голф 2 - още една стоп светлина на стопа ( готово на стр. 4)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Re: голф 2 - още една стоп светлина на стопа

Мнениеот bahyr » Вто 09 юни 2009 11:31

Deo88 написа:Готов съм колеги .....
:да:
А при Голф 3 работата става така:
viewtopic.php?f=11&t=148057

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 2 - още една стоп светлина на стопа

Мнениеот Deo88 » Вто 09 юни 2009 13:47

Ето и как си направих още една стоп светлина , която при мене замества тази за мъглата :)

Всичко става само с един кабел , на които и в двата края е сложена по една обувка (женска) след което е изолирана ( това е само за единия стоп )

Изображение

ето тук отдолу вече виждате къде да захванете кабела ( със синия Х е отбелязано къде седи кабелът за мъглата ( естествено него трябва да премахнете и изолирате )

Изображение

на другата снимка е показано отзад къде да я захванете , над нея е обозначено с буквата "В"

Изображение

а ето и на следващата (4-та снимка) там където е червеният Х
е седял кабелът за мъглата ( оригинално я има само на лявият стоп ) естествено вия го вадите от буксата и го изолирате , както е показано на снимката

Изображение

Всичко необходимо за да направите това на колатаси е :
1. два кабела дълги около 10 см./бр.
2. кабелни обувки (женски) 4 броя
3. изолирбанд
4. 2 броя крушки по 21 W

На моята кола нали не използвам копчето за мъгла и за това съм го премахнал от буксата . А и мисля че едвали повечето от вас да използва този бутон ( за мъгла )

ето и снимка когато всичко е готово , вижте резултата :)

Изображение

Искам да благодаря на колегата "Bobcho_82" за помоща :да:
Надявамсе че тематами ще ви бъде от полза 8) Успех на всички :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: голф 2 - още една стоп светлина на стопа ( готово на стр. 4)

Мнениеот mupk0 » Вто 09 юни 2009 15:41

Няма ли да вадиш очите на хората ???? Иначе съм зарибен да префасонирам и моята така :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 09 юни 2009 16:11

mupk0 написа:Няма ли да вадиш очите на хората ???? Иначе съм зарибен да префасонирам и моята така :)

епа , надявамсе да няма проблеми и аз доста съм чувал , че се засляпяват . И все пак , го правя с цел понеже има много хоря които карат на по-малко от 1 метър от задницата ми . Нече искам да им правя мръсно , но аз лично мисля че няма да им пречи чак толкова :)

Потребителски аватар
Petko_91
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH 120+

Мнениеот Petko_91 » Сря 25 ное 2009 20:05

искам само да попитам колко W е крушката за задните светлини демек като дадеш на задна скорост и те светят става вапрос за голф 3 ?

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 26 ное 2009 16:50

Не е ли по-добре да се постави трети стоп на задното стъкло? Мисля че така ще е по-ясно кога се набиват спирачки.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 06 дек 2009 13:17

GVG написа:Не е ли по-добре да се постави трети стоп на задното стъкло? Мисля че така ще е по-ясно кога се набиват спирачки.

Трети стоп при наличието на фолио , в моят случаи е излишно ? Или греша ... :idea:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 06 дек 2009 15:37

Аз съм по същия начин от 1 година не съм преправял нищо по инсталацията и си е идеално. И полицията не ми е правила проблем!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 06 дек 2009 16:07

Deo88 написа:
GVG написа:Не е ли по-добре да се постави трети стоп на задното стъкло? Мисля че така ще е по-ясно кога се набиват спирачки.

Трети стоп при наличието на фолио , в моят случаи е излишно ? Или греша ... :idea:

трети стоп е определено доста по-добра идея, а и по-ефективна, освен, че няма да вадиш очи на хората!
Фолиото не пречи - виждал съм го направено по следния начин и изглежда много готино - това фолио изрязано горе по размера на третия стоп, а за да не е толкова голям контраста, залепено на това място друго - не толкова тъмно фолио. Хем не се получава такъв контраст, хем третия стоп почти не е затъмнен и си върши работата.
А може и без друго фолио - на колите с фабричен 3-ти стоп така или иначе няма как да сложиш фолио между него и стъклото.

Trevor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trevor » Пон 07 дек 2009 21:55

Здравейте на всички колеги ! Реших да споделя моя опит по темата.Използването на мост от едната фасунка до другата е ясно , но с цел да намаля тока в инсталацията и да не сменям предпазители по таблото си взех преди 7-8 месеца LED(светодиодни)крушки, около 9 лв.за комплект 2 бр.Едната мисля че беше около 1W .Монтирах си и трета допълнителна светлина горе на задното стъкло също светодиодна, но с една екстра. Като натиснеш спирачката тя започва да мига и намалявайки интервалите до постоянно светене.Управлението и е правено отделно.Сега работя по проблема за разтоварване на консумацията при дневно каране на фарове( отново светодиодно).Ако всичко излезе успешно ще пусна инфо.
НЕ ТОВАРЕТЕ ИНСТАЛАЦИЯТА С ДОПЪЛНИТЕЛНИ КОНСУМАТОРИ ЗАЩОТО :banghead:

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_bg » Пон 07 дек 2009 22:06

Моята двоика също е така обаче приятел които кара зад мен 100км се оплаква че било съпер гадно

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 07 дек 2009 22:22

Проблема колеги идва не от бушоните, не от мощността на крушките или как ще направите мостовете. Главния проблем в цялата лудория е в стоп машинката.
Гледам, че колегата пуснал темата е от Панагюрище и предполагам, че няма да има проблеми, но на столичани не препоръчвам толкова опростена схема.
Не съм много учен и не знам дали волт по ампер дава ват, но до някои изводи стигам опитно. Навремето имах Джета двойка и се изкуших да правя подобни експерименти, докато един ден стоп машинката ми буквално се стопи в краката. След това минах през едно силово реле веригата за стоповете, като машинката само го управляваше, после пуснах допълнителен кабел до гнездата за мъгла, щото стоповия кабел ми грееше и най-накрая между веригите навързах диоди, та да не се връща тока. Т.е. като пуснеш габарити да си светят само те, като пуснеш габарита за мъгла да не ти светят стоповете и т.н.
Та ей такива ми ти едни филми.

Trevor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trevor » Пон 07 дек 2009 22:57

pedalchobaba написа:Проблема колеги идва не от бушоните, не от мощността на крушките или как ще направите мостовете. Главния проблем в цялата лудория е в стоп машинката.
Гледам, че колегата пуснал темата е от Панагюрище и предполагам, че няма да има проблеми, но на столичани не препоръчвам толкова опростена схема.
Навремето имах Джета двойка и се изкуших да правя подобни експерименти, но след като един ден стоп машинката ми буквално се стопи в краката, минах през едно силово реле веригата за стоповете, като машинката само го управляваше, после пуснах допълнителен кабел до гнездата за мъгла, като между веригите вързах диоди, та да не се връща тока. Т.е. като пуснеш габарити да си светят само те, като пуснеш габарита за мъгла да не ти светят стоповете и т.н.
Та ей такива ми ти едни филми.

Това за релето е много добро решение, но то е решение на проблема на машинката а не на цялата инсталация. Защото примерно увеличавайки мощността на консуматорите (с 2 броя крушки от по 21W)от 84W на 126W се увеличава и големината на тока от 7А на 10,5 А. В случая, който съм описал по-горе , общата ми консумация на стоп светлините ми е около 6W, което ми разтоварва веригата до около 0.5А при предпазител 10А(няма изгаряне).Всяко увеличение на мощността на консуматор с 12W, увеличава големината на тока с 1А.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 16 апр 2010 15:53

А няма ли да стане ако направо преди буксата от кабела за стопа се пусне кабел към фара за мъгла
Нещо такова :lol: :oops:

http://ivaily.snimka.bg/automobiles/aadsda.492754.18277643

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 16 апр 2010 23:55

Аз твърдя, че е оправдано само за да не загряват стоповете при задържан педал, защото моите леко са се стопили. Трети стоп на стъклото е най-добре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”