компетентен съвет за марка не мога да дам, понеже до този момент съм ползвал само три вида.
българска перла за нея не мога да кажа много. помня само, че като центрофугираше чат-пат тръгваше и да простира
италианска силтал от 93 някъде работи до ден днешен при родителите ми.
смених бутона за пускане миналата година.
от 8 години ползваме немска пералня втора употрба, която си купих от мои приятели с магазин/сервиз за такава техника.
пере ежедневно. миналата година протече семеринг на помпата. въпреки песимизма на продавача в магазина купих и го смених срещу 20ст.
изкара 2 месеца и пак прокапа
купих си нова помпа за 20лв. и забравих за случая.
това е като техника, ама бих дал няколко съвета при употреба.
не перете на повече от 40 градуса.
когато е наложително с предпране 60 градуса.
по високата температура запечатва мръсотията в тъкантта перилният препарат не може да подейства.
тъканите се захабяват, изгарят и най-често се свиват.
всички знаете как се пере петно от кръв....със студена вода.
90 градуса почти до точката на кипене, съсипва всички гумени неща най-вече уплътненията, повече работа на реотана скъсява му се живота и не на последно място разходите за ел.енергия.
прах за пране не повече от допустимия минимум.
повече прах = повече пяна = по-малко вода. водата изкарва всичко в канала, пяната остава по дрехите барабар с мизерията, получават се бели петна/ивици.
остатъчната неразтворена прах има свойството да калцира в кутията за зареждане, и във филтъра.
обороти на центрофугиране не повече от 600 всичко нагоре е ненужен за потребителя търговски трик.
никога една центрофуга не може да извади сухо пране. за целта има сушилни, простори и пр.
дрехи въртени на 1000-1500 оборота не приличат на нищо. после е невероятна борба с ютията. труд и пак ел. енергия.
при повече обороти дрехите трудно се разпределят получава се радиално биене, което съсипва лагерите, натоварва двигателя и му скъсява живота.
при нас водата е твърда и хлорирана не ползваме добавки, гледал съм вътре няма котлен камък, може би защото се пере на по-ниска температура и не може да калцира ама това е предположение.
прахта за пране също има значение, по-евтините имат повече соди.
цената е за сметка на качеството.
и не на последно място леко съм тунинговал машината
има контактор, който пуска мотора т.е. няма никакво натоварване върху програматора.