Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Re: Съвет за пералня!?

Мнениеот Gal » Сря 18 ное 2009 14:36

Matematiks написа:Понеже темата отиде много в Миеле(Miele) та намерих вносител и сервиз само на тази марка уреди и само втора ръка от Германия и Холандия.Днес си купих 9 клас за 400 лева с две години гаранция.Дано избора се окаже добър :deal

Не е реклама,нямам нищо общо,просто доволен от цените,обслужването и продуктите
Ето това са хората
http://mieleservis.net/component/option ... /Itemid,1/

Не си питал, тази фирма е от много години и момчетата са читави.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 18 ное 2009 16:57

Пералните започнаха да ги правят все по-интелигентни, с дизайн от световноизвестни светила и все по-чупещи се. В тази връзка да кажа един виц:
Пратили в космоса астронавт и едно прасе. Като прасето било невероятно обучено и с невероятен интелект. Трябвало да се лети на свръхсложна мисия. Инструкциите на астронавта били: Храни прасето на 4 часа и не барай нищо!!! mhihi За да не съм спам - ползвам Уърпуул от около 3 -4 години и съм супер доволен. Пере си и най-важното е че не се чупи. Мен това ме интересува, нищо че няма LCD дисплей с 16 млн цвята и цифрова телевизия.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 18 ное 2009 17:16

аз съм с две ръце за БЕКО,предлагат всичко което предлагат и по скъпите като цени фирми ,но на по достъпни цени,имам такава вече 5-та година и досега един проблем не ми е дала и мисля ,че парите които съм дал за нея се избиха,развалили се ще си купувам нова/просто вече няма нужда да се правят ремонти на такава техника-дерат яко и е по изгодно да си купя нова/.Е верно,няма елсиди дисплеи и тем подобни,но си има всички важни функции и е клас А и най важното е че не се е чупила досега.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 18 ное 2009 17:20

В София имамe една Zerowatt. Беше една от първите чужди марки бяла техника въобще, които навлизаха тепърва на пазара около или по времето на кризата от 97ма. Направо супер техника за тогава. Както си я взехме и переше тогава. Сега се държи по същия начин след повече от 10 години може би. :roll: Тиха и надеждна. Сега и ние сме пред тая дилема за тук. Търсим с какво да заменим една полу работеща Перла 04 Вариант от първите, с изгнил от ръжда вече корпус. Говорим за повече от 30 години експлоатация нон стоп. :shock Май везните клонят повече към Candy които са уж като старите Zerowatt. :)
Но колкото и да се мисли докато не откаже напълно перлата другото ми се струва бошлаф... :bowdown

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 18 ное 2009 18:42

Ми как да кажа,първо не съм фен на техника от последно поколение,та си взех пералня на 7-8 години.Пералнята има 2 години гаранция и подръжка защото продавача е и сервиз.Събира 5 кг пране,има реглаж на центрофугата от 600 до 1600 оборота,има накисване,отложен старт,плакне 5 пъти и разни такива глезотийки.Не мисля че за 400 лева може да се вземе нещо по добро на пазара от това.Затова се насочих натам :012:
За качеството няма смисъл да говорим :deal .Питайте колежката GAL :bowdown нейното мнение ме насочи към Миеле

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Сря 18 ное 2009 19:14

Да, и само Gal спомена качеството на изпиране! По този параметър не може да се сравняват новите популярни марки със старото "Миле". Притурките нано, сайлънт, 1600об. и т.н. са малко рекламни трикове и ефтини екстри. Стандартът на живот у нас е нисък и малко хора могат да си купят ново "Миле", затова - втора употреба. Вярно, че и прахът за пране има значение, но само за ефтините перални. Милето пере отлично с всякакъв прах.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 18 ное 2009 19:50

То хубаво ама транспорт на такива неща от София за провинцията малко нама логика... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 18 ное 2009 19:56

black` написа:То хубаво ама транспорт на такива неща от София за провинцията малко нама логика... :Mr Green Fun

Спиди Еконт ??? Някой колега има варианти.
Примерно за 128 кг товар , на икономична тарифа Спиди ми взеха 75 лв

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 18 ное 2009 19:58

black` написа:То хубаво ама транспорт на такива неща от София за провинцията малко нама логика... :Mr Green Fun

Транспорта за софия е безплатен за тяхна сметка.Утре ще ходя да си я взема с жената с Мотора mhihi .Щото в 8.30 сичкия навлек ще ходи до работното място да бъхти :twisted: и има да слушаме радио Витоша по сфетофарите mhihi
Тоест незнам дали не предлагат за провинцията транспорт,има трелефони-питай.Има и по ефтини модели около 300 лв има и за 600,900-според джЕба
Колегата е прав,Спиди, Еконт също са ти вариант

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 18 ное 2009 20:49

olele39 написа:Да, и само Gal спомена качеството на изпиране! Вярно, че и прахът за пране има значение, но само за ефтините перални. Милето пере отлично с всякакъв прах.

