Passat B5.5 - Какви чистачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Re: Чистачки за Passat B5.5

Мнениеот bobich » Съб 05 дек 2009 15:56

nikolay80 написа:Аз дадох 70 лева за AEROTWIN на BOSCH :banghead: и след една година вече са много зле.

абсолютно същия случай :banghead:

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Пон 07 дек 2009 10:44

Здравейте пак колеги,
Ето какво се случи със чистачките :)
Първо, лявата ми чисти добре, а дясната не, та исках да си смена дясната с лява и да си купя чисто нова за лява-шофьорска. И 2те чистачки за 53см(ако ги измериш със цялото рамо=54см), но уви, оказа се, че са разделени лявата на 26/28 см от мястото, където се закрепват, а дясната 28/26см и като размена 2-те се дясната вече ми излиза извън стъклото :( И закрепването не е на кукичка ами на някаква "дупка". Чистачките сега са ми Бош. Имате ли представа, дали така са и оригиналните чистачки? Колата ми е Пасат 2004г. б5.5 . Гледах да си купя чистачки, дори по 20 лева едната някакви японски, но не пасваха за закачането :( Само оригинални ли мога да си купя? И попринцип захващането на обикновените чистачки е в средата, а на тези не точно... това променя и размерите, които мога да слагам, ако не са оргиналдЪ.
А мога ли да си взема чистачки като от Шкода Окт. 2005г. например, защото представителството на Шкода ми е по-близо :)

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Вто 08 дек 2009 14:50

Чистачки Бош от "Киров-Бош" взех за около 57 лв. комплекта и карам вече почти година- без да са износени досега!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 09 дек 2009 22:53

SWF Ultimate за 67 лева и оставят много тънички чертички :evil: Утре отивам в магазина и :dummy: , след което си меткам едно чисто Valeo или Bosch и чики рики, деби тапаците 8)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 09 дек 2009 22:59

Аз си смених само гумичките на тази фирма и днес забелязах че и при мен има чертички.Сигурно модела е такъв :lol:

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Чет 10 дек 2009 11:11

То както е тръгнало и аз отивам на оригинални Бош. От ФВ ми казаха 70 лева е някаде комплекта на безрамените за моя пасат 2004г. Пробвах да сложа някакви други, но не пасват на закачането :( От един магазин имаше някакви Валео за 48 лева комплекта, но за Валео-то съм чел противоречиви мнения... То не, че Бош-а ще е кой знае какво. Дори в страницата дават, че са най-добри до 6 месеца и после постепенно пада качеството и препоръчват за 12 месеца да се сменяват...

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Съб 12 дек 2009 1:19

Аз съм с Б5 безраменни и закрепването е от това без щипка. Купих си от Метро безраменни(6-7лв.) и взех перата и ги сложих на моите. Засега 2 месеца няма проблеми.

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Нед 13 дек 2009 0:46

Да кажа и аз.
Имах проблем с чистачките който бяха обикновенните като на всички автомобили, след много чудене и разговори с доста хора отидох и си взех от Метро за 7 лв бройката от тези който се водят като аеро на Боша с разликата, че са 50 лв по евтини и резултата сравнен със старите е феноменален.
С други чистачки вече няма да карам.
Имайте предвид, че се опитах на голфа 3-ка да сложа същите, защото имам големи проблеми с чистачките на него, но резултата беше по лош и си смених старите. На голфа си реших проблема като изкривих повече рамената за да направят по голям натиск върху стъклото и стана :).
Така че си гледайте рамената щото някой "доброжелатели" на бензиностанцийте и автомивките си вършат работата "добре".

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 14 дек 2009 10:23

За рамената препоръчвам точно на мястото където "лагеруват" (където е щифта) да може да се изправят. Е там точно самото рамо все едно обхваща пласмасовото рамо, което ги свързва със задвижващата ос и се събира прах, което от своя страна води до съпротивление и недостатъчен натиск. На баща ми на Б4 беше така. След обилно поливане с WD-40 и няколко пъти вдигане и сваляне на рамото на чистачките вече се усеща натиска.

