спешна помощ за таблото Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Super Sprint
Автомобил: VW Golf II Marineblau 1987
Двигател: EZ

спешна помощ за таблото Голф2

Мнениеот Super Sprint » Съб 21 ное 2009 14:07

значи слагам табло с оборотомер.........колата е голф2 1.6 карбуратор 87'
моето табло е Мотометер с две букси и часовник
новото е ВДО с една букса и оборотомер

изчетох всички теми за тея табла и разгледах тук http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... ument.html
и си мислех че всичко е ясно,но не
сега почнах срязах моите двете букси обаче ако се водя по този сайт цветовете на кабелите изобщо не съвпадат,всмисъл връзвам черен с бял ,червен със син ,зелен с кафяв............примерно,и другото което е че дори на някои места от голямата букса липсват кабели ,а трябва да има,забялязах че на голямата букса си има номерирани кабелите ,но номерата им се падат наобратно с тези в сайта ,ако следвам номерациите от сайта май няма да стане,ще има и излишни кабели.........или да карам по номерата на буксата които са,а тези на двете моите по сайта??????

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: спешна помощ за таблото Голф2

Мнениеот zdravko_jett » Съб 21 ное 2009 23:04

колега мисля че имаш буксата,връзваи по цветове,други колеги така са го правели ,аз има такова табло обаче няма буксата и по моргите не мога да открия,били качил една снимка на твоето табло ако ти тръгне таблото и свършиш на мен една работа ще съм ти много благодарен ако може вече при готово положение на таблото да ми продиктуваш какъв цвят кабел към кое краче отива понеже не мога да нмеря буксата мисля че за лампата на водата се връзваха 2 кабела на 1 2кабела на таблотокъм един кабел от твоята инсталация разбирасе ако на разширителното казанче нямаш датчика. успех. ще съм много благодарен ако и на мен свършиш работа,успех и акчи една снимка на таблото ако можеш

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Нед 22 ное 2009 1:49

така,цяла вечер ровя и мисля че стигнах до някъде ,но ще разбера след два дена ,че съм на работа .......
значи от този сайт някои работи не ми бяха ясни,например в двойната букса има Клема 58 а в единичната няма,в единичната има Fernlicht а в двойната няма и други още такива разминавания..........
ползвах тези две теми
viewtopic.php?f=5&t=120169&hilit=Klemme+30
viewtopic.php?f=60&t=38475&view=previous
и мисля че ми стана ясно
от дв. букса Klemme 58 отговаря на Beleuchtung от ед. букса,което е осветление
от дв. букса Klemme 61 отговаря на Ladekontrolle LIMA от ед. букса,което е динамо
от дв. букса Klemme 56А отговаря на Fernlicht от ед. букса,което е дълги
другото което е че кабелите на дв. букса за маслото са 0,3 bar и 1,8/1,4 bar ,а на ед. букса са 0,8 Bar и 2 Bar , но там е ясно :lol:
за цветовете ,май така като гледам само 2-3 кабела отговарят по цветове :roll:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 22 ное 2009 11:26

а иначе си спомням че на едната букса на таблото с 2букси ената букса ми е с около4 или5 кабела мерси за инфото ако изчепкащ и нещо друго пиши

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 24 ное 2009 17:38

колега какво стана с тва табло направили го ,даи нещо инфо

goggolino1p0e3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goggolino1p0e3 » Вто 24 ное 2009 18:26

Здравейте :) искам да ви попитам дали е възможно да се смени арматурното табло на голф 3 със това на голф 4 става дума за цялото табло не само километраж :) надявам се да съм писал на правилното място

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 24 ное 2009 22:59

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 24 ное 2009 23:10

viewtopic.php?f=5&t=163521
По цветове колега,не гледай някакви си сайтове,а се довери на очите си :deal

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 25 ное 2009 8:36

enigma79 написа:По цветове колега,не гледай някакви си сайтове,а се довери на очите си :deal
ама колегата вика че не отговарят по цветове
Super Sprint написа:за цветовете ,май така като гледам само 2-3 кабела отговарят по цветове