Мислиш ли че има такава разлика в прането?Честно да си кажа,майка ми има Уирпул с горно зареждане и пере ужасно в сравнение с нормална пералня-на приятелката ми примерно.Праха е същия

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 18 ное 2009 22:02

компетентен съвет за марка не мога да дам, понеже до този момент съм ползвал само три вида.
българска перла за нея не мога да кажа много. помня само, че като центрофугираше чат-пат тръгваше и да простира mhihi

италианска силтал от 93 някъде работи до ден днешен при родителите ми.
смених бутона за пускане миналата година. :wink:

от 8 години ползваме немска пералня втора употрба, която си купих от мои приятели с магазин/сервиз за такава техника.
пере ежедневно. миналата година протече семеринг на помпата. въпреки песимизма на продавача в магазина купих и го смених срещу 20ст.
изкара 2 месеца и пак прокапа :(
купих си нова помпа за 20лв. и забравих за случая.

това е като техника, ама бих дал няколко съвета при употреба.
не перете на повече от 40 градуса.
когато е наложително с предпране 60 градуса.
по високата температура запечатва мръсотията в тъкантта перилният препарат не може да подейства.
тъканите се захабяват, изгарят и най-често се свиват.
всички знаете как се пере петно от кръв....със студена вода. :wink:
90 градуса почти до точката на кипене, съсипва всички гумени неща най-вече уплътненията, повече работа на реотана скъсява му се живота и не на последно място разходите за ел.енергия.
прах за пране не повече от допустимия минимум.
повече прах = повече пяна = по-малко вода. водата изкарва всичко в канала, пяната остава по дрехите барабар с мизерията, получават се бели петна/ивици.
остатъчната неразтворена прах има свойството да калцира в кутията за зареждане, и във филтъра.
обороти на центрофугиране не повече от 600 всичко нагоре е ненужен за потребителя търговски трик.
никога една центрофуга не може да извади сухо пране. за целта има сушилни, простори и пр.
дрехи въртени на 1000-1500 оборота не приличат на нищо. после е невероятна борба с ютията. труд и пак ел. енергия.
при повече обороти дрехите трудно се разпределят получава се радиално биене, което съсипва лагерите, натоварва двигателя и му скъсява живота.
при нас водата е твърда и хлорирана не ползваме добавки, гледал съм вътре няма котлен камък, може би защото се пере на по-ниска температура и не може да калцира ама това е предположение.
прахта за пране също има значение, по-евтините имат повече соди.
цената е за сметка на качеството.

и не на последно място леко съм тунинговал машината mhihi mhihi mhihi
има контактор, който пуска мотора т.е. няма никакво натоварване върху програматора.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 18 ное 2009 22:55

предполагам всеки е с различно мнение,но за мен марката(както и за повечето бели уреди)е AEG-целогодишно се къпе с нас в банята,и те така 3 години вече(секънд хендс mhihi )

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Сря 18 ное 2009 23:43

Matematiks написа:[
Мислиш ли че има такава разлика в прането?Честно да си кажа,майка ми има Уирпул с горно зареждане и пере ужасно в сравнение с нормална пералня-на приятелката ми примерно.Праха е същия

Да, така мисля. Естество - може да не съм прав. Качеството на изпиране зависи от комбинацията на няколко фактора: скоростта на въртена на барабана при пране /силата на удар на прането във водата/, Височината на бордовете на барабана /и конфигурацията им/, нивото на водата в момента, и др. неща, които не знам. Мисля, че колкото класът е ААА+++, толкова е по-слабо изпирането. А за температурата - 90гр. се използват само когото трябва да са дезинфекцира прането. Макс. 60гр. за силно омазнени дрехи и зависи от материята.
Малко съм Офф, щото тия неща ги знаете..
ПС АЕГ и БОШ също гонят качество на изпиране, а не клас АА++...

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 19 ное 2009 11:21

Аз преди година някъде, купих една Ariston 129 нам си к'во, ръснах 830 лв. и пих една студена вода. От тогава до ден днешен, това чудо няма нищо общо с надписа си: Silent, поне в една част от работата си. А като почне да центрофугира, то едно тресене, едно биене, ще тръгне да простира. Виках техник каза, малко пране слагате, тя за 6 кила. Викам как малко бе, 4 човека сме в къщи, две малки деца, предишната беше някаква Bauckneht, въртя 7 г., 440 кинта дадох за нея тогава, втора употреба, ел. програматор и секви п*тки майни и още я пазя, не мръдваше, даже празна сме я пускали на пълна програма, за експеримент. Идва ми да изхвърля Ariston-a и да върна старата. Верно, докато пере, не се чува, ама почне ли да центрофугира, елате ни вижте.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 19 ное 2009 11:34

Пропуснала съм да споделя Миле-то колко 100 килограма са и каква шумоизолация имат.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”