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Нед 20 дек 2009 14:56

Здравейте колеги,
И аз да кажа моя "опит" с чистачките. Малко след Никулден тази година ми подариха оригинални безрамени чистачки за моя Пассат б5.5 от Порше изток или както се казваше офиса им - по околовръстното до Герман. Очаквах да са Бош, но се оказа, че са Валео, но все пак са оригинални, директно от ФВ дето се вика си ги взимам, та срещу няколко стотинки под 73 лева ми ги подариха.
Първото слагане ... чистят Перфектно!!! Като нови :)
Три дни по-късно, почнаха съвсем леко да оставят следи, когато чистят, които след секунда например се изчистваха, а ако караш малко по-бързо по някой голям булевард почти не се забелязват, но не беше като първия ден!!!
Седмица и малко по-късно, когато заваля и понатрупа сняг, колата ми беше отвън и съответно беше позатрупана. Изчистих я, всичко 6... пускам чистачки иии... оле малееее, скърцат, прескачат и чистят меко казано МНОГО ОТВРАТИТЕЛНО!!!! Направо не можех да повярвам!!! И поне 30 мин път до офиса ми не се оправиха!!!
След което на обяд паркирах колата в един подземен паркинг, и съответно явно поумекнаха и пак почнаха да чистят добре! Като чудо...
И вече си свалям чистачките, за да не се заледяват и да ми чистят добре поне! Така и направих и днес 20.12.2009, пак ми беше натрупана колата със сняг, но чистачките ми бяха прибрани. Изчистих си, сложих ги и чистеха добре, с една малка забележка, точно навръщане шофиорската чистачка ми оставяше малко следа, но не скърцаха, не прескачаха, всичко беше почти добре! Отидох да напазарувам в едно Ф*нтастико, навън още валеше и след няма сигурно и 30 мин напазарувах, качвам се в колата и по стъклото беше натрупало малко сняг и даже беше леко позаледило. Изчистих със стъргалката, поотупах чистачките и... УЖАСЕН УЖАС, пак чистеха все едно са на 10 години, ОТВРАТИТЕЛНОООООО!!!!!!!!!!
Прото нямам думи, е*ати и ******* оригинални безраменни чистачки на Валео за 73 лева!!! Леко като им капне сняг и чак не мога да разбера защо не чистят, като гледам дори старателно да махна малкото сняг и лед от повърхността, която чисти!
НИКОГА не бих си взел пак такива чистачки. Поне не и оригинални. В магазин имаше Валео за 48 лева компекта, но аз си викам айде, поне да са оргиналдЪ... Не знам дали просто съм попаднал на смотани чистачки или ... а бе нямам думи!!!
Имах преди едни Чемпоин чистачки (само че с метално рамо) и май съм най-доволен от тази марка до сега! Имам колега с такива безраменни, само че такива, които се закачат на кукичка и повече от година му чистят супер и със снях и със тях си "стърга" снега от прозореца дето се вика и пак работят супер.
Някаква друга хубава марка някой да е попадал...

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Нед 20 дек 2009 22:14

По тая тема се изписа много ,аз пак ще предложа фленор за около 25 30 лв а с одстъпка даже и по малко.Със сигурност ще чистят добре поне първите 7,8 месеца защото толкова ги карам и аз но, немислители че в тази даржава няма нещо което работи повече от година та трябва да очакваме повече от едни чистачки.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 21 дек 2009 9:57

nikvw написа:Здравейте колеги,
И аз да кажа моя "опит" с чистачките...

Всички са така май, но провери дали проблема не е в пружините които придърпват рамената към стъклото, при мен само шофьорската има проблемите които си описал, а пасажерската си чисти перфектно и сега си търся да си направя пружини, ако не 120 кинта 2 рамена и съм чук :)

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Пон 21 дек 2009 15:33

Хмм, ами да, май ще си посмажа малко пружините да видя какво ще стане.
А тези Фленор чистачки от къде си ги купуваш? И те стават ли за тези новите рамена, не с кукичка ами със като шиш дето е рамото?

Потребителски аватар
bonev
Автомобил: Passat B5
Двигател: ATJ

Мнениеот bonev » Пон 21 дек 2009 16:20

Здравейте,
2-ри комплект сменявам Autopractic от Метро. 1 година държат за 14 лв комплект. / 53 см за Пасат Б5 / Кви са тия 70-80 лв за чистачки :screwy . На старата ми кола слагах БОШ оригинални/ само те си знаят колко са такива /.

Който си вземе няма да сбърка, дори два пъти годишно да ги смени човек ще даде 30 лв срещу 70-80 лв.

Тема от миналата година
viewtopic.php?p=1388674

:да:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 21 дек 2009 21:55

nikvw написа:Хмм, ами да, май ще си посмажа малко пружините да видя какво ще стане...

Не пружините, ами около щифта където се хваща единия край на пружината.

Върни се в “Passat”