Антифриз в маслото и масло в бидона на антрифриза
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Антифриз в маслото и масло в бидона на антрифриза
Монтьора който прави колата се намира в Банкя(почти
). Като идваш от Пушкаров и като подминеш завода за минерална вода в ляво има един път който зaпочва с 10 метра стръмно нанадолнище та тоя път минава през двора на сервиза.
В капачката има клапан, който на оределено наляхане трябва да изпуска малко въздух. В случая клапата беше запекла и маркучите ставаха на камък. За късмет карах с антифриз концентрат и блока беше измит, но нямаше и помен от ръжда и повреди. След шлайфа на главата се вдигна степента на сгъстяване и колата почнах да я карам само на 98/100 октана, но от цялата работа имаше и положителен ефект - София-Свищов при каране в ограниченията даде 5.2Л/100км (Което за двигател на 200+ хиляди км е внушително).
Има много лесен начин да провериш дали клапата не е запекла. Разклати я и ако трака е ОК, ако не даваш 5-10лв за нова. Та мисля, че ловиш иронията, вместо капачка за 5лв - ремонт за 400
В капачката има клапан, който на оределено наляхане трябва да изпуска малко въздух. В случая клапата беше запекла и маркучите ставаха на камък. За късмет карах с антифриз концентрат и блока беше измит, но нямаше и помен от ръжда и повреди. След шлайфа на главата се вдигна степента на сгъстяване и колата почнах да я карам само на 98/100 октана, но от цялата работа имаше и положителен ефект - София-Свищов при каране в ограниченията даде 5.2Л/100км (Което за двигател на 200+ хиляди км е внушително).
Има много лесен начин да провериш дали клапата не е запекла. Разклати я и ако трака е ОК, ако не даваш 5-10лв за нова. Та мисля, че ловиш иронията, вместо капачка за 5лв - ремонт за 400

Последна промяна от radi_nrj на Пет 27 ное 2009 20:25, променено общо 1 път.
ами аз не знам дали при мен от това са се преебали нещатата .Иначе тоя човек викаш ги прави нещатата не е некой случаен и колко пари гре долу мислиш
- radi_nrj
Сашо (така се казва монтьора) ми е правил 3 основни ремонта до сега. 2 на карбураторни коли и един на моноинжекцион и съм супер доволен, но с пълни инжекции и коли с много електроника си нямам представа колко добре се оправя.
Иначе като сметнеш 100лв масло и филтър; 30лв антифриз; 70лв за гарнитури, гумички и куп дреболийки; 50лв за шлайф на главата, която се кара при специалист значи трудът е бил 150лв. Аме е стар приятел на зет ми и може и да е имало отстъпка
Иначе като сметнеш 100лв масло и филтър; 30лв антифриз; 70лв за гарнитури, гумички и куп дреболийки; 50лв за шлайф на главата, която се кара при специалист значи трудът е бил 150лв. Аме е стар приятел на зет ми и може и да е имало отстъпка

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
за 50 лв трябва да ти 6лаифа 2 глави
А може ли да има вариянт да се пилиме главата че така да не се увеличи разхода
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С лампата зора ти е от маслото в казанчето.
Не виждам за какъв мотор става дума точно, така че не може да се каже ей така колко ще излезе.
Не виждам за какъв мотор става дума точно, така че не може да се каже ей така колко ще излезе.
Малко намалете цената колеги
Тоя двигател не го знам още какъв е, но ще събере максимум 4- 4,5 литра масло. Масло и филтър 60 лв примерно.
. Да не правите ремонт на G класа дето събира 9 литра маслоradi_nrj написа:... Иначе като сметнеш 100лв масло и филтър ...
Тоя двигател не го знам още какъв е, но ще събере максимум 4- 4,5 литра масло. Масло и филтър 60 лв примерно.Re: Антифриз в маслото и масло в бидона на антрифриза
joromnt написа:Малко намалете цената колеги. Да не правите ремонт на G класа дето събира 9 литра маслоradi_nrj написа:... Иначе като сметнеш 100лв масло и филтър ...Тоя двигател не го знам още какъв е, но ще събере максимум 4- 4,5 литра масло. Масло и филтър 60 лв примерно.
НЕКЪДЕ ТОЛКОВА СТАВА ДА
-
rageforyou
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Варна - к.к Чайка , местност Ален Мак , град Плевен
Имах същия проблем , колата прегравяше много , мислех си че е от датчика , но след 2 часа тотално замръзна испарителя , последва теглене 10 км , на следващия ден при отпушване на водните съединения гледката беше ожасяваща , около 4-ри часа отне на хората в сервиза да изчистят маркучите , хубаво е периодично да се използва прочистваща смес за водната система . 
- radi_nrj
joromnt написа:Малко намалете цената колеги. Да не правите ремонт на G класа дето събира 9 литра маслоradi_nrj написа:... Иначе като сметнеш 100лв масло и филтър ...Тоя двигател не го знам още какъв е, но ще събере максимум 4- 4,5 литра масло. Масло и филтър 60 лв примерно.
Абе Мобил 1 полу-синтетика по 18лв литъра и на принципа "да има" взех туба 4л+1л шише. Сега вместо да спамиш по темата на колегата си извади калкулатора. А що се отнася до вместимостта на картера на АБД-то то е по-малко от 4л (демек само тубата стигна). Права тая сметка за да извадя труда, а за частите - магазини много, цени всякакви и избор голям.
rageforyou написа:Имах същия проблем , колата прегравяше много , мислех си че е от датчика , но след 2 часа тотално замръзна испарителя , последва теглене 10 км , на следващия ден при отпушване на водните съединения гледката беше ожасяваща , около 4-ри часа отне на хората в сервиза да изчистят маркучите , хубаво е периодично да се използва прочистваща смес за водната система .
Незнам при тебе ккаво е но при мене колата не загравя просто има антифриз в маслото и обратното май не си имал същия проблем
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”