ENIGMA79 преддложи нещо бате че не мога да намеря букса,обикалям по моргитее ама нямат,и от голфа дето зех таблото и него го няма изпарил се ,даи някакво предложение

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 25 ное 2009 14:43

zdravko_jett
Ти към една или две букси ще преминаваш,ако нямаш букса единствения вариант е да побългаряваш,лошото на тези табла че неможеш да зопяваш върху платката,тописе,другия вариант е да ако новото табло там кадето влиза тази букса,ако защипването на единия канал е от двете страни,виж платката на самото табло,тогава може даси направиш нова букса,примерно с топъл силикон,но нее препоръчително с него,тописе много лесно,можеш да използваш смола,но ако от двете страни са различни канали,примерно отгоре тие датчик за маслото а от долу за водата,тогава пак можеш даси направиш букса но играчката е голяма,примерно аз не бих се захванал,със слаби нерви съм mhihi май най лесния начин ако снимаш и някой колега,има такава букса,датия прати,а за колегата по горе с цветовете,няма начин да са различни,освен ако нее пипана ел инсталацията,гледал съм и на голф2,пасата от който си взех моето табло,цветовете са еднакви,единствената разлика е ако има допълнителни кабели пример с моето табло,смукач и ръчна,друга разлика е за датчика на водата,на пасата са с два кабела,а на моето поло с един кабел,товае,просто таблата с двете букси са същите като с едно,само където са пръснати на две букси heavy metal zork

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 25 ное 2009 17:14

в момента таблото ми е с 2букси и преди около 1година взех едно табло от голф GTI като си мислех че само оборотомера мога да прехвърля и евентуално някога ако и се развали и километража абе останалата час от таблото да е ползвам за резервни части,обаче този голф се изпари не можах и буксата да му взема , сега от новото табло с 1букса излизат крачета имисля на тях да запоявам кабелчета старите букси ще си останат от тях ще изкарам кабелчета и мисля че ладите имат подходящите букси затази работа поне да ги наредя да са винаги така да неми се налага всеки ппът да редя кабелчета по кабелче на ново когато свалям таблото,ама колегата дето е писал темата никав го няма,ако някой разполага с превода на крачетат на табло с2букси нека я прати

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 25 ное 2009 17:28

колегата може да се е оплел в кабелите :063: ако успееш даго направиш,снимай и пусни тука,снимките,ще са полезни на някой,който иска даси сменя таблото,а няма подходящата букса :talk:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 25 ное 2009 17:42

:lol: :lol: :lol: като го направя с тази букса дето мисля задължително ще снимам от полза ще е дамм,само трябва д апреведа някои от крачетата на старото табло и почвам работа върху него

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Сря 25 ное 2009 18:52

колегата не се е оплел в кабелите,спокойно.....
само че,трябва да се ходи на работа отвреме навреме :wink:
и така работата е свършена,таблото вече е на колата ,свети работи всичко и т.н.,а между другото кабелите ги вързах по схемите и всичко работи на 6 , а колкото до цветовете малко сте в грешка с тях,но не ми се спори защото има цветове от двойната букса които изобщо ги няма в единичната и обратно,и от цялата работа от 12 кабела само 6-7 са по цветове...... :wink:
...........а и хартиса един кабел от двойната букса,черната,който в превод е подгряване и отговаря на 20 пин от единичната,но така си виси и сега ,явно е за подгряване при дизела.Също хартиса и един от единичната букса,превежда се изход за сигнала за скоростта ,но при двойната букса такъв няма и затова и той е излишен явно
За колегата дето няма букса ,и моето беше без ,в първата морга срещу 3 лева си взех единична букса ,остав тез ладени букси,запоявания на крачета и други такива
качвам и няколко бързи снимки с телефона
Прикачени файлове
DSC00819.jpg
DSC00821.JPG
DSC00822.JPG
DSC00823.JPG
DSC00824.JPG

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 25 ное 2009 20:53

:horror: колега нещо нете разбрах,ти от дизел ли слагаш?така ако е незнам с цветовете как става,аз съм гледал от бензинки,другото оборотомера на дизелака май е до 5000 оборота,на бензинката до 7000,разликата е явна mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”