въпрос за пътния данък

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

въпрос за пътния данък

Мнениеот besniaa » Сря 25 ное 2009 10:13

Карам автомобил с генерално пълномощно и тъй като е с различни номера и собственика се води в друга област - за пътния данък трябва ли да ходя там или мога да го платя от моето населено място ?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос за пътния данък

Мнениеот Barboukov » Сря 25 ное 2009 10:19

besniaa написа:Карам автомобил с генерално пълномощно и тъй като е с различни номера и собственика се води в друга област - за пътния данък трябва ли да ходя там или мога да го платя от моето населено място ?

Бягай в най-близкото до тебе данъчно и плащай.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 25 ное 2009 11:56

Пътния данък е премахнат отдавна. барбуков малко ламерски е отговорил.
Дължиш данъл за собствеността и се плаща само в ТД НАП където е регистрирано МПСто

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Сря 25 ное 2009 13:37

R@do написа:Пътния данък е премахнат отдавна. барбуков малко ламерски е отговорил.
Дължиш данъл за собствеността и се плаща само в ТД НАП където е регистрирано МПСто

наскоро ми се наложи да платя такъв данък на друга кола и го платих в кварталното данъчно... юни месец.. :) но незнам как седи въпроса когато колата е зачислена в друга област

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 25 ное 2009 21:11

Нормално е щом се взимат пари, няма значение кой ги дава. Данъка се плаща по място на регистрация на колата(собственика).

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 25 ное 2009 21:15

Това е данък МПС, не пътен данък. Пътният данък беше заменен от винетката.
Принципно, би трябвало да е възможно плащането в друга данъчна служба, но едва ли.
Най-лесният вариант е да се вземе от интернет банковата сметка на съответната община за плащане на данък МПС, да се използва онлайн калкулаторът, за да се изчисли данъкът и да се преведе по банков път.

Потребителски аватар
besniaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besniaa » Чет 26 ное 2009 0:43

dobrin написа:Това е данък МПС, не пътен данък. Пътният данък беше заменен от винетката.
Принципно, би трябвало да е възможно плащането в друга данъчна служба, но едва ли.
Най-лесният вариант е да се вземе от интернет банковата сметка на съответната община за плащане на данък МПС, да се използва онлайн калкулаторът, за да се изчисли данъкът и да се преведе по банков път.

Да, данък МПС явно - квитанцията, която се иска при прехвърляне :) Мерси за отговора, май ще направя така :) сумата я знам, има ли някаква вероятност в различни области сумата да е различна ? :)

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Чет 26 ное 2009 0:59

аз съм също като тебе,но още не съм плащал.
иначе проверих,всяка община си определя сама данъка,и се плаща по местоживеене на собственика.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 26 ное 2009 8:50

dobrin написа:... Най-лесният вариант е да се вземе от интернет банковата сметка на съответната община за плащане на данък МПС, да се използва онлайн калкулаторът, за да се изчисли данъкът и да се преведе по банков път.

Да, така е, не знам за другите общини, но в община Витоша данъка който заплатих на място там и този който калкулатора ми показа се различаваше чувствително (с ~70лв.) в полза плащането на място.
Не знам от къде идва тази разлика, още повече че подадени данни са ми коректни, но пък предпочитам да откарам 1 час в чакане и да спестя тези 70 лв. :) Иначе всички останали битови такси и данъци си ги плащам он-лайн - много по-удобно е!

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Чет 26 ное 2009 10:16

то това е ясно,но когато става въпрос за друг град(примерно на 300км.)не мисля че ще запалиш колата и ще ходиш до там. :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”