Смяна горивен филтър на голф4 - мисия (не)възможна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Смяна горивен филтър на голф4 - мисия (не)възможна

Мнениеот lexone » Пон 07 дек 2009 14:18

Здравейте колеги! Питането ми е имали някой представа как се откачват тръбичките на бензинопровода от филтъра?! :shock Как ли не се мъчих и напъвах - НЕ ПОМРЪДВАТ!!! :banghead:

P.S. За разлика от други коли тук няма бутонче за откачване, както например при Рено.

Последна промяна от lexone на Чет 10 дек 2009 15:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна горивен филтър на голф4 - мисия невъзможна

Мнениеот chefito » Пон 07 дек 2009 14:48

......

Последна промяна от chefito на Сря 09 дек 2009 20:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 07 дек 2009 15:07

Колега lexone, не пречи да послушаш колегата както ти е казал и да пробваш, но ако срещаш затруднения, на бул."А.Ляпчев" /пътя на автобус 88/ точно до първата спирка има автомивка, която си има и сервизна част със стенд, там ходих преди 3 дена за същата процедура, смениха ми филтъра буквално за 10 минути и си е чиста работа. Успех! :idea:

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Пон 07 дек 2009 15:11

Благодаря за отговорите колеги :bowdown , но все пак ми е мерак сам да си го сменя.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 07 дек 2009 15:48

Разбира се, щом си ентусиаст, пробвай :да: Тогава хвърли един поглед на този линк, може да ти е от полза. И аз исках да сменям сам, ама като нямам познат с канал, нямаше как...

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1276409

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Пон 07 дек 2009 16:26

chinadracon написа:Разбира се, щом си ентусиаст, пробвай :да: Тогава хвърли един поглед на този линк, може да ти е от полза. И аз исках да сменям сам, ама като нямам познат с канал, нямаше как...

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1276409

Хахахахах и аз нямам канал, но както каза съм ентусиаст :banana

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Пон 07 дек 2009 16:43

Колега и аз така като тебе имах проблем със смяната на тоя филтър. Мъчих се , мъчих се. Със същите тръби съм. Начина е следния: това пластмасовото коляно дето влиза в горивния филтър на него има ено като копченце, което се натиска на вътре. Въпросното копченце не се вижда от снимките ти, защото се намира от другата страна на коляното(която не виждаме от снимката). На мойто беше синьо на цвят. Държиш го натиснато на вътре и дърпаш коляното от филтъра. Само, че ако не е махано скоро трябва да подръпнеш по-силно. Колегата "chinadracon" ти е дал сайт в който можеш да го видиш на снимка "4" оградено е с червено.

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Вто 08 дек 2009 9:26

staff написа:Колега и аз така като тебе имах проблем със смяната на тоя филтър. Мъчих се , мъчих се. Със същите тръби съм. Начина е следния: това пластмасовото коляно дето влиза в горивния филтър на него има ено като копченце, което се натиска на вътре. Въпросното копченце не се вижда от снимките ти, защото се намира от другата страна на коляното(която не виждаме от снимката). На мойто беше синьо на цвят. Държиш го натиснато на вътре и дърпаш коляното от филтъра. Само, че ако не е махано скоро трябва да подръпнеш по-силно. Колегата "chinadracon" ти е дал сайт в който можеш да го видиш на снимка "4" оградено е с червено.

Staff мерси за пояснението (чудех се доста защо са го оградили в червено като ушким няма нищо там). Снощи нямах време да се занимавам, но тази вечер ще пробвам! :beer

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Вто 08 дек 2009 9:53

Успех. Да знаеш, че е голяма мизерия с тва коляно. Между другото ако не можеш да схванеш принципа или не успееш да го направиш, по желание можеш да оттренираш вадене и слагане на същото коляно само че от бензиновата ти помпа. Под задната ти дясна седалка, дигаш я и отдолу има една черна ламарина. Сваляш я и виж под нея се намира бензиновата ти помпа. Тя е свързана с абсолютно същите колена като на горивния филтър. Огледай ги ако искаш, може и да пробваш да свалиш едно, ама гледай колата да не е палена в близкия половин час, че инъче ще шурне малко бенз. Айде после да каеш кво е станало :)

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Вто 08 дек 2009 10:32

staff написа:Успех. Да знаеш, че е голяма мизерия с тва коляно. Между другото ако не можеш да схванеш принципа или не успееш да го направиш, по желание можеш да оттренираш вадене и слагане на същото коляно само че от бензиновата ти помпа. Под задната ти дясна седалка, дигаш я и отдолу има една черна ламарина. Сваляш я и виж под нея се намира бензиновата ти помпа. Тя е свързана с абсолютно същите колена като на горивния филтър. Огледай ги ако искаш, може и да пробваш да свалиш едно, ама гледай колата да не е палена в близкия половин час, че инъче ще шурне малко бенз. Айде после да каеш кво е станало :)

Не е палена от няколко дена даже, а бензиновата помпа знам къде е, но не се бях сетил, че може да пробвам как се свалят :wink:

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Вто 08 дек 2009 12:26

Колега това са т.нар. "бързи" връзки. Свалянето става като се стисне щифта с клещи. Чува се едно изпукване. Много връткава работа е, скоро го ядох същия, успех :wink:

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Вто 08 дек 2009 15:06

MKII 1.6EZ написа:Колега това са т.нар. "бързи" връзки. Свалянето става като се стисне щифта с клещи. Чува се едно изпукване. Много връткава работа е, скоро го ядох същия, успех :wink:

А, да именно и аз така. Мноу досадна работа е.

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Вто 08 дек 2009 15:14

MKII 1.6EZ написа:Колега това са т.нар. "бързи" връзки. Свалянето става като се стисне щифта с клещи. Чува се едно изпукване. Много връткава работа е, скоро го ядох същия, успех :wink:

Егати бързите връзки!! 1 час не можах да се оправя!!! :banghead: Още едно нещо по тая кола дето е направено да го щупиш........нямам думи направо......... То бива ремонто-непригодна кола ама вече се оливат!!! :не: Ама квото и да правят от VW няма да ме направят абонат на техните сервизи каквато им е главната цел, за да се различава толкова MK4 от MK2 и MK3. :?

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 08 дек 2009 15:26

Ама справи ли се в крайна сметка? Иначе определено Голф 4 не е кола тип "направи си сам" :D

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Вто 08 дек 2009 15:27

chinadracon написа:Ама справи ли се в крайна сметка? Иначе определено Голф 4 не е кола тип "направи си сам" :D

Тази вечер ще се пробвам ако остане време след работа. А за "направи си сам" не забравяй, че все пак сме българи и за нас няма невъзможни неща! :Mr Green Fun mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”