Как да си боядисам броните сам? :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Как да си боядисам броните сам? :)
Здравейте на всички! Искам да ви попитам за малко съвети за това как да си боядисам броните сам, понеже в момента не ми е възможно да карам колата на бояджия и да оставям 150-200 лв за това. Броните ми са черни, не боядисвани до сега, та идеята ми е да ги направя в цвета на колата. Доста се рових и разбрах, че има някакви спрейове които излизат по-евтино. Също така разбрах, че трябва и да се обработи първо бронята преди да се пръсне, но точно това не ми е ясно и не съм сигурен с какво точно
Моля давайте съвети какво ми е необходимо и как става номера, ако знаете и цени и колко лева горе-долу ми трябват ще е също хубаво
Има и още нещо..цвета на колата ми също мисля, че ще ми направи проблем, макар и да е оригинален на VW. По-надолу ще пусна снимки
Благодаря, за вниманието 
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да си боядисам броните сам? :)
Абе май не си се ровил доста
,я опитай с търсачката на форума

Ето ти малко помощ search.php?keywords=%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%8F&terms=all&author=&fid%5B%5D=11&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5.

Ето ти малко помощ search.php?keywords=%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%8F&terms=all&author=&fid%5B%5D=11&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5.
miti_kamenov написа:Абе май не си се ровил доста,я опитай с търсачката на форума
малко помощ може ли?

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
някав ключ усещам тука
такам...едно от малкото полезни неща които намерих е ето това...
...едно не ми е ясно само...след като нанеса пластофикатора и след това шприца, като мина бронята с водна шкурка няма ли да съборя слоя който съм направил
също така като ходих днес до един магазин ми казаха, че не ми било нужно май пластофикатор
айде някой съвестен човечец да ми помогне, ако може, моляяя..
landwarrior написа: а иначе последователността е
купуваш боя,пластификатор,шприц и кит (ако има по големи неравности -но трявба да вземеш от хубавия кит)
всичко трябва да е предварително подготвено в флакони под налягане( повечето магазини в Сф. предлагат такива варянти за не професионално боядисване) ако имаш компресор и,пистолет и всички дюзи нямаш нужда да ти ги слагат във флакони
нанася се пластификатора ,щприц-минаваш на водна докато стане гладка и после боядисваш(2-3 пласта ,след това слагаш 2-3 пласта лак ,пръскаш внимателно през интервал от време за да не се стече)
ако имаш търпение и най важното умееш да изпипваш нешата ще станат хубаво ако не нема да стане нищо и ще си хвърлиш парите на вятъра
...едно не ми е ясно само...след като нанеса пластофикатора и след това шприца, като мина бронята с водна шкурка няма ли да съборя слоя който съм направил
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ще събориш част от него , водната е вече да се изгладят всякакви наравности по бронята , после си я пръскаш с колкото ръце трябва , отгоре лак и си готов . успех
не съм спец , казвам какво съм чел
не съм спец , казвам какво съм чел
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
колега снимай после какво си направил, че и аз имам мерак на подобни манипулации 
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
то секи има мерак ама ако ставаше много лесно бояджиите нямаше да имат работа 
Ако така изглежда колата като на снимката,за какво ти е да я боядисваш.Само ще я развалиш.В това време ти трябва чист гараж,не става на вън.
- bad_look
- Автомобил: vw golf 2 GTI
- Двигател: PB
колега за по сигурно си ги закарай на бояджия повечко пари но ще стане както трябва 

- ReCaRo`
- Автомобил:
- Двигател:
със спрейче няма да се получи нищо, иначе я матираш, примерно водно 500, след това пластификатор (за по-сигорно) шприц пръскаш 3-4 ръце ако е на спрейче (ако ще го пръскаш с пистолет 2-3макс) после го остави да изсъхне на слънце (най-добре го търкай на другия ден) и започваш водно 500 много лекичко само го галиш, и внимавай с ръбчетата да не ги протриеш, след това 800, докато не стане абсолютно гладко, след това може да минеш 1000 или скоч брайд. Измиваш я добре цялата с кореселин да се обезмасли и пръскаш 
ей тва ми трябваше да разбера
Благодаря ти много ReCaRo` , както и на останалите изразили мнението си по въпроса 
-
mudnia_pr
- Автомобил:
- Двигател:
братле ако искаш да направиш нещо много хубаво за много малко пари да ти кажа от сега..такъв филм няма!значи аз съм правил това което искаш ти и ще ти кажа какви стъпки предприех аз..значи ако броните ти са с оригинален (фабри4ен) черен цвят трябва да ги напръскаш с пластификатор(продава се на спрей) за да е сигурна работата мини ги 2 ръце като между пръсканията остави пласмасата да изсъхне докрай!след това нанасяш шприц кит(ако имаш наранявания по броните които искаш да изгладиш използвай кит за пластмаса) и шприца е достатъчно да го минеш внимателно с водна шкурка 800.След това нанасяш боята като не ти препоръчвам да я правиш на спрей,ако можеш те съветвам да намериш пистолет за пръскане и компресор,нанасяш поне 3 ръце като не ги наливаш излишно(по-добре повече ръце на по-тънко от колкото да улееш и да започнеш всичко от начало)с лака нещата стоят малко по-сложно защото при него вероятноста да улееш е над 90%(това незначи че си некадърен,но просто човек който се учи знаеш как е
) не си мисли че може да избегнеш портокаловия ефект..и при най добрите се получава,те просто го изглаждат след това
при пръскането на лака е важно да го правиш с равномерно нанасяне навсякъде за да не се получи ефекта "мъгливи" места..но не се притеснявай и за това има лек
има още много междинни стъпки но не ти ги казвам защото са прекалено професионални и мисля че за този етап на твоето развитие просто няма да са ти в полза..важно е също да не го правиш на открито особено при ниска температура и на влажноста за сезона!Също така е важно да почистваш добре детайлите между стъпките защото остават "мазни петна" и от най-чистите ръце на света и след това боята/лака на тези места се сговнясва!!!ако има нещо друго питай..може и да съм пропуснал нещо но и без това вече поста ми е доста дълъг 
има още много междинни стъпки но не ти ги казвам защото са прекалено професионални и мисля че за този етап на твоето развитие просто няма да са ти в полза..важно е също да не го правиш на открито особено при ниска температура и на влажноста за сезона!Също така е важно да почистваш добре детайлите между стъпките защото остават "мазни петна" и от най-чистите ръце на света и след това боята/лака на тези места се сговнясва!!!ако има нещо друго питай..може и да съм пропуснал нещо но и без това вече поста ми е доста дълъг Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта