смених си радиаторчето но ми духа студено на Г2
-
- Автомобил:
- Двигател:
смених си радиаторчето но ми духа студено на Г2
колеги смених си радиаторчето но почна да духа студено.перката се включи три пъти но пак си духа студено.ако някои се е зблъсквал с подобна ситоация моля за помощ!
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смених си радиаторчето но ми духа студено на Г2
ситУацията се получава от това че не си изкарал въздуха в системата и нямаш дебит на течност през радиаторчето, топли ли са маркучите.
потърси наскоро имаше много подобна тема.
потърси наскоро имаше много подобна тема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
единия маркуч е топъл ,а другия е студен
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
даа ще трябва да обезвъздушаваш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
MK2 се обезваждушават сами.Щом малката верига ти е студена термостата не е в час затова духа студено.Не ми е ясно обаче защто включва перката?И "радиаторчертото" радиатора ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
със пробития радиатор беше фурна.днеска сложих чисто нов и неште и неште.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен така ми беха казали ама се убдеих че не е така,когато сменях гарнитурата на главата един познат ми показа че не се обезвъздушава сами напълнихме е вода циркулираше през малкото маркучле загасих колата вика гледаи сега откачи маркуча дето влиза за смукача празен и каза че ако се направи ено троиниче и е се вържи към малкото маруче всичко ше е ок няма вече дасе мисли за обезвъздушаване при източване на водата ,до колко тва с троиничето е ефектно не знамzig-zag написа:MK2 се обезваждушават сами.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като сваля радиаторчето забеляза ли клапите отвътре имаха ли дунапрененото покритие.
Понякога откъм мотора има едни подобни на термостатчета на входящия и изходящия маркуч. Ако имаш такива ги махни - алуминиевото дава ядове.
Понякога откъм мотора има едни подобни на термостатчета на входящия и изходящия маркуч. Ако имаш такива ги махни - алуминиевото дава ядове.
Според мен, си е от въздух, същата ситуация имах и аз с двойката. Само, че при мене има и газова и ми дърпа вода за изпарителя от маркучите преди радиаторчето, и изпарителя скреж и парно няма. Доналях вода и се оправи, но при мене има една гумена тапичка на тройника за обезвъздушаване (майче само на 1.3 ги има).
Същата история и на другата ми кола б2ка ауди само, че там няма АГУ, сипвам вода ври кипи яко! от никъде не тече (освен от гърлото на развирителния съд
) и докато не отворих парното (понеже са на преграда) и не затворих разширителния съд да вдигле налягане не престана...
Същата история и на другата ми кола б2ка ауди само, че там няма АГУ, сипвам вода ври кипи яко! от никъде не тече (освен от гърлото на развирителния съд

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
смени си капачката на разширителното казанче ,в нея има клапа,която изпуска излишния въздух в системата,ако клапата не изпуска нормално ,няма как да се обезвъдуши системата сама
-
- Автомобил:
- Двигател:
Sorry,колега обаче аз имам 2 МК2 като единия е GTD 1.6 и другия е 16 винта KR.Сменял сьм им антифриза и не сьм имал проблем с обезвьзудшаването.Пьк и на дизела му сменях радиатора.Нямаше грижи с парното.Тьи че... Колегата писа по горе че може да е капачка.Вьзможно е,с годините се скапват.Другото,човека може да не е разкомплектовал радиатора добре да е останало нещо в дупките.Знам ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
като запалих колата отворих капачката на казанчето за да доливам антифриз,за да може да се напълни системата.поне така си мисля чесе прави
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
valentin petrov написа:като запалих колата отворих капачката на казанчето за да доливам антифриз,за да може да се напълни системата.поне така си мисля чесе прави
Така се прави първоначално ,да ,обаче после за да се обезвъздуши окончателно ,трябва да има циркулация в системата ,което става под налягане,т.е. няма как да стане при отворена капачка,за да има налягене ,трябва да затвориш капачката и през клапата излиза излишния въздух.Най-вероятно ти е останала въздушна възглавница в радиаторчето,трябва да налягане в системата,за да изкара оттам въздуха и после да излезе през клапата на капачката.Една капачка беше 5-6 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
наи накрая стана.напълних радиаторчето предварително с антифриз и след това затворих системата.на втората минута почна да духа топло.благодаря на всички за помоща.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”