Голф 4 1,8 ГТИ-150 к.с. или Голф 1,9 ТДИ - 131 к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Re: Голф 4 1,8 ГТИ-150 к.с. или Голф 1,9 ТДИ - 131 к.с.

Мнениеот JoroKN » Нед 22 ное 2009 5:25

Според мен 1.8Т-то е твойта кола :да: Освен ако не намериш 150 к.с дизел, аз лично съм на това мнение love.vwcluborg

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Нед 22 ное 2009 11:49

Абе хора с какво може да те изкефи звука на дизела :roll: ако ще и 10 цилиндров да е :screwy .Бензиновата кола е класи над дизеларките, всеки който е карал и двете знае.Ама тааа пуста икономия заради нея всичко
Моя съвет е да взимаш 1.8т :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 22 ное 2009 12:23

Хе-хе.... ми дизела може да те изкефи със следното нещо.

Онзи ден на магистралата си карам със 160 ~ 170км..... и настигам Пасат 1.8Т, който караше бавно 130 ~ 140км/ч, присветнах му да де път, обаче пича реши да не ми дава и започна да натиска 180 ~ 190 ~ 200км/ч .... натиска, а аз след него :Mr Green Fun . Реших че Егото му е прекалено голямо и за да не правим глупости, реших да карам след него. Натискаше 170 ~ 190км/ч около 20 ~ 30км и накрая намали след няква кола и започна да си кара със 120км/ч, а тракащата печка продължи да се движи със 180км/ч.

Незнам при тази скорост вие на какъв звук се кефите, понеже аз чувам само вятъра и музиката в колата, незнам и някой да си купува кола само защото е по-бърза на 400м (сфетофари).

Каквото и да си говорим, винаги става въпрос за пари. Имара разлика колата ти да харчи на пълна газ 8 има разлика и на пълна газ да ти харчи 13 или можеби повече, а да са приблизително еднакво бързи. Също има разлика да минеш 150км за 50мин и да минеш същите километри за 80мин. при приблизително еднакъв разход в лева на 100км :да: .

Като заключение мога да кажа, че поставени в състезателни условия, определено бензина е по-добър, но пък в реални условия дизеловите мотори се движат по-бързо - факт :) !

:respect към всички бензинджии!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 22 ное 2009 12:31

kocho_pushacha написа:Абе хора с какво може да те изкефи звука на дизела :roll: ако ще и 10 цилиндров да е :screwy .Бензиновата кола е класи над дизеларките, всеки който е карал и двете знае.Ама тааа пуста икономия заради нея всичко
Моя съвет е да взимаш 1.8т :да:

100% :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 22 ное 2009 12:58

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 22 ное 2009 13:12

Колегата морфей1, го признах още когато направи простичката сметка за разликата в цената на дизелов и бензинов голф 6 и кога дизеловата кола като по-скъпа ще почне да прави възвращаемост на средствата. Тук не говорим естествено за чисто нови автомобили, но ако колегата все пак не иска да дава по около 25-26 лева на 100 км градско, може да си вземе дизела като по икономичен. Иначе за 1.8т-кеф цена няма, ама на тди кефа от малкия разход ми се струва по-голям.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 22 ное 2009 14:05

morfei1 написа:http://vbox7.com/play:925182c2 mhihi

С тва клипче общо взето излиза че по добре е да си караме голфчета,защото нито удоволствие от самото шофиране заради икономкията нито парно,ни климатици,ни подгреви,нито нагреватели за зад.стъкло нищо.То ясно икономия но пък чак толкова.
И колега морфей за мое лично щастие съм пътувал с такъв автомобил,имам роднина който кара само че S-ката с бенз.мотор и трябва да ти съобщя че изобщо него интересува колко пъти ще спре на бензиностанциите.А и в клипа става въпрос за нов автомобил.Колегата още в първия си пост казва че изминава малки годишни разстояния и щом се е спрял на тези два варианта явно търси лека тръпка.За това по добре е -1.8Т.
Иначе за икономията спор няма-дизела е фаворит.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 22 ное 2009 14:36

Щом е за малки разстояния - бензина. Аз съм с ГТИ 3 115 коня и минавам по под 10 000 на година. Честно казано не мрънкам за високя градски разход. Мисля, че дизелът е за работа, а бензинът за удоволствие, а ГТИ определено е за удоволствие ;). Виж ако се минават 30 000 на година с ГТИ ще излезе наистина соленко. Човекът трябва д апрезени за какво му трябва колата. Иначе по-скъпата дизелова поддръжка също му е минус.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 22 ное 2009 17:03

morfei1 написа:в реални условия дизеловите мотори се движат по-бързо - факт :) !

Пак си помисли ;)
Това че си попаднал на пасат 1.8Т на газ сток или на по-предпазлив шофьор нищо не значи.
Твоя Голф с чип със сигурност е по-бърз от сток пасат 1.8Т и на доускорение и от светофар до светофар.
Ако не си съгласен с мене винаги може да направиме разходка да Пловдив да видиш и 1.8Т как се движи в реални условия ;)

Потребителски аватар
kocho_pushacha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocho_pushacha » Нед 22 ное 2009 17:15

morfei1 написа:Хе-хе....
Като заключение мога да кажа, че поставени в състезателни условия, определено бензина е по-добър, но пък в реални условия дизеловите мотори се движат по-бързо - факт :) !

