1.Вчера като си сменях накладките при свалени гума и накладки опитах да завъртя само диска и беше трудно. Това нормално ли е или трябва да се върти лесно диска? ТОва лесно/трудно е малко относитено защото зависи от силата на ръцете,но все пак не трябва ли да се върти лесно и ако не е нормално къде да търся проблема?
2.Жилото на съединителя ми не е оригиналното саморегулиращо а е обикновено преди един майстор го беше регулирал,но сега пак има нужда от регулиране.Как се прави това ?
3.Нормално ли е най-горната част на амортисьорите ми ( предните ) ,която е в двигателния отсег да стърчи няколко сантиметра на горе.Малко е трудно за обяснение за това по-късно ще дам снимки,но мисля,че тези които са наясно ще се досетят за какво става дума.
мерси
Колата е Golf 3 GT 96g 1,6i 101ps AEK
3 въпроса за Golf 3
Re: 3 въпроса за Golf 3
Зд.градски, по точка 1. Нормално е да ти се върти диска трудно защото въртиж и деференцияла.Почка 3.Имаш предвид сигорно тампоните на макферсон -не е нормално да старчат нагоре,аз мойте ги сменях и за 2месеца пак се навирха затова внимавай кокви слагаш.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
stoqn1 написа:Зд.градски, по точка 1. Нормално е да ти се върти диска трудно защото въртиж и деференцияла.Почка 3.Имаш предвид сигорно тампоните на макферсон -не е нормално да старчат нагоре,аз мойте ги сменях и за 2месеца пак се навирха затова внимавай кокви слагаш.
По точка 3 с риск да съм малко педантичен ама самите тампони не стърчът. И имаше теми специално за това, че всъщност е нормално да стърчът.
Последна промяна от webdude на Сря 18 ное 2009 18:35, променено общо 1 път.
Колеги мисля че няколко сантиметра си е много,не че го плаша колегата но мойте преди да ги сменя почнаха да тропат.Сле смяната нямаха и мм.растояние,но сега пак се вирнаха но не с няколко см.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
1.Нормално е да се върти трудно,още повече че и сложил нови накладки.
2.Тук искам да те питам твоето жило нее ли саморегулиращо?
3.На всички стърчат но малко,щото тежестта на мотора ги натиска.
2.Тук искам да те питам твоето жило нее ли саморегулиращо?
3.На всички стърчат но малко,щото тежестта на мотора ги натиска.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
xalerrelax написа:2.Тук искам да те питам твоето жило нее ли саморегулиращо?
да ,обикновено е жилото с него работи по-добре от колкото с оригиналното саморегулиращо
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Още немога да го регулирам жилото. Никой ли незнае как се регулира обикновено жило за съединител?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”