно защото при него вероятноста да улееш е над 90%(това незначи че си некадърен,но просто човек който се учи знаеш как е :wink: ) не си мисли че може да избегнеш портокаловия ефект..и при най добрите се получава,те просто го изглаждат след това :D при пръскането на лака е важно да го правиш с равномерно нанасяне навсякъде за да не се получи ефекта "мъгливи" места..но не се притеснявай и за това има лек :да: има още много междинни стъпки но не ти ги казвам защото са прекалено професионални и мисля че за този етап на твоето развитие просто няма да са ти в полза..важно е също да не го правиш на открито особено при ниска температура и на влажноста за сезона!Също така е важно да почистваш добре детайлите между стъпките защото остават "мазни петна" и от най-чистите ръце на света и след това боята/лака на тези места се сговнясва!!!ако има нещо друго питай..може и да съм пропуснал нещо но и без това вече поста ми е доста дълъг :mrgreen:

Върни се в “Направи си сам!”