Монтаж на предно стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Монтаж на предно стъкло

Мнениеот °niksi° » Пон 17 апр 2006 22:26

Имаше колега който май с автостъкла се занимаваше а може и някой друг да знае.
Как се слага стъклото, ако може с няколко думи да кежете имам някаква идея но не съм 100% сигурен. Задължително ли се сменят уплътненията.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 17 апр 2006 22:30

не съм сменял челно стъкло но са ми казвали, че при смяна е задължително да се сменят уплътненията, за да няма после неприятности.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 17 апр 2006 22:33

Ако говориш за Г2 наскоро гледах за предното слага се уплътнението на стъклото, поставя се един шнур(нещо като струна) от вътрешната страна на гуменото уплътнение. Така подготвеното стъкло и уплътнение се слага
на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламарината, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин. :D

А и уплътнението си е старото , а по ламаринката намазаха леко с грес :roll:

Последна промяна от L&R на Пон 17 апр 2006 23:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lowlevel
Автомобил:
Двигател:

Препатил

Мнениеот lowlevel » Пон 17 апр 2006 22:38

Четете, да не се набутвате като мен.
Преди известно време питах в този форум за смяна на предно стъкло на Пасат 5. Както и да е, отидох в Кобра. Вярно стъклото 126 лева.
Но:
- Без никакви нови уплътнения;
- За този модел, ако си поръчате оригинално стъкло, то си пристига с ново, подлепено към него гумено уплътнение откъм горната част, което липсва в турското - в резултат на което в горната част липсва каквото и да е уплътнение, и стъклото се лепи директно към рамката - получавате един грозен канал и кофти изглед на колата, и евентуално протичане ако не е залепено като хората, и най тъпото е че момчетата монтажници ти обясняват "Батка, сори, ама това е то турското стъкло, радвай се че успяхме да ползваме твоето поне малко, ти не знаеш ли че е така", Ебаси, как да знам че е така.
Оригиналното ново стъкло в Юнитрейд е около 400 лв. И Аз лично следващият път ще мина на варианта самоучастие когато трябва да си сменям стъклото.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 17 апр 2006 22:38

слага се с канап, намазан със сапун обилно (или гресчица) и поставен в уплътнението отвън по цялата обиколка на джама. после някой отвътре го поставя и заглавя отнякъде за да се почне и друг отвън тегли канапа от двата края в противоположни посоки, като по този начин измъква уплътнението над шева на купето. като стане всичко (включвам солидна доза премерени шамари за да е сигурно че всичко е легнало по план-график) се слага отвън монтажната гумена (или пластмасова-зависи) лайсничка която разпъва външната част на уплътнението и го херметизира.
ако лайсничката я няма или е повредена безмилостно, съм чувал че се ползва коаксиален кабел със съответната дължина=обиколката на джама.

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Монтаж на предно стъкло

Мнениеот gas » Пон 17 апр 2006 22:55

°niksi° написа:Имаше колега който май с автостъкла се занимаваше а може и някой друг да знае.
Как се слага стъклото, ако може с няколко думи да кежете имам някаква идея но не съм 100% сигурен. Задължително ли се сменят уплътненията.

хай,аз съм якоб стъкларя :lol:ще се пробвам набързо да обясня. няма да сменяш уплътнението..лесно се слага джама.сложи уплътнението на стъклото и вкарай въженце като за простор(примерно) в най дълбокия улей,като двата края на въжето да се срещнат в долната част на стъклото и да се разминат.налагаш стъклото на рамката и отвътре го оглеждаш да е равно навсякаде и започваш да дърпаш въжето по стъклото :D един отвънка трябва да натиска(лекичко) по въжето.ще дърпаш равномерно от двете страни,първо от едната до някаде,после от другата,в горния край като се срещнат стъклото трябва да се "хлопне" ама лекичко.ако някаде не легне добре го потупвай леко,докато някой отвътре издърпва уплътнението с пръсти :D бавно щото не му трябва много за да се счупи,успех

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 17 апр 2006 22:57

L&R написа:Ако говориш за Г2 наскоро гледах за предното слага се уплътнението на стъклото, поставя се един шнур(нещо като струна) от вътрешната страна на гуменото уплътнение. Така подготвеното стъкло и уплътнение се слага на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламариата, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин. :D

Тъй тъй, аз съм си виновен, за Голф 2 става дума и аз знам за това шнур или канап.

vaskoto1 написа:... се слага отвън монтажната гумена (или пластмасова-зависи) лайсничка която разпъва външната част на уплътнението и го херметизира.

Васе ти явно говориш за пасатово стъкло.

Още едно въпросче, понеже уплътненията са много запазени, не са напукани или изпечени да попитам маже ли се с нещо там където влиза самото стъкло в уплътнението защото като го свалих има нещо като силикон или гума която видимо си личи че не е аст от уплътнението.

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пон 17 апр 2006 23:07

°niksi° написа:
L&R написа:Ако говориш за Г2 наскоро гледах за предното слага се уплътнението на стъклото, поставя се един шнур(нещо като струна) от вътрешната страна на гуменото уплътнение. Така подготвеното стъкло и уплътнение се слага на автомобила и се притиска към ламарината и се дърпа струната при което уплътнението влиза в ламариата, ами толкова от гледане иначе като време 5 мин. :D

Тъй тъй, аз съм си виновен, за Голф 2 става дума и аз знам за това шнур или канап.

vaskoto1 написа:... се слага отвън монтажната гумена (или пластмасова-зависи) лайсничка която разпъва външната част на уплътнението и го херметизира.

Васе ти явно говориш за пасатово стъкло.

Още едно въпросче, понеже уплътненията са много запазени, не са напукани или изпечени да попитам маже ли се с нещо там където влиза самото стъкло в уплътнението защото като го свалих има нещо като силикон или гума която видимо си личи че не е аст от уплътнението.

м/у стъклото и уплътнението не се слага нищо,няма нужда...може да намажеш вътрешната част на уплътнението(откъм таблото)с малко грес за да може като дърпаш въжето да не ти е тегаво.

колега с пасата,това перо в горната част на джама,за което говориш се спасява.като се реже силикона на стария джам може перото да си остане на купето и в/у него да се залепи новия.не си личи нищо, има си перо и всичко е точно.лошото е че се научиха на "почерпки" и не правят добре колите

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 17 апр 2006 23:40

gas написа:.....

Мда точно теб имах в предвид, но не бях сигурен. 10х на всички отзовали се, утре търкаме на водно и евентуално други ден /или Четвъртък, зависи кога ще я изтъркаме за да се боядиса/ ще го слагам. Ако не пусна тема, че търся стъкло значи съм се справил. Еееее ще се похваля и тук. :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 18 апр 2006 7:10

Всичко написано дотук е така, само да спомена че съм виждал модели на двойка с набита лайсна в уплътнението(като на жигула), ако се сещате за какво говоря. При тях мисля че се сменява и уплътнението... :idea:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 апр 2006 9:16

писах ти на кю-то, включи го дееее :wink:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 19 апр 2006 9:31

С въже (сезал ли му викат незнам) съм сменял на ладата задното. Даже го сложих сам, без никакви асистенти.Малко се озорих но както и да е.
Как го направих аз.
1.Сложих уплатнението на стъклото
2. В канала който трябва да влезе ламарината вкарