За затъпяването на народа и цените на концертите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Re: За затъпяването на народа и цените на концертите

Мнениеот orgasmatron » Вто 17 ное 2009 20:35

scuba написа: ...
Това пак доказва, че не разбираш за какво говоря....
Хайде сега да седнем и да смятаме

Депеш Мод:
хонорари, озвучаване, осветление, екип, наем на СТАДИОН, тирове с техника, самолети за групата = 40 лв билета

Милена и сие:
хонорари (определено по-ниски от Депеш), озвучаване (определено МНОГО по-гадно от Депеш), екип (определено поне 10 пъти по-малко от екипа на Депеш), осветление (4-5 ламБи на кръст да има кво да свети поне), наем на Универсиада (в пъти по-нисък от нац.стадион); тирове с техника (липсват), самолети (също липсват) = 40 лв

Така..... стигам до извода, че ИЛИ Депеш работят на загуба, ИЛИ Милена и сие бачкат на огромна печалба. Друго решение не виждам.
Както казах по-горе, парите ще ги дам за да видя всички тези групи и хора на едно място. Искам да ми обясниш сметката която написах по-горе.

Ааааа.. забравих и нещо друго.... Чудя се ако билетите са по 40 лв ще съберат Х човека... Ако билетите са по 20 лв, ще съберат 3Х човека.... Някои в тази държава не разбраха, че печалба не се прави с голяма надценка а с голям оборот!!!!

Викторе хем си прав, хем не си прав :)
Ако мислиш, че Милена ще напълни стадион, и то през Ноември ;). Говорим за изпълнители от различен калибър. Извън България колко души са я чували, и ако си спретне концерт , примерно в Хелсинки и без пари да е, дали ще дойдат и 50 човека.
Иначе за цената , специално за този концерт, при това бенефис, ако не бъркам де, си е доста, аз лично се чудя още да ида или не, ако беше 30 пари .....

п.п. а и все си мисля че всичко опира до фенщината ;) (баси думата). то това си е болест направо, та щеш не щеш даваш ;)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 20:46

orgasmatron написа:..

п.п. а и все си мисля че всичко опира до фенщината ;) (баси думата). то това си е болест направо, та щеш не щеш даваш ;)

Дъщеря ми е голяма фенка на Милена... Искам не искам - ще ги дам. За друго ми беше темата де, ама се изврати

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 ное 2009 23:17

Точно до фенщината опира всичко..
Миналата година дадох 35 лв за да слушам pendulum и то само един от тях, на спирит ъф бъъгъс...
В цената влизаха и некви жица групи, ама минавах бързо покрай тяхната сцена mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 18 ное 2009 10:09

Скубич, нема 'а се косиш оти ке ти мине! mhihi
В крайна сметка цените ги определят някои хора, които са направили някаква сметка, отделен въпрос е дали тя е правилна или не.
Нещата в тези работи винаги се свеждат до някакви условности и обикновено, ако не се съберат достатъчно желаещи цената на билетите пада малко преди началото на коцерта.
Моя съвет е да изчакаш до последния момент и тогава да си вземеш билет, не вярвам точно за тези да се разпродадат всички ;)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 18 ное 2009 11:05

scuba написа: ...ако билетите са по 40 лв ще съберат Х човека... Ако билетите са по 20 лв, ще съберат 3Х човека.... Някои в тази държава не разбраха, че печалба не се прави с голяма надценка а с голям оборот!!!!

По моему, повечето "бизнесменчета", и "шефове" знаят на теория. Не вярвам да са толкова тъпи. След "демократизацията" много хора ходиха, в западна европа и щатите и видяха какво и как е там с бизнеса. Същото и за организаторите на концерти...

Работата е по-скоро в манталитета. Бръзат с матряла да забогатеят и да се нагушат, да не изтърват кьоравото, че утре може и да няма какво да доят, или някой друг като тях им прецака "бизнеса". Затова в България се получават такива странни парадоски - ниски заплати, високи цени и т.н.

:roll: темата наситина се изпрегна... :roll:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 18 ное 2009 11:54

maxpayne написа:Не знам защо мислите, че в западните страни билетите са без пари. Например концерт на Бон Джови февруари 2010 в Сиатъл струва най-евтино по 217 долара. Билети за R. Kelly този месец в Тампа Бей са по 145 долара, пак най-евтините. Има и по 358, а ВИП са по 637. Та да се върна на Бон Джови - със средна заплата от 3000 долара можеш да си купиш към 15 от най-евтините билети. Тоест в София, при заплата от 800лв, за да купиш пак 15 билета цената трябва да е ~53лв. Да, хората взимат и по 400лв, но и в щатите взимат по 1800 долара (реален пример с моя позната).

Съгласен, но едва ли на тези западняци 20%(както е при мен) от заплатите им т.е. $750 са им ежемесечни разходи за ток, кабелна, нет, вода и питай твоята позната как са цените на храните там.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 29 ное 2009 19:23

Бях на концерта
Похарчих над 300 лв за билети, път и хотел
И всяка стотинка си струваше.
Това е музика с послание и смисъл. Хората които я харесват ходят там за удоволствие, не за да отчетат модно събитие.
Милена, Ахат, Кольо Гилъна, Ера, Конкурент, Обратен ефект, Ревю, К Маричков, Уйкеда, Атлас... и др.
Който му се струват много 40-50 лв за да чуе истинската българска музика - да ходи да слуша Ивана , калкулирана в цената на куверта в местната чалготека

(Не съм си и мислил да ходя на Мадона, не знам защо :screwy )

Върни се в “ОФФ-Топик - други”