:horror: Ти в какъв филм си влезнал не е истина
Единственото нещо по което превизхожда дизела е икономията, която според мен не е толко голяма колкото си мислят някои заблудени като колегата по отгоре.От там нататък бенца си е бенц
Кеееееееф heavy metal zork

Последна промяна от kocho_pushacha на Нед 22 ное 2009 17:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 22 ное 2009 17:15

Абе хора, не се хващайте за думата бе. Факт е че бензиновите коли не летят в извънградски условия. Прекарвам ежедневието си по пътищата и знам какви автомобили се движат и с каква скорост :) .

@MK4, няма какво да го мисля. Реално дизеловите мотори се карат по-бързо, защото дават по-малък разход, тоест собствениците се съобразяват по-малко. Дали е била на газ, нямам идея :roll: . Факт е че той върна газта, а аз не я върнах, но не щото съм безсмъртен, а щото не ми пука дали разхода ще ми е 6.5 или 7л. Случвало ми се е достатъчно много пъти, за да го давам за пример. Батките с бензиновите мотори по 5.0 кубика не ми ги давайте за пример, защото такива коли рядко се срещат извън града.

@xalerrelax, знам какво иска да си купува и по рано съм отговорил. Ся дали го интересува колко му харчи или не, баровеца с S-класата, нямам идея.... зависи колко километра прави на месец и как си изкарва парите. Що се отнася до клипчето, ами ясно се каза, че със същото Ауди, но бензиново, щяха да стигнат само до Единбург.

@kocho_pushacha, колега ма лекинко си сбъркал човека, на който да обясняваш точно за икономията на дизела, защото ползвам по около 6 тона дори повече гориво на месец. Сега си сметни колко пари прави това и си направи сметка дали ме бърка, че ще карам личната си кола на бензин или на газ, или на нафта, или на каквото и да е. Така че не ми обяснявай за икономии предимстава и недостатъци, точно пък на дизелова кола, която дори никога през живота си не си карал, като ти чета мненията :evil: .

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 22 ное 2009 17:51

kocho_pushacha написа:Единственото нещо по което превизхожда дизела е икономията...

Масата от хора във форума само четат за космическия двигател 1.8Т без да имат преки наблюдения и започват и те да го провъзгласят като останалите.
Имам 1.8Т и знам много добре възможностите му,но видях и тди 160-170к.с. какво прави :shock :shock :shock
п.п.Иначе срещу чипирано 1,8Т само ARL с чип има шанс :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 22 ное 2009 18:13

Мен ми е интересно, защо нещата винаги се свеждат до състезание.... как може две еднакви коли с еднаква мощност, но дизел и бензин да вървят различно..... ами неможе, и сравнителните характеристи из интернет го показват, нещата са на кантар, разликите са нищожно малки. Голямата разлика идва в разхода на 100км.

Естествено е човек, който излиза от София веднъж в годината да не му пука дали турбинираното му 1.8 харчи 15 до морето и обрато и същия който за този период ще иде само 12 пъти до морето, да се замисли.

Стига те с тез детски приказки бензина вървял повече, а дизела тракал. Такъв филм няма има разход на 100км. и месечни постъпления.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 22 ное 2009 19:15

morfei1 написа:
@MK4, няма какво да го мисля. Реално дизеловите мотори се карат по-бързо, защото дават по-малък разход, тоест собствениците се съобразяват по-малко. Дали е била на газ, нямам идея :roll: . Факт е че той върна газта, а аз не я върнах, но не щото съм безсмъртен, а щото не ми пука дали разхода ще ми е 6.5 или 7л. Случвало ми се е достатъчно много пъти, за да го давам за пример. Батките с бензиновите мотори по 5.0 кубика не ми ги давайте за пример, защото такива коли рядко се срещат извън града.

Това е индивидуално, ако има хора които си дават последните пари за кола и не остава бензин си е техен проблем.
Аз карам 1.8Т защото ми харесва как върви и го карам по начин по който да ми харесва ;)
София-Пловдив повече от 12/100 по магистралата не ми е давал Голфа с подържане на около 180-200 км/ч и моментно 220-240 като има някой киселяк дето си мисли че джипката му е самолет, а не варел с аеродинамика на хладилник ;)

Dorian написа:п.п.Иначе срещу чипирано 1,8Т само ARL с чип има шанс :wink:

абе и с чип си издиша ARL-то срещу чипнато 1.8Т, пробвано е няколко пъти ;)

morfei1 написа:Стига те с тез детски приказки бензина вървял повече, а дизела тракал. Такъв филм няма има разход на 100км. и месечни постъпления.

Че и бензина и дизела вървят спор няма.
Че бензина доставя по-голям кеф също няма спор.
Че дизела е по-иконимичен също няма спор.

Ама за тракането зимата около 0 градуса имам няколко съседи с PD мотори, едно Audi A6 2.5TDI 2002 година и една Бора PD116 и като ги запалят звука е нещо страшно, мен ако така ми работи колата ще я намразя завинаги пък ако иска и 2/100 да харчи mhihi
Като позагреят по-бива ама пак са като текезесарски трактори, така че за тракането не говорете. В купето е изолирано и е добре ама отвънка като мине покрай мене и тъжно ми става направо че има такива коли изобщо mhihi

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 22 ное 2009 19:21

колеги защо винаги обръщате темите на сравнение безнзин - дизел ?

аз от първия пост на колегата неможах да разбера за какви сравнения иска да научи за въпросните автомобили
разход ли ? вървеж ли ? поддръжка ли ? недостатъци ли ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”