Привет колеги,
искам дави попитам,от известно време ми прави впе4атление 4е стрелката за температурата несе ка4ва пове4е от 70.Седи постояно на 70 или под него в бялата зона,ина4е колата си върви без проблем радиатора си топли по4ти веднага след тръгване.Такали трябва дае или има някакъв проблем и какъв можи дае тои?Благодаря ви предварително
температурен дат4ик на б3
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: температурен дат4ик на б3
Проблема ти е в таблото с уредите а не в датчика 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... не бих се обзаложил!
Даже - като знам устройството на датчика- по-скоро него бих обвинил, ама без проба няма как да се каже със сигурност

Даже - като знам устройството на датчика- по-скоро него бих обвинил, ама без проба няма как да се каже със сигурност

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се получава когато акумулатора е твърде слаб, но в този случай и стрелката за бензина стои долу.
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
nerka написа:радиатора си топли по4ти веднага след тръгване
Хм а на мен това ми прилича на постоянно отворен термостат.Радиатора не трябва да е особено топъл малко след тръгване-виж маркуча в долния край на радиатора-трябва да е студен,ако не е значи съм прав.
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
И аз като колегата преди мен залагам на термостат! Щом не качва повече от седемдесет градуса?!
Провери дали имаш парно, ако и то липсва значи термостат, а радиатора не трябва да загрява веднага а след като термостата отвори, приблизително!
Успех и пиши как си решил проблема!
Поздрави!!!
Провери дали имаш парно, ако и то липсва значи термостат, а радиатора не трябва да загрява веднага а след като термостата отвори, приблизително!
Успех и пиши как си решил проблема!
Поздрави!!!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Хвани един термометър и виж на каква температура работи колата.Ако е колкото показва датчика - термостат.
Ако е нормална т.е. 90-тина градуса тогава смени датчика.Ако не се оправи търси проблема в таблото.
Успех!
Ако е нормална т.е. 90-тина градуса тогава смени датчика.Ако не се оправи търси проблема в таблото.
Успех!
- krassen777
- Автомобил: TUAREG 7L R5
- Двигател: BAC 2005
И при мен беше така,смених термостата и сега е на 90 градуса.Щом ти се загрява бързо радиатора,това е...Ако проблема е в таблото,почти винаги проблем прави и уреда за бензина.
И при мен беше така,смених термостата и сега е на 90 градуса.
+1 70-75 градуса
Щом ти се загрява бързо радиатора,това е
и моя загрява бързо но не виждам проблем, на 3-тия километър вече парното започва леко на отвръща въздуха в тези полузимни условия сутринта на 6-7 градуса на околната среда.
radotom написа:Хммм... не бих се обзаложил!![]()
![]()
Ето го 'устройството' на датчика

Успех.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
и т'ва говненце е 45-50 кинта на магазина ?!? 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
passenger написа:и т'ва говненце е 45-50 кинта на магазина ?!?
Аз този Люксембургският го купих преди поне 5 години за 27 кинта. Сега купих един Тръктек за 17 кинта - работи от снощи (ръг и тръг).
Инак има на Феби, на Топран абе всякакви.
Инак има на Феби, на Топран абе всякакви.
Привет колеги.
Първо ви благодаря за бързото откликване на моя проблем
днес след като запалих колата след минута работа,радиатора и марку4а от доло бе6е ве4е топъл,утре 6те проверя и със термометър за градосите и 6те пи6а.Но най вероятно както споделиха колегите от Шумен и Варна ште излезе термостата.
Първо ви благодаря за бързото откликване на моя проблем

днес след като запалих колата след минута работа,радиатора и марку4а от доло бе6е ве4е топъл,утре 6те проверя и със термометър за градосите и 6те пи6а.Но най вероятно както споделиха колегите от Шумен и Варна ште излезе термостата.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
nerka написа:Привет колеги.
Първо ви благодаря за бързото откликване на моя проблем![]()
Щом долния се е стоплил ясно - термостат.
Вземи си читав за да не го сменяш 15 пъти.Повечето отварят или много рано или много късно..и резултата е кофти.
Успех!