до-Настройка Ъпдейт/Ъпгрейд на Софтуер на Пасат б5.5 2004г.

Техническа и сервизна информация за Passat
nikvw
Автомобил:
Двигател:

до-Настройка Ъпдейт/Ъпгрейд на Софтуер на Пасат б5.5 2004г.

Мнениеот nikvw » Вто 08 дек 2009 10:40

Здравейте колеги,
Попрочетох това онова във форума за софт-а, но реших да пусна тема със моите премеждия със сетването на някой глезотийки.
Отидох при един съсед, който има ВАГ КОМ софтуер, до колкото ми каза някакъв оригинален американски. Като пуснахме колата през него ми показа какви екстри може да си пусна, но те не бяха много. Например това за прозорците да се затватят/отварят със задържането на ключа не го намерихме :( Пуснах си единствено да ми се заключват вратите при над 15км/ч и да се отключват като изкарам ключа и да ми бипка при заключване и отключване. Също така ми беше активирано при едно натискане на бутона за отключване да отваря само шофиорската врата, а при 2 натискания всички. Гледам, че беше писано, че трябва някаква програма за това с прозорците? Няма ли си я в оригиналния Ванг Ком софт?
Имам познат със Шкода Окт 2 - 2007г. и гледах какви неща има той, ако мога и аз да си ги сетна на моя пасат (2004г 1.9тди 131кс 4моушън).
Та освен това с прозорците, исках да си пусна фаровете за мъгла да светат съответно левия и десния при въртене на волана(при завиване наляво или надясно), а също така страничните огледала имат мигачи в тях, в които от края да кажем светат 2 лампички за мигачите и другата част има още 2 лампи като малко фарче, които при отключване на колата светват(поне на Шкодата на приятела ми), което е много приятно, защото особевно вечер осветява около колата. А на моя Пасат не мога да разбера дали имам нещо такова там изобщо. Много ми се искаше и тези функции "comming home" и "leaving home" - да ти се пускат фаровете, когато си отключваш колата за 30 секунди например и като гасиш колата да остават светнати за 30 сек и да се гасат сами (но аз нямам автоматични фарове и не знам дали ще стане това, при бмв става ако като си загасил колата присветнеш с дългите и фаровете да остават включени за 30 сек например).

Ако можете и да ми препоръчате някой, който прави такива неща също ще съм ви благодарен!

Предварително благодаря!

П.С. Попринцип съм си в София, но "съседа" е от родния ми град Петрич :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: до-Настройка Ъпдейт/Ъпгрейд на Софтуер на Пасат б5.5 2004г.

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 08 дек 2009 10:46

А да си се замислял, че твоето ниво на оборудване може да е малко ПО-различно от на съседа?
И някои неща да не са свързани и/или да ги няма останалите модули по веригата, за да работят принципно?

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Вто 08 дек 2009 10:57

Ами да, замислял съм се... А "съседа" е този със софтуера, не със Шкодата!
А и за това съм се обърнал към компетентите колеги от форума, да ми кажат какво е възможно и какво не. Ако всичко си знаех и за всичко се бях замислил нямаше да питам :)
Например, това с автоматично вдигаштите/сваляштите се прозорци като задаржиш копчето на ключа съм чел, че става, само че или ние не го открихме или във Софт-а на съседа ми го е нямалооо :(

Благодаря за отговора все пак!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 08 дек 2009 11:12

Специално за "това с автоматично вдигаштите/сваляштите се прозорци като задаржиш копчето на ключа" може да дадеш жокер, като споменеш дали си със заводската алармена система или друга, слагана.
Изобщо, не са толкова прости нещата и затова не се изненадвай, че само с пипане в "някакъв оригинален американски" софтуер не стават нещата.
Трябва компетентен човек НА МЯСТО да прегледа колата. :041:

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Вто 08 дек 2009 11:13

Същата работа.
И мойта е 2004-та и го няма това с прозорците.
А е със заводска аларма (само вътрешни датчици).

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 08 дек 2009 11:21

mopowah написа:Същата работа.
И мойта е 2004-та и го няма това с прозорците.
А е със заводска аларма (само вътрешни датчици).

Сигурен ли си, че са действащи тези датчици от заводската аларма?
Защото и аз мога да ти ги покажа как си стоят вътре, ама много отдавна нямат нищо общо с алармата... mhihi

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Вто 08 дек 2009 11:24

Ами честно казано не знам дали е с оригинална аларма или не, но мисля, че да. Май се води някакво Executive изпълнение(поне така ми казаха(имам пълен кожен салон на дупки с подгрев,ел пакет, ЕСП, сд чейндвър изкаран отпред, 8 еърбега... дано си е сложил и аларма този, дето си я е купувал нова:) ). Имам едно копче на конзолата между предната шофьорска седалка и задната, което прилича на количка с аларма и като го натисна и светва, но така и не съм разбрал как работи и за какво е точно. На заднните седалки, където са лапмичите горе, имам като по 2 май са обемни датчика, които са насочени на 180 градуса. Ключа ми е сгъваем с 3 копчета - отключване, заключване и за багажника.
Дано това помогне като инфо:)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 08 дек 2009 15:00

Доколкото знам в нашите огледала няма лампи да осветяват пред вратата, а само свързани с мигачите. За прозорците някой беше споменал, че на по-новите в самия VAG-COM имало начин да се пусне, ако не с една друга програмка се пипа сорса. За халогените трябва да имаш адаптивни фарове, които също за нашия модел не се предлагат. За нашия модел с оригинален ксенон има адаптивни фарове само по височина, от Б6 започват да имат възможност и да завиват.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Вто 08 дек 2009 16:11

Копчето на колонката между вратите е за еднократно изключване на обемните датчици. Т.е. ако се натисне, при следващо включване на алармата те ще са блокирани. После пак ще си работят нормално. Идеята е, като си оставиш вътре кучето, движението му да не предизвика задействане на алармата.
Свалянето и вдигането на прозорците, при задържане на бутона на дистанционното май не може да се отключи с ВАГ-КОМ. Прави се с друга програма, а тя работи под ДОС, което означава че не може да се подкара с USB диагностичен кабел. И аз имам спомен, че някой беше вметнал, че за колите след 2004-та ставало и с ВАГ-КОМ, но подтвърждение не последва. Бих бил благодарен, ако наистина има начин, някой знаещ да сподели.

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Сря 09 дек 2009 9:51

Е моята е 2004-та, но в сервиза като пробвахме с VAG-COM ми казаха, че модула ми няма тази функция.
(Алармата е фабрична и работи.)

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Сря 09 дек 2009 10:49

Има една тема: viewtopic.php?f=6&t=47110&hilit=%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80
в която пише за настройката за вдигане на стъклата, но използва някаква друга програма. Явно това го няма в оригиналния Ваг Ком софтуер.
Някой в София не е ли правил това вече?

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Сря 27 апр 2011 11:11

Правил го е
ЦЪК

Върни се в “Passat”