ТДИ ! Проблем с паленето !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
NixOn_1
Автомобил:
Двигател:

ТДИ ! Проблем с паленето !

Мнениеот NixOn_1 » Сря 18 ное 2009 21:30

Колеги имам проблем с паленето , колата е Голф 4 , 1.9 ТДИ 90 К.С. Проблема ми е следния , ако не карам колата 2-3 дни и паленето става по-трудно , колата си пали но с повече въртене. Колата е обслужена сменени са всички филтри и акумулатор , но за съжаление проблема си остана. Според мен пада нивото на нафтата , забелязах , че има мехурчета въздух в маркучите при горивния филтър мисля , че това не е нормално :roll: Някой от вас имал ли е подобен проблем ?

Извинявам се ако дублирам тема , с търсачката нищо не намерих :oops:

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: ТДИ ! Проблем с паленето !

Мнениеот Rqhovo » Сря 18 ное 2009 21:46

Виж да не взема въздух от някъде,като сменят горивен филтър често не затягат скобите по него и взема въздух, после трудно пали.

Последна промяна от gr_kanev на Сря 18 ное 2009 21:47, променено общо 1 път.
Причина: какво имате против главните букви и препинателните знаци ?

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 18 ное 2009 22:20

Тия мехурчета аз ги имам откакто съм купил колата и никога не съм имал проблем с паленето...питал съм различни хора и те ми казват, че било нормално

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Сря 18 ное 2009 23:27

Провери за течове на нафта около ГНП-то. При мен гарнитурата на помпата като беше издухала започна да ми пали след 15-16 до 20-30 оборота на стартера. Но при мен имаше и очевидни следи от теч под колата и като престои дърпа въздух през гарнитурата и така.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 18 ное 2009 23:54

Акумулатор. Замери го след 3 дневен престой, какви стойности дава. Моя също си беше перфектен обаче като застудя, и след една вечер пада на 11.80 волта, а нормално трябва да е от 12.40 ~ 12.80 волта. Колата пали една идея по-трудно при първо палене, след това няма проблеми.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 18 ное 2009 23:56

прозрачното маркуче с мехура въздух, не е ли за остатъчната нафта, която дюзите връщат?

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Чет 19 ное 2009 0:00

май е за идващата

NixOn_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NixOn_1 » Чет 19 ное 2009 11:53

Колеги , това бяха първите неща , който проверих ,за течове от ГНП и акумулатора :deal Няма течове на нафта , разхода и вървежа са нормални , само пустото палене ме тормози :banghead: Събота и неделя , ще имам повече време за колата , и ако имам решение на проблема , ще го споделя ! През това време , ако някой се сети нещо , нека драсне два реда , ще ви бъда много благодарен :beer

П.С. Има ли вероятност да е някой клапан за налягането ? :roll:

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Branimir.Krastev » Чет 19 ное 2009 13:24

може клапана за обратната нафта да ти прави проблем

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 19 ное 2009 13:33

Не е лошо да си провериш и стартера. Аз имах същия проблем, смених четките с четкодържателя и нещата заспаха. :beer

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Чет 19 ное 2009 18:39

Аз също имах проблем с паленето особенно когато е загрял мотора и след като акумулатора ми се предаде тотално си взех чисто нов VARTA Sylver Dynamic с надеждата , че всичко ще се оправи но паленето си остана същото.Продължих да си карам така и след няколко дни или седмица най-много да е било седнах в колата с мисълта , че пак ще върти като откачена и тя взе , че запали от раз , топла студена от раз и до сега нямам ядове с паленето.Обяснявам си го , че новия акумулатор колко и да е е седял в магазина е така без да работи и можеби му е трябвало известно време да се "разработи" въпреки , че на мултицета показваше перфектни стойности , може и да говоря глупости но аз така си го обяснявам.Мисълта ми е ако си го взел тия дни акумулатора може и да се оправи от самосебеси.Двигателя ми е ALH. :)

v_kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_kostov » Чет 19 ное 2009 22:19

Колега ако си проверил всичко се заеми с помпата свали си клапана дето отваря нафтата ако има стръйки зна4и имаш проблем с помпата ако трябва да е жи4ка нали? другия вариант е да се е износил елемета ватре в помпата и да не 6те но провери клапана дали е 4ист ако има не6то обаждаи се правим и ремонти 0899730308

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 19 ное 2009 23:39

Моля те, напиши го по-разбираемо, че и мен живо ме интересува това което си написал, но не го разбирам.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 20 ное 2009 0:08

v_kostov написа:Колега ако си проверил всичко се заеми с помпата свали си клапана дето отваря нафтата ако има стръйки зна4и имаш проблем с помпата ако трябва да е жи4ка нали? другия вариант е да се е износил елемета ватре в помпата и да не 6те но провери клапана дали е 4ист ако има не6то обаждаи се правим и ремонти 0899730308

При износен елемент, но не в значителна степен, какво предлагаш като вариант за компенсиране на това износване - настройки на помпата?

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 20 ное 2009 12:28

Недейте вкарвайте човека в излишни разходи с ремонт на помпа. Започни от най простото горивен филтър,клапан,нови скоби (не оригиналните,без затягане) и маркучи. Направи една проба с един бензинов филтър(малък) и откачи маркучите (входящ и изходящ)на помпата, закачи нови в една бутилка от мин. вода 0.5л., като вържиш филтъра на входа на помпата. Ако си ме разбрал можеш да пробваш някоя сутрин. Ако тогава е така провери подгревните свещи и ако нямаш изгоряла, тогава може да е от помпата.
Успех.

Върни се в “Дизелови агрегати”