Имаше колега който май с автостъкла се занимаваше а може и някой друг да знае.
Как се слага стъклото, ако може с няколко думи да кежете имам някаква идея но не съм 100% сигурен. Задължително ли се сменят уплътненията.
Монтаж на предно стъкло
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Ако говориш за Г2 наскоро гледах за предното слага се уплътнението на стъклото, поставя се един шнур(нещо като струна) от вътрешната страна на гуменото уплътнение. Така подготвеното стъкло и уплътнение се слага
на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламарината, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин.
А и уплътнението си е старото , а по ламаринката намазаха леко с грес
на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламарината, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин.
А и уплътнението си е старото , а по ламаринката намазаха леко с грес
Последна промяна от L&R на Пон 17 апр 2006 23:04, променено общо 1 път.
Препатил
Четете, да не се набутвате като мен.
Преди известно време питах в този форум за смяна на предно стъкло на Пасат 5. Както и да е, отидох в Кобра. Вярно стъклото 126 лева.
Но:
- Без никакви нови уплътнения;
- За този модел, ако си поръчате оригинално стъкло, то си пристига с ново, подлепено към него гумено уплътнение откъм горната част, което липсва в турското - в резултат на което в горната част липсва каквото и да е уплътнение, и стъклото се лепи директно към рамката - получавате един грозен канал и кофти изглед на колата, и евентуално протичане ако не е залепено като хората, и най тъпото е че момчетата монтажници ти обясняват "Батка, сори, ама това е то турското стъкло, радвай се че успяхме да ползваме твоето поне малко, ти не знаеш ли че е така", Ебаси, как да знам че е така.
Оригиналното ново стъкло в Юнитрейд е около 400 лв. И Аз лично следващият път ще мина на варианта самоучастие когато трябва да си сменям стъклото.
Преди известно време питах в този форум за смяна на предно стъкло на Пасат 5. Както и да е, отидох в Кобра. Вярно стъклото 126 лева.
Но:
- Без никакви нови уплътнения;
- За този модел, ако си поръчате оригинално стъкло, то си пристига с ново, подлепено към него гумено уплътнение откъм горната част, което липсва в турското - в резултат на което в горната част липсва каквото и да е уплътнение, и стъклото се лепи директно към рамката - получавате един грозен канал и кофти изглед на колата, и евентуално протичане ако не е залепено като хората, и най тъпото е че момчетата монтажници ти обясняват "Батка, сори, ама това е то турското стъкло, радвай се че успяхме да ползваме твоето поне малко, ти не знаеш ли че е така", Ебаси, как да знам че е така.
Оригиналното ново стъкло в Юнитрейд е около 400 лв. И Аз лично следващият път ще мина на варианта самоучастие когато трябва да си сменям стъклото.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
слага се с канап, намазан със сапун обилно (или гресчица) и поставен в уплътнението отвън по цялата обиколка на джама. после някой отвътре го поставя и заглавя отнякъде за да се почне и друг отвън тегли канапа от двата края в противоположни посоки, като по този начин измъква уплътнението над шева на купето. като стане всичко (включвам солидна доза премерени шамари за да е сигурно че всичко е легнало по план-график) се слага отвън монтажната гумена (или пластмасова-зависи) лайсничка която разпъва външната част на уплътнението и го херметизира.
ако лайсничката я няма или е повредена безмилостно, съм чувал че се ползва коаксиален кабел със съответната дължина=обиколката на джама.
ако лайсничката я няма или е повредена безмилостно, съм чувал че се ползва коаксиален кабел със съответната дължина=обиколката на джама.
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Монтаж на предно стъкло
°niksi° написа:Имаше колега който май с автостъкла се занимаваше а може и някой друг да знае.
Как се слага стъклото, ако може с няколко думи да кежете имам някаква идея но не съм 100% сигурен. Задължително ли се сменят уплътненията.
хай,аз съм якоб стъкларя
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:Ако говориш за Г2 наскоро гледах за предното слага се уплътнението на стъклото, поставя се един шнур(нещо като струна) от вътрешната страна на гуменото уплътнение. Така подготвеното стъкло и уплътнение се слага на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламариата, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин.
Тъй тъй, аз съм си виновен, за Голф 2 става дума и аз знам за това шнур или канап.
vaskoto1 написа:... се слага отвън монтажната гумена (или пластмасова-зависи) лайсничка която разпъва външната част на уплътнението и го херметизира.
Васе ти явно говориш за пасатово стъкло.
Още едно въпросче, понеже уплътненията са много запазени, не са напукани или изпечени да попитам маже ли се с нещо там където влиза самото стъкло в уплътнението защото като го свалих има нещо като силикон или гума която видимо си личи че не е аст от уплътнението.
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
°niksi° написа:L&R написа:Ако говориш за Г2 наскоро гледах за предното слага се уплътнението на стъклото, поставя се един шнур(нещо като струна) от вътрешната страна на гуменото уплътнение. Така подготвеното стъкло и уплътнение се слага на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламариата, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин.
Тъй тъй, аз съм си виновен, за Голф 2 става дума и аз знам за това шнур или канап.vaskoto1 написа:... се слага отвън монтажната гумена (или пластмасова-зависи) лайсничка която разпъва външната част на уплътнението и го херметизира.
Васе ти явно говориш за пасатово стъкло.
Още едно въпросче, понеже уплътненията са много запазени, не са напукани или изпечени да попитам маже ли се с нещо там където влиза самото стъкло в уплътнението защото като го свалих има нещо като силикон или гума която видимо си личи че не е аст от уплътнението.
м/у стъклото и уплътнението не се слага нищо,няма нужда...може да намажеш вътрешната част на уплътнението(откъм таблото)с малко грес за да може като дърпаш въжето да не ти е тегаво.
колега с пасата,това перо в горната част на джама,за което говориш се спасява.като се реже силикона на стария джам може перото да си остане на купето и в/у него да се залепи новия.не си личи нищо, има си перо и всичко е точно.лошото е че се научиха на "почерпки" и не правят добре колите
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С въже (сезал ли му викат незнам) съм сменял на ладата задното. Даже го сложих сам, без никакви асистенти.Малко се озорих но както и да е.
Как го направих аз.
1.Сложих уплатнението на стъклото
2. В канала който трябва да влезе ламарината вкарах въже и го вързах. 3.После е най добре някой отвън да претиска стъклото а друг отвътре да дърпа въжето.
Ако остане някой участък с непрехвърлило уплатнение, после внимателно с отверка се оправя.
после или го шамаросваш или понатискаш за да олегне.
Как го направих аз.
1.Сложих уплатнението на стъклото
2. В канала който трябва да влезе ламарината вкарах въже и го вързах. 3.После е най добре някой отвън да претиска стъклото а друг отвътре да дърпа въжето.
Ако остане някой участък с непрехвърлило уплатнение, после внимателно с отверка се оправя.
после или го шамаросваш или понатискаш за да олегне.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Неискам да обиждам никои,но не виждам един тук да е споменал за правилен демонтаж на предно стъкло на пасат б3,та сега ще ви обясня как си прецаках уплатненията,понеже прочетох изписаното от вас и започнах с жило да дърпам един отвън,а друг отвътре.В крайна сметка се оказа че от вътрешния краи на стъклото си има едно въженце,което се издърпва и прерязва силикона които залепя стъклото към купето и по този начин си запазваш и лаисничките и уплатнения и всичко,а сега вие ми кажете и помагаите как да си оправя баркотията с колата,че горката седи в гаража без стъкло,а уплътненията ги скъсах,стъклото което купих и то няма уплътнения и нз,а и тоест с какъв силикон трябва да се залепи и аиде ако някои знае наистина и го е правил да обясни,ако ли не по-добре не пишете
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
valioboy написа:Неискам да обиждам никои,но не виждам един тук да е споменал за правилен демонтаж на предно стъкло на пасат б3,
не е нужно никой да се обижда защото в темата е описано как се слага стъкло на голф2, пасат5, лада и пр.
никъде няма написано как се сваля джам на пасат б3.
следващият път ако не си прочел внимателно моля не пиши!
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бате Никси, аз не отбирам много, ама скоро патих с моето, което се беше разлепило, та викам да кажа, че и това е важно да не забравиш да направиш, че после си като в Икарус, вънка сухо, вътре - вали.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”