Г3, проблем. Тече вода

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko1 » Пон 25 фев 2008 21:54

дали ниама да стане със силикон как мислиш :?:

Insane_boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insane_boy » Вто 26 фев 2008 21:40

И аз тва си мислех ама ми казаха че няма да има никаква полза от силикона,незнам при теб как е ама при мен липса една голяма част от гуменото уплътнение на кората :roll:

Потребителски аватар
icko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko1 » Вто 26 фев 2008 22:58

само да взема заплатата и щте си купя силикон и такмо люка щте си запуша че салзи :)

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот lyuboo » Пет 23 окт 2009 17:25

Insane_boy написа:Аз го имам същия проблем,уплътнението между корите и предното стъкло го няма,и ми казаха че трябва да си търся нови кори защото варвели заедно с тва уплътнение,някои знае ли дали се продават нови тия кори :roll:

Да продават се колега, но не ти го препоръчвам от магазина.Мин.година търсих за Вентото си тази пластмаса.Нова около 170 лв ми казаха в магазина им в Сливен.Търси по автоморги, но оттам не влиза вода, поне при мен не влизаше.Исках да я сменя защото зяпаше гумата я нямаше никаде, но така и си отиде.

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Re: Г3, проблем. Тече вода

Мнениеот martin4o_mom4e » Съб 31 окт 2009 19:57

Темата е малко стара , но и аз имам същия проблем,обаче ми е мокро пасажерското място и това зад него отзад.Най-вероятно е от каналите за отводнение на люка (никога не са проверявани,защото не ми се е налагало).Та да ви попитам как да ги изчистя или по-точно какво да разглобя ? Целия таван ли или ...
Мерси предварително :beer

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 31 окт 2009 20:31

martin4o_mom4e написа: какво да разглобя ? Целия таван ли или ...

viewtopic.php?f=5&t=152022&hilit=%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%85&start=15

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 24 ное 2009 20:17

martin4o_mom4e написа:Темата е малко стара , но и аз имам същия проблем,обаче ми е мокро пасажерското място и това зад него отзад.Най-вероятно е от каналите за отводнение на люка (никога не са проверявани,защото не ми се е налагало).Та да ви попитам как да ги изчистя или по-точно какво да разглобя ? Целия таван ли или ...
Мерси предварително :beer

Аааа колега пак гадния проблем със запушените канали :D Аз брах тия ядове с предната ми кола /Ситроен/ и като си търсих Голфа умишлено гледах да не е с люк или шибидах. От тая екстра на стар автомобил има повече главоболия отколкото кеф :D Аз докато съм на тоя хал да си купувам стари автомобили никога повече няма да взема с "дупка в тавана" :D па дано дойде някой ден ред за нова - тогава може :D
По същество - имам познат който сподели че е успял да си оправи проблема без да сваля таван като е продухал отводите с компресор /само че това на опел кадет, не знам как е на голфа/. Според мен е идея да се опита преди да се свали наистина тавана може да помогне.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 24 ное 2009 22:40

колеги някои изработвал ли е тази кора под чистачките на голф2 понеже моята е мн зле,а по моргите не мога д аоткрия ако някои е изработвал или има идея нека даде предложение,и имали вариянт от тази кора д ами се потят гадно стуклата при лощо време,аз от скоро сум е махан,преди си беше там ама бая понакъсанка и се чудя от какво да изработяи длаи ще стане

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Сря 25 ное 2009 8:47

zdravko_jett написа:колеги някои изработвал ли е тази кора под чистачките на голф2 понеже моята е мн зле,а по моргите не мога д аоткрия ако някои е изработвал или има идея нека даде предложение,и имали вариянт от тази кора д ами се потят гадно стуклата при лощо време,аз от скоро сум е махан,преди си беше там ама бая понакъсанка и се чудя от какво да изработяи длаи ще стане

Колега търси от моргите, друг вариант не виждам. За потенето на стъклата си смени филтъра на купето.Аз имах този проблем с Венто и така се оправи.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 25 ное 2009 12:45

лошото е че не мога да е намеря поморгите,явно не ги съхраняват тези неща по нашите морги де да знам,а и филтър нямам на купето

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 05 мар 2014 9:12

Да не отварям нова тема.

Вчера и аз осъмнах с гьол, но в краката на шофьора. Както си валеше взех едно фенерче да огледам вътре около педалите, централната конзола и жилото за отваряне на капака - всичко е сухо. Налях няколко бутилки вода отпред, при пластмасовите кори - изтекоха на секундата под колата без никакво задържане - вътре пак нямаше никъде вадичка или дори капка. За всеки случай свалих пластмасите и почистих каквото имаше като боклук, но беше практически незначително.
Свалих кората на вратата - найлона си е цял и идеално залепен.

Днес пак имаше локва.

Колата няма шибедах.

Дадоха ми идея да не би да тече от предното стъкло да се е разлепило - колата е с оригиналното си предно стъкло - какъв е шанса да е това?

Чета тук за някакво уплътнение на пластмасите при предното стъкло - някой може ли да обясни по-подробно за какво става дума или да даде снимка/схема, че не мога да се ориентирам.

Гледам и че уплътнението на предното стъкло, отгоре при тавана е станало бая трошлива пластмаса от годините - във vagcat го намерих(номер 1E0853306), но не знам от къде може да се купи и на каква цена - някакви идеи?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”