Странно прекъсване и губене на обороти -> угасване !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nitsodar
Автомобил:
Двигател:

Странно прекъсване и губене на обороти -> угасване !

Мнениеот nitsodar » Сря 09 дек 2009 11:53

Здравейте! Имам много сранен и неприятен проблем- непостоянен,но чест:
когато колата (VW PAssat GL 1991 ; 1800 MI ; 90 кс .Кара се само на бензин) се движи изведнъж като че ли педалът на газта спира да работи - колата спира да набира,т.е. все едно я пускам по инерция?!?!?! Оборотите падат и ,ако съм спрял направо угасва ! Ако съм в движение припомпвам газта и отвреме на време подава газ,но за кратко и започва едно прекъсване,придърпване.....и като спра оборотите падат веднага и - угасва! :cry: Питах майстор-той ми каза,че трябва да мина компютърна диагностика,за да се хване проблема.Ходих,но тъй като това НЕ СЕ СЛУЧВА ПОСТОЯННО (всеки път,а понякога,но все по-често)-нищо не установиха на диагностиката. Казаха,че всички показатели са ОК. :012: Какъв може да е проблемът? :banghead: Снощи за малко да ме "остави" колата извън града - като спре ..... Ще съм много благодарен за съветите Ви. :wavecry Благодаря !

Последна промяна от gr_kanev на Сря 09 дек 2009 11:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Странно прекъсване и губене на обороти -> угасване HELP !

Мнениеот Winner25 » Сря 09 дек 2009 11:56

Колега дай повече информация :)
Кой модел е пасата, какъв е мотора, само на бензин ли се кара или и на газ?

Потребителски аватар
nitsodar
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно прекъсване и губене на обороти -> угасване HELP !

Мнениеот nitsodar » Сря 09 дек 2009 12:16

Колеги,много съжалявам-аз от малко повечко притеснения- направо забрвих да пиша какво е возилото :oops: VW PAssat GL 1991 ; 1800 MI ; 90 кс .Кара се само на бензин!Мисля,че това вече е достатъчно :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Странно прекъсване и губене на обороти -> угасване !

Мнениеот Теодор » Сря 09 дек 2009 13:37

Почти е сигурно че е нещо по ел.инсталацията, бобина/тя е в едно с комутатора/делкото/капачка,палец или датчик на Хол/или кабела от бобината до делкото :idea: Почни от проверка на тези неща. Ако всичко при тях е наред остава моноинжекцията или бенз.помпа но ми се струва че вероятността да е от тях е доста по малка.

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Сря 09 дек 2009 18:29

колега карам пасат 1,8 абс от няколко дни започна да прекъсва после държи обороти около 2-3000 в следващия момент угасва,закачах я на комп занулявах грешки и няма промяна,преди малко позачистих палеца и капачката и всичко заспа,ако искаш провери и твоите.Аз много не виждам каква е връзката с проблема ама се оправиха нещата.

Потребителски аватар
djaksel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djaksel » Сря 09 дек 2009 18:36

колега не си само ти с тоя проблем мойта го прави абсолютно същото,даже като е студена ми играят и оборотите,а за проблема немога да ти помогна понеже и аз го търся,а да малко помощ мога да ти дам значи аз смених бенз.помпа,горивен филтър,продухах маркучите за бензина,комутатор с бобина,кабел дистр. капачка бобина и проблема все още го има.Ще наблюдавам форума ако някой намери решение ще черпя(само да добавя колата е passat B3 2E)

Потребителски аватар
mladen_79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladen_79 » Сря 09 дек 2009 20:27

Колега почти на 100 процента съм сигурен, че проблема е от бензиновата помпа. Лесно можеш да провериш това , откачи маркуча който влиза към моното и включи на контакт, ако всичко е наред трябва да хвърля яко бензин ,ако обаче едвам пръска значи проблема действитено е в помпата . Като за начало ако се окаже , че тя виновна , можеш да я свалиш и почистиш , потърси с търсачката в форума обяснено е как ства това, даже със снимков материал, това е от мен дано да съм бил полезен !

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 10 дек 2009 8:40

Е да ама ако не го прави постоянно а от време на време как да го хване.....
според мен иди на електричар да прегледа палец,капачка,кабели и др . и тогава се хвърляи в диагностики и в по-сложни неща..

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Чет 10 дек 2009 10:05

nitsodar написа:Здравейте! Имам много сранен и неприятен проблем- непостоянен,но чест:
когато колата (VW PAssat GL 1991 ; 1800 MI ; 90 кс .Кара се само на бензин) се движи изведнъж като че ли педалът на газта спира да работи - колата спира да набира,т.е. все едно я пускам по инерция?!?!?! Оборотите падат и ,ако съм спрял направо угасва ! Ако съм в движение припомпвам газта и отвреме на време подава газ,но за кратко и започва едно прекъсване,придърпване.....и като спра оборотите падат веднага и - угасва! :cry: Питах майстор-той ми каза,че трябва да мина компютърна диагностика,за да се хване проблема.Ходих,но тъй като това НЕ СЕ СЛУЧВА ПОСТОЯННО (всеки път,а понякога,но все по-често)-нищо не установиха на диагностиката. Казаха,че всички показатели са ОК. :012: Какъв може да е проблемът? :banghead: Снощи за малко да ме "остави" колата извън града - като спре ..... Ще съм много благодарен за съветите Ви. :wavecry Благодаря !

Първо си провери релетата на основния блок. Когато ти направи същия номер чукни блока с релетата и ако се оправи проблема е в реле мисля ,че № 168 или 167 е за бензиновата помпа, а 30 е за командването на запалителната ти система и то командва и бензиновата помпа

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 10 дек 2009 10:20

Премери и температурния датчик на тройника на блока.Може и той да прави номерца. :roll:

Потребителски аватар
val-kat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот val-kat » Чет 10 дек 2009 16:57

Здравейте Колеги,до скоро и аз имах подобен проблем при движение ми прекъсваше и като е на свободна губи обороти и аха да загасне.Проблема с прекъсването в движение е отстранен със смяна на кабели,а проблема с оборотите е решен със смяна на моторчето на автоматичния смукач.За момента е това което се сещам,ако ми изкочи и нещо друго ще пиша.

Потребителски аватар
martveca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martveca » Пет 11 дек 2009 14:43

Аз пък си мисля че проблема може да идва от ТПЦ потенциометъра за положение на дроселовата клапа,ако има зацапани или повредени пътечки :roll:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 12 дек 2009 6:07

angelov.id написа:
nitsodar написа:Здравейте! Имам много сранен и неприятен проблем- непостоянен,но чест:

Първо си провери релетата на основния блок. Когато ти направи същия номер чукни блока с релетата и ако се оправи проблема е в реле мисля ,че № 168 или 167 е за бензиновата помпа, а 30 е за командването на запалителната ти система и то командва и бензиновата помпа

реле номер 30 мисля,че е валидно за пълната инжекция.Колегата е с моно.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 12 дек 2009 11:24

Преди да похарчите още пари за диагностика, проверете релето за бензиновата помпа, но не с почукване само.
Свалете го, отворете го и почистете от нагар контактите му със шкурка. Работата е елементарна за хора с добро зрение, ако не - въоръжете се с подходящи очила или лупа.
Ако това реле не е отваряно или заменяно с ново в близкото минало, със сигурност е много нагоряло и е възможно понякога да се сърди на стопанина си и да му дава знаци.

Потребителски аватар
nitsodar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nitsodar » Вто 15 дек 2009 16:14

Колеги,благодаря много на всички за отговорите!Страхотни сте! Ще проверя в най-скоро време всичко,за което ми казвате,като започна от по-лесните неща .Ако има нещо-пак ще питам.Благодаря отново! :да:

Върни се в “Passat”