Проблем с хидравликата - завива сама
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с хидравликата - завива сама
Колата е Голф 3 АБФ. Преди месец протече рейката и я занесох за рециклиране. До преди това никакви проблеми като тропане или нещо друго само теча. Един месец карах без проблем докато един ден тръгвайки от една бензиностанция както си навивах волана отведнъж хидравликата изчезна тотално. Даже помислих че е изгаснала нещо колата но уви не беше. Отидох при пичовете които правиха рейката и те казаха - помпа. Реших че така и така тая помпа няма да се прави и взехме че я отворихме с един приятел. Отвътре изкочи много гняс, нямаше фрапиращи износвания, за това решихме че се е запушил клапана. Сложихме помпата, наляхме ново масло и запалихме колата. В началото хидравлика йок, в последствие след като изфорсирах колата хидравликата тръгна и сега волана си се върти нормално обаче помпата в момента почти постоянно издава звуци като че ли съм навъртял крайно ляв или десен волан демек постоянно е натоварена в повече и по-странния проблем, понякога като работи на място колата и волана започва сам да завива наляво докрай. Ако го хвана не усщам напън тоест много леко дърпа. Аз лично съм се насочил към рейката пак но все пак да чуя още мнения.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: Проблем с хидравликата - завива сама
Да не сте пренатегнали ремъка ?
И още един въпрос, че не ми стана ясно - отворихте помпата а след това рециклирахте ли я или просто я изчистихте ?
И още един въпрос, че не ми стана ясно - отворихте помпата а след това рециклирахте ли я или просто я изчистихте ?
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Мисля,че в разпределителя на рейката ти е проблема.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само я изистихме. Хидравликата все още работи и като че ли проблема изчезна. Но според мен това със завиването няма как да е от помпата.
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
вчера аз си правих хидравликата и при 1-вото палене и при мен си зави сама,помпата ми е от гофф3 2е мотор алуминиева,после изчезна и така и не се появи съответно свалих помпата и прегледах клапана дали бачка и нищо нередно не видях, продухах маркуча който отива до рейката преди това го развих разбира се.
качих всичко и сега си работи,а не е работила близо 1 година. направи си изводите сам.
успех
качих всичко и сега си работи,а не е работила близо 1 година. направи си изводите сам.
успех
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Същият проблем имах след смяна на пистовия ремък...колата завиваше сама...след 1-2 дни се оправи...предполагам ремъка е отпуснал....много се карахме с майсторите... 

- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
..може би ти е запушен маркуч, - промивка и ново хидр.масло 
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да вече втори ден не е завивала сама явно нещо се е понаместило
Само ми се струва че помпата звучи по-странно от преди ама за сега ще е така. Иначе относно маслото и след ремонта на рейката и сега след свалянето на помпата налях ново масло
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”