Сензор за дъжд?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Сензор за дъжд?

Мнениеот maxpayne » Чет 26 ное 2009 1:26

anger написа:Обаче силно препоръчвам да си сложиш затъмняващо се огледало! Няма такава по добра и практична екстра в автомобила!
:да:

Някой има ли идея колко струва такова огледало? Че мен много ме дразни светлината от задните коли вечер. Предполагам то работи на химичен принцип, като фотосоларните стъкла, тъй че само смяната е достатъчна?

За съжаление в ebay.co.uk не намерих да се продава такова със затъмняване

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 26 ное 2009 9:34

Огледалото и сензора са заедно.Цената им когато се поръчва колата е около 300лв,цената за допълнително вграждане е над 400лв,а колко струва втора употреба незнам. Монтирането не е много лесно-има специален гел с който се залепва сензора за дъжд към съклото има и окабеляване което трябва да се свърже с ел. инсталацията на колата.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 26 ное 2009 9:48

Vladko, прав си - няма надпис "АУТО". Аз го написах така, за да бъда разбран какво имам в предвид. От значение е дали лоста е за Голф или Бора седан, тъй като при Голфа има и задна чистачка. Автоматичният режим е на първа степен на лоста в посока нагоре. След това са двата непрекъснати режима. При натискане надолу се получава еднократно сработване на чистачките.
Търсете в и - бей, аз преди два дни рових, но не намерих огледало. Сигурен съм, че имаше на доста добра цена в английският. Има лост за чистачки на около 30 паунда с доставка (употребяван).

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 26 ное 2009 11:20

стъклото на отледалото е пиезо кристал и се активира посредством 2 датчика. единият е датчик на стъклото за светлина, т.е. този датчик разпознава дали е ден или е нощ. вторият датчик е насочен към задното стъкло и се активира при светлина от фаровете на колата зад твоята. когато двата датчика сработят, т.е нощ е и ти светят отзад, стъклото се затъмнява.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 09 яну 2010 14:46

Ето едно актуално предложение, на което попаднах днес:
ЦЪК

За желаещите да се сдобият с такова огледало, това е най - удачният и евтин вариант.
Както съм писал по - нагоре цената с наддаване стига до двайсетина паунда, като се сложи и транспорт...абе за под 100 лв може да го държите в ръцете си.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 09 яну 2010 17:45

anger написа:1. Лятно време при силен пек системата реагира на слънчевите лъчи, т. е. понякога се включва от слънцето. Много е дразнещо, в същото време и стряскащо. Имам и друга кола със сензор за дъжд, друга марка е и се получава същия ефект.
2. Много често системата не се задейства от само себе си, когато завали. Налага се да дръпнеш лоста за чистачките веднъж, за да се задейства.
3. В работещо положение като спра на светофар чистачките спират да работят. Не го прави винаги, а по - често. При потегляне се задействат отново, но да кажем минава доста време и аз вече съм дръпнал лоста, за да го активирам наново.
4. Много съм доволен от регулирането на паузата в дъждовно време. По моите изисквания успява да си нагласи перфекното положение спрямо силата на дъжда.

По отношение на това мнение мога да кажа как е при мен:
1.Никога не са ми се включвали чистачките без да вали.
2.Системата никога няма да се задейства ако лоста е на неутрална позиция.
3.Да когато спреш спират, но не съвсем а работят на обикновен интервал.Сиречкогато колата е в покой сензора не работи.
4.Съгласен.

Общо взето тази екстра за тази година кола и пари си струва. Аз също си чупих предния джам, но хората които ми монтираха новия го направиха кадърно и все още системата ми бачка супер.
Когато я имаш екстрата не се усеща, но кагато я нямаш ти липсва. Това е.

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Чет 18 фев 2010 17:20

anger написа:Автоматичният режим е на първа степен на лоста в посока нагоре. След това са двата непрекъснати режима. При натискане надолу се получава еднократно сработване на чистачките.

Ами отгоре на лостчето има едно ключе с 4 положения наляво-надясно, предполагам, трябва да е за скоростта на чистачките или нещо такова? За какво точно е то и в кой режим на лоста работи? :roll:

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 18 фев 2010 21:02

Правилно си предположил - регулира паузата на чистачките. Активно е на първата позиция на лоста нагоре след неутрална.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 18 фев 2010 23:31

След като са автомотични чистачките няма как да регулира паузата. По-скоро регулира при колко вода на стъклото да се пускат чистачките. И аз м/у другото съм забелязал че на светофар чистачките спират и след като потегля се пускат пак. Мога да кажа, че сравнително адекватно работят спрямо силата на дъжда. А някой знае ли защо огледалото има 2 сензора за светлина(един отпред и един отзад)?

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 19 фев 2010 0:34

GodLike написа:След като са автомотични чистачките няма как да регулира паузата. По-скоро регулира при колко вода на стъклото да се пускат чистачките. И аз м/у другото съм забелязал че на светофар чистачките спират и след като потегля се пускат пак. Мога да кажа, че сравнително адекватно работят спрямо силата на дъжда. А някой знае ли защо огледалото има 2 сензора за светлина(един отпред и един отзад)?

vw_golf_4_tdi написа:стъклото на отледалото е пиезо кристал и се активира посредством 2 датчика. единият е датчик на стъклото за светлина, т.е. този датчик разпознава дали е ден или е нощ. вторият датчик е насочен към задното стъкло и се активира при светлина от фаровете на колата зад твоята. когато двата датчика сработят, т.е нощ е и ти светят отзад, стъклото се затъмнява.

Потребителски аватар
mussov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mussov » Пон 22 фев 2010 12:09

Здравейте,колеги.Искам да питам сигурно ли е,че когато автомобила не се движи сензора не работи?Когато купих колата на режим сензор,чистачките,не сработваха.Купих ново реле,и проблема остана,но с новото реле,пробвах само на място.В момента съм с реле за автомобил без сензор,и си работи интервала,но не се командва от сензора.И и остава въпроса,каква може да е причината сенэора да не работи?
Искам да кажа,че релето за сензор е различно,100%.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 22 фев 2010 12:26

И на място работи... :deal

Намокри сензора на предното стълко и ще видиш. :да:

Потребителски аватар
mussov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mussov » Пон 22 фев 2010 14:05

Мокрил съм го,не става.На място не работи.Може би има прекъснати кабели

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 22 фев 2010 14:09

mussov написа:Мокрил съм го,не става.На място не работи.Може би има прекъснати кабели

Сменяно ли ти е предното стъкло ? :roll:

Потребителски аватар
mussov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mussov » Вто 23 фев 2010 16:23

не немисля че е сменяно,даже съм сигорност не е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”