Пасата износва задните гуми отвън

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Пасата износва задните гуми отвън

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 05 дек 2009 23:38

Колеги забелязвам,че колата ми износва задните гуми на външния ръб.Защо е така?Има ли нещо като регулиране на задница?Говорч за Б4!

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: Пасата износва задните гуми отвън

Мнениеот suba » Нед 06 дек 2009 1:03

Нямаш реглаж на задният мост колега.Вероятно си за нови лагерчета отзад.От тях единственно може да се промени наклона на колелото.Другият вариянт е крив мост или шенкели,но това на пасат не съм го виждал никога.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 06 дек 2009 1:08

Хммм... значи не си виждал добре 'изхакан' странично Пассат mhihi mhihi
Ама то е по-рядка гледка от Голфовете, защото е по-устойчив ;)
Освен носач и/или лагери- това е получава и от изпуснали амортисьори или счупени пружини.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 06 дек 2009 11:09

Гледал съм нагледно какво се случва при износени тампони на задния мост...геометрията на моста отива на майната си.Същото става от :
-счупени пружини
-омекнали пружини (много често моста се измята сериозно само от меки пружини отзад...без да са счупени....даваше 6 градуса наклон ;) )
-разбити или много стари тампони на задния мост (и оттам по някаква сложна схема успява да се изметне и то точно страничния наклон...как точно не мога да го проумея ама...виждал съм го на стенда за реглаж).
-крив мост,криви шенкели,разбити лагери на колелата (един от най-лошите варианти).
Друго не се сещам.
Закарай я на стенд за реглаж да видиш от коя страна бяга и накъде е наклона...вероятно и чвоека,който я гледа ще ти каже какво и е като се завре отдолу и види какво се случва.
Иначе - задния мост не подлежи на реглаж!

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Нед 06 дек 2009 14:41

zfa159 написа:Гледал съм нагледно какво се случва при износени тампони на задния мост...геометрията на моста отива на майната си.Същото става от :
-счупени пружини
-омекнали пружини (много често моста се измята сериозно само от меки пружини отзад...без да са счупени....даваше 6 градуса наклон ;) )
-разбити или много стари тампони на задния мост (и оттам по някаква сложна схема успява да се изметне и то точно страничния наклон...как точно не мога да го проумея ама...виждал съм го на стенда за реглаж).
-крив мост,криви шенкели,разбити лагери на колелата (един от най-лошите варианти).
Друго не се сещам.
Закарай я на стенд за реглаж да видиш от коя страна бяга и накъде е наклона...вероятно и чвоека,който я гледа ще ти каже какво и е като се завре отдолу и види какво се случва.
Иначе - задния мост не подлежи на реглаж!

Много благодаря за този толкова изчерпателен отговор! :bowdown

Върни се в “Passat”