Здравейте колеги,
И аз да кажа моя "опит" с чистачките. Малко след Никулден тази година ми подариха оригинални безрамени чистачки за моя Пассат б5.5 от Порше изток или както се казваше офиса им - по околовръстното до Герман. Очаквах да са Бош, но се оказа, че са Валео, но все пак са оригинални, директно от ФВ дето се вика си ги взимам, та срещу няколко стотинки под 73 лева ми ги подариха.
Първото слагане ... чистят Перфектно!!! Като нови

Три дни по-късно, почнаха съвсем леко да оставят следи, когато чистят, които след секунда например се изчистваха, а ако караш малко по-бързо по някой голям булевард почти не се забелязват, но не беше като първия ден!!!
Седмица и малко по-късно, когато заваля и понатрупа сняг, колата ми беше отвън и съответно беше позатрупана. Изчистих я, всичко 6... пускам чистачки иии... оле малееее, скърцат, прескачат и чистят меко казано МНОГО ОТВРАТИТЕЛНО!!!! Направо не можех да повярвам!!! И поне 30 мин път до офиса ми не се оправиха!!!
След което на обяд паркирах колата в един подземен паркинг, и съответно явно поумекнаха и пак почнаха да чистят добре! Като чудо...
И вече си свалям чистачките, за да не се заледяват и да ми чистят добре поне! Така и направих и днес 20.12.2009, пак ми беше натрупана колата със сняг, но чистачките ми бяха прибрани. Изчистих си, сложих ги и чистеха добре, с една малка забележка, точно навръщане шофиорската чистачка ми оставяше малко следа, но не скърцаха, не прескачаха, всичко беше почти добре! Отидох да напазарувам в едно Ф*нтастико, навън още валеше и след няма сигурно и 30 мин напазарувах, качвам се в колата и по стъклото беше натрупало малко сняг и даже беше леко позаледило. Изчистих със стъргалката, поотупах чистачките и... УЖАСЕН УЖАС, пак чистеха все едно са на 10 години, ОТВРАТИТЕЛНОООООО!!!!!!!!!!
Прото нямам думи, е*ати и ******* оригинални безраменни чистачки на Валео за 73 лева!!! Леко като им капне сняг и чак не мога да разбера защо не чистят, като гледам дори старателно да махна малкото сняг и лед от повърхността, която чисти!
НИКОГА не бих си взел пак такива чистачки. Поне не и оригинални. В магазин имаше Валео за 48 лева компекта, но аз си викам айде, поне да са оргиналдЪ... Не знам дали просто съм попаднал на смотани чистачки или ... а бе нямам думи!!!
Имах преди едни Чемпоин чистачки (само че с метално рамо) и май съм най-доволен от тази марка до сега! Имам колега с такива безраменни, само че такива, които се закачат на кукичка и повече от година му чистят супер и със снях и със тях си "стърга" снега от прозореца дето се вика и пак работят супер.
Някаква друга хубава марка някой да е попадал...