проблем с оборотите на голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотите на голф3

Мнениеот overapac » Чет 03 дек 2009 18:12

ето това:
Прикачени файлове
27.jpg

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Чет 03 дек 2009 18:20

а за цената можеш ли да ми кажеш колко ште е

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Чет 03 дек 2009 19:47

за моя АЕК днес ми обявиха цена от 160лв. /оригинален / :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Чет 03 дек 2009 20:27

Ха ха ха извинявам се колеги, но Вие ще ошашавите човека. Мисля, че човек не бива да действа първосигнално, заради това,че чул оттук оттам нещо. Предлагам да помислим логично:
1.Бобината не може да се развали и после да се оправя. Когато е повредена грее и не работи добре. На първо място не може да е загряла вече при запалването на колата, а и не може да изстине след 10-15 минути работа. Как казваха Ловците на митове..........BUSTED!!! Няма как да е бобина!
2.Ако дърпа въздух отнякъде това няма да спира в определени моменти......BUSTED!!!
3.Термостатче на моноинжекцията?????? Или определението е неточно или такова няма........BUSTED!!!
4.ТПС или TPS - Throttle position sensor. Сензор за позициониране на положението на газта. Това е един потенциометър, който променя съпротивлението си с подаването или отнемане на газ чрез педала. Сигнала от него показва на компа колко газ сте дали и така той регулира други параметри. Като всеки потенциометър рано или късно пистите му се износват и се появяват подобни симптоми, но появят ли се те не престават (симптомите), а и не са температурно зависими..........BUSTED!!!
5.Стъпково моторче - може. То действа с пълна сила в началото и спира да действа след като колата загрее. Може пък да не работи добре и прецизно в междинния интервал. Как се проверява. Палиш колата и като вземе да се гевези колата му вадиш буксата (на моторчето). Ако е от него оборотите се успокояват. Ако не усетиш разлика въобще не го закачай.
6.Аз си мисля за температурен датчик. Не съм сигурен, разбира се. Той определя състава на сместа бензин-въздух при различни температури. Ако не е наред може ту да подава повече бензин, ту да подава недостатъчни количества. И това лесно се проверява. Удобството е, че при големи повреди компа задава стойност на сместа все едно колата е загряла до 80 градуса. Е каква по-голяма повреда от това да го няма температурния датчик. Така че когато колата започне да не работи стабилно просто извади букста на датчика - все едно го няма. Компа ще включи на авариен режим и ще подава смес като за 80 градуса. Няма какво да ти обяснявам, че ако има разлика е датчика, а ако няма е друго.
Това е моето мнение. Дано никой не се е засегнал, а и се надявам поне малко да съм помогнал.

stoqn1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoqn1 » Чет 03 дек 2009 20:32

колега аз имах сходен проблем на моя г31,8абс при мен кото загрееше вдигаше оборотите.Проблема беше в темп. датчик,дори си го купих от Ямбол за 12лв.Успех

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Чет 03 дек 2009 20:40

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Чет 03 дек 2009 20:43

някои може ли да ми каже куде се намира и мога ли да си го сменя сам

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пет 04 дек 2009 1:20

mirko_81 написа:някои може ли да ми каже куде се намира и мога ли да си го сменя сам

Намира се отгоре на пластмасовия "тройник" или "таралеж", който излиза от двигателя и е с много маркучи. Точно върху тоя тройник има букса с 4 кабела, която е захваната за въпросния датчик. Самия датчик си има пръстенче - жълто или синьо (май беше другото). Ако е от него и ще го сменяш си купи датчик със същото пръстенче. :beer :beer :beer

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пет 04 дек 2009 8:08

Мисля, че не бива да се бърза със смяната на части. Първо изследвай проблема по познатия начин с ваденето на буксите. А и ако решиш да вадиш букси тук-там не забравяй после да рестартираш компа със сваляне на акумулатора за няколко минути, че ще натрупа много грешки и ще ти създава други проблеми.
Предлагам да изследваш, защото има и други вероятни причинители на подобен проблем. Да не стане така да дадеш пари на вятъра.
Може да е например ламбда сондата. Тя е на колектора и също се загрява. Може да не работи добре в определен температурен интервал, а е важна, защото също определя състава на сместа. И тя си има букса и лесно можеш да вкараш компа в авариен режим и да закове точно предварително зададени стойности.
Нерядко се появяват подобни симптоми при повредена свещ. И свещите понякога не работят добре само в дадени температурни интервали. Ако не си ги сменял скоро го направи. Не е скъпо, а е полезно да се сменят на година две.

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Пет 04 дек 2009 18:52

значи направих теста с буксите ,загрях ч около 60 градуса и оборотите и паднаха на 500-600 и падаха оште, след което първо извадих буксата на стъпковия мотор разлика нямаше сложих я пак и изкарах буксата на темперетурнич датчик и се опорави (900 оборота) пак я сложих падат и така 2-3 пъти, след което мисля че е ясно че не работи както трчбва и си купих датчик за 17 лева ще изчакам малко да изстине и ште го сменя а утре ште видим какво ще стане .дано да е това ще пиша за резултата :bowdown

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Пет 04 дек 2009 19:10

Радвам се, че успях да помогна!

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Пет 04 дек 2009 20:23

и аз съм ви много благодарен на всички , до сега бчх на мнение че форумите са да си чешат езиците хората ама се убедих че не е така :beer

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 05 дек 2009 18:25

колеги ударих на камък пак ми напраи съштия проблем и тази сутрин, и пак съ6тото вадя въпросния датчик за температурата и оборотите се вдигат слагам го и падат, възможно ли е да менте или е другаде проблема .след това ходих при едни аверчета те ми казаха да си сваля тпс-то като преди да го сваля го бележа как е било 6тото ако не се постави в съштото положение 6те смени оборотите, свалих го дадоха ми контактен спрей , напръскахме го и пак го монтирах . дали 6те има разлика 6те разбера сутринта .обаче колкото и да не ми се иска май ще се наложи да ходя на диагнстика. и имам един въпрос преди около 3 месеца самичак съм си сменил датчика на хол(заштото тогава ми гасне6е студена топла без значение и не искаше да запали докато не му извадех буксата и пак да я сложа) като регулирването си го правих според вървенето и по слух може ли да има нешто с целия този филм . които може да помага със съвети за пореден път ви благодаря предварително

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 05 дек 2009 20:18

mirko_81 написа:... вадя въпросния датчик за температурата и оборотите се вдигат слагам го и падат, възможно ли е да менте или е другаде проблема ...

След поредния малък ремонт по охладителната система днес установих, че и аз имам абсолютно същия проблем - ако е такъв. Вадя буксата на загрял двигател оборотите се вдигат на 1100, слагам го и падат на 800-900, но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи.
П.П. Сутрин като я запаля, а тя вече пали само на бензин когато е студена - преди палеше директно на газ, и се тресе като трактор.

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Съб 05 дек 2009 20:31

колега дали няма да е този датчик за температурата на въздуха , как мислиш ти. колегата overapac беше писал на друг колега за този датчик и ако може да ни даде малко инфо за него ще съм му благодарен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”