въпрос за пътния данък
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- besniaa
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за пътния данък
Карам автомобил с генерално пълномощно и тъй като е с различни номера и собственика се води в друга област - за пътния данък трябва ли да ходя там или мога да го платя от моето населено място ?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос за пътния данък
besniaa написа:Карам автомобил с генерално пълномощно и тъй като е с различни номера и собственика се води в друга област - за пътния данък трябва ли да ходя там или мога да го платя от моето населено място ?
Бягай в най-близкото до тебе данъчно и плащай.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Пътния данък е премахнат отдавна. барбуков малко ламерски е отговорил.
Дължиш данъл за собствеността и се плаща само в ТД НАП където е регистрирано МПСто
Дължиш данъл за собствеността и се плаща само в ТД НАП където е регистрирано МПСто
- besniaa
- Автомобил:
- Двигател:
R@do написа:Пътния данък е премахнат отдавна. барбуков малко ламерски е отговорил.
наскоро ми се наложи да платя такъв данък на друга кола и го платих в кварталното данъчно... юни месец..

Нормално е щом се взимат пари, няма значение кой ги дава. Данъка се плаща по място на регистрация на колата(собственика).
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е данък МПС, не пътен данък. Пътният данък беше заменен от винетката.
Принципно, би трябвало да е възможно плащането в друга данъчна служба, но едва ли.
Най-лесният вариант е да се вземе от интернет банковата сметка на съответната община за плащане на данък МПС, да се използва онлайн калкулаторът, за да се изчисли данъкът и да се преведе по банков път.
Принципно, би трябвало да е възможно плащането в друга данъчна служба, но едва ли.
Най-лесният вариант е да се вземе от интернет банковата сметка на съответната община за плащане на данък МПС, да се използва онлайн калкулаторът, за да се изчисли данъкът и да се преведе по банков път.
- besniaa
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Това е данък МПС, не пътен данък. Пътният данък беше заменен от винетката.
Да, данък МПС явно - квитанцията, която се иска при прехвърляне

аз съм също като тебе,но още не съм плащал.
иначе проверих,всяка община си определя сама данъка,и се плаща по местоживеене на собственика.
иначе проверих,всяка община си определя сама данъка,и се плаща по местоживеене на собственика.
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
dobrin написа:... Най-лесният вариант е да се вземе от интернет банковата сметка на съответната община за плащане на данък МПС, да се използва онлайн калкулаторът, за да се изчисли данъкът и да се преведе по банков път.
Да, така е, не знам за другите общини, но в община Витоша данъка който заплатих на място там и този който калкулатора ми показа се различаваше чувствително (с ~70лв.) в полза плащането на място.
Не знам от къде идва тази разлика, още повече че подадени данни са ми коректни, но пък предпочитам да откарам 1 час в чакане и да спестя тези 70 лв.

то това е ясно,но когато става въпрос за друг град(примерно на 300км.)не мисля че ще запалиш колата и ще ходиш до там. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”