Проблем с нивомера на бензина

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Проблем с нивомера на бензина

Мнениеот orgasmatron » Съб 08 апр 2006 18:55

Та вторник пътувайки към созопол малко след чирпан колата загасна и се оказа че е изгоряла бензиновата помпа, смениха я в сервиз в стара загора, след това реших да сипя бензин, напълних реззервоара догоре, тръгвам но стрелката показва 60 литра, караха до бургас стрелката отиде до 30л, общо взето си показва каквото си иска когато си поиска, предполагам че или нещо е изкривено или вързано на обратно. в момента не сън в софия и не мога да се ровя из документацията на пасата.

Та въпроса ми е има ли някой представа какво се е случило и може ли да се отстрани с подрчни материали и средства, в момента съм командировка и нямам никакво свободно време а пък много се драня на тази стрелка :)

май забравих да спомена колата е Пасат б4 комби, 1.8 моноинжекция

Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот volen777 » Съб 08 апр 2006 21:49

При мен го имаше същия проблем на Б3 ABS Mi(без повреда в бензинова помпа). Още като го взех от Горубляне за път към вкъщи изведнъж падна на 0 а бях заредил за 50лева спрях на близката бензиностанция и заредих за още 50 и посел като тръгнах ми показа над 60литра в резервоара. Закарах я на алармаджия/жичкажия и той каза, че некав елемент по таблото бил изгорял и го смени и си проработи както трябва но за съжаление аз неразбрах какво точно е сменил. Ако има по знаещи нека споделят.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Проблем с нивомера на бензина

Мнениеот Pav3l » Нед 09 апр 2006 11:41

orgasmatron написа: ... стрелката показва 60 литра, караха до бургас стрелката отиде до 30л, общо взето си показва каквото си иска когато си поиска ...

А стрелката за температурата ходи ли и тя както си поиска?
Ако и тя се "разхожда" заедно с тази на горивото - стабилизатора има слаби връзки,
ако е само на горивото може и буксата при резервоара да не е наместена добре...

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 10 апр 2006 18:22

абе гледахме го с колегите, ама не смеем да пипнем да не вземем някаква поразия да направим, само седим и цъкаме и се чудим.

Ако някой от колегите знае читав сервиз в бургас или околията да каже, ще съм му силно благодарен

иначе стрелката на температурата не прави никакви номера, отчита си коректно

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Вто 11 апр 2006 10:46

И аз имам същия проблем със стрелката на горивото, но на температурата не дава ядове.

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пет 14 апр 2006 11:04

освен като са ти слагали помпата да са ти прецакали поплавъка, защото и на мен това ми се случи с помпата и като ми сложиха новата помпа вече стрелката ми показва винаги на към 10-15л. защото ми изкривиха поплавъка :? виж да не е от това :wink:

Потребителски аватар
radoslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslav » Чет 20 апр 2006 21:28

Не съм на ти с колите :roll: , но и при мен го има същия проблем, за съжаление след посещение на официалния сервиз се оказадатчика който се намира на бензиновата помпа - цена 200 лв., а и за съжаление го няма по магазините на всякъде става с поръчка!
Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
radoslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslav » Нед 23 апр 2006 14:51

Става въпрос за датчика, който се намира в резервоара при бензиновата помпа и отчита нивото на бензина!

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 04 май 2006 18:36

Проблема е решен, нещо се било откачило от някаква писта, е закачиха нещото и сега всичко си е наред. Хората ми обясниха точно какво беше но се опитвах да правя 45 неща едновременно и не запомних

Върни се в “Passat”