Необикновен проблем с VW Polo - 91г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
IChertov
Автомобил:
Двигател:

Необикновен проблем с VW Polo - 91г.

Мнениеот IChertov » Съб 21 ное 2009 10:21

Здравейте.
От доста време имам един адски странен проблем с полото. Така наречената бобина е част от проблема, всъщност тя се прецаква и колата, както е била в движение просто спира. След като се смени, колата работи, движи се, докато пак не спре по същия начин. Преди няколко дена бях на сервиз (колата работеше) да проверят защо може да прави такива проблеми. Хората не намериха някакъв конкретен проблем а тестваха бобината с исипване на вода върху нея докато колата работи. След това колата си бачкаше екстра минах към 50 - 60 км с нея и вчера пак спря.
Къде може да е проблема?
/чаркът приблизително се намира под капака зад левия фар/

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Необикновен проблем с VW Polo - 91г.

Мнениеот lrlmodo » Нед 22 ное 2009 10:52

Причини доста,
Проблемни свещи, кабели, капачка и палец, комутатор (той е в бобината) или няккакъв дерт с компа.
Търси си оригинална втора ръка - телефункен - с един зелен етикет.
Един колега с ГТ имаше същите ядове и не се разбра от какво е. Сложи оригинална бобина и ся е ОК
Новите бобини на пазара са :не:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 22 ное 2009 11:37

и аз залагам на свещи ,ако има нагар по порцелана протича по голям ток и изгаря комутатора-товари се много

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 22 ное 2009 11:49

Колко пъти смени бобина? Колегата с ГТ-то с неговата май се случваше само като загрее и пусне перката за охлждане с друга бобина нямаше ядове.

IChertov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IChertov » Нед 22 ное 2009 11:54

Не е от свещите, проверено е!
Три пъти е сменяна бобината.
Има го този момент със загряването на колата... онзи ден изгасна и я оставих защото не можеше да запали, вчера отидох да я издърпам с друга кола, но тя запали. Карах я до някъде и после пак спря и я издърпахме.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Нед 22 ное 2009 19:49

колега,същият проблем имах и аз...послушай батко владко и си вземи от "морга" комплект делко/разпределител-датчик на хол-палец-капачка-централен кабел/поне//-около 50-60лв...който кара моноинж. трябва да има резервни: горе описаното + бобина/комут/ + бенз.помпИ/компл/+ЕКУ :Mr Green Fun

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Нед 22 ное 2009 19:54

Ами закачия на vag-com и ще си каже от какво има нужда!
Успех!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 23 ное 2009 10:16

IChertov написа:Не е от свещите, проверено е!
Има го този момент със загряването на колата... онзи ден изгасна и я оставих защото не можеше да запали, вчера отидох да я издърпам с друга кола, но тя запали. Карах я до някъде и после пак спря и я издърпахме.

viewtopic.php?f=7&t=155027

Абсолютно същите симптоми имах преди около 4 месеца и аз. Проблема при мен беше палец на дистрибуторната капачка. Него проверявахте ли го? :roll:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 23 ное 2009 22:45

micyri написа:Ами закачия на vag-com и ще си каже от какво има нужда!
Успех!

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 25 ное 2009 10:21

IChertov написа:Не е от свещите, проверено е!

Защо се получава при загряла кола?
Корпуса на бобината която имаш се е спукал. Ако я свалиш и я разгледаш внимателно ще видиш миниатюрни пукнатинки като косъмчета в бакелита. Когато колата загрее и температурата под капака се повиши се получава разширяване на материала и тези пукнатини се отварят. Почва да прави утечка и колата спира.

Какво може да се направи?
На първо време разбира се трябва да си намериш друга бобина. Тъй като цените за нова са потресаващи... търси втора ръка. Марките са Телефункен, Беру и в краен случай Бреми. Всичко останало не струва. Когато купуваш бобина втора ръка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я огледай обстойно за същите миниатюрни пукнатини.
За нова бобина бих ти препоръчал Бреми. Аз купувах лятото за моята кола. Струваше 150 лв +/- в Киров и съм доволен.

За да си сигурен че тоците са ти наред можеш да започнеш със смяна на свещи и кабели (гледай да не са от най-евтините). Също така е хубаво да си прегледаш всички маси под капака и да ги профилактираш (ако липсват да ги пуснеш отново). Капачката и палеца също трябва да се сменят и да са изрядни. Там също е възможно да има доста проблеми (влага, утечки, прегорял палец, нагар и лош контакт...)

За финал мога да ти кажа как да опиташ да си съживиш старата бобина и да си я пазиш като резерва :)
Имам едно Беру което беше със същите симптоми и проблеми. Направих му заливка на пукнатините с няколко вида лепила и смоли. Повече ядове не е дало и макар и да го тествах десетина дни на колата на един закъсал колега сега си го пазя само за дълбока резерва :)

Изображение

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пон 30 ное 2009 10:36

Изивинете ме но датчика на хол не е ли в делкото.Та същиа тоя датчик е напално възможно да ти го прави тоя проблем и до голяма степен съм обеден че е от него понеже те ги правят тиа номера.Но скоро ще горобяса,попринцип земе ли да прави така много често се оказва от него и в наи скоро време ще спре и да пали ако можеш да си намериш за проба пробваи да го подмениш внимателно и не го почуквай или удряй при смяната...Просто съвет..

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 30 ное 2009 17:24

Баш в делкото е холския датчик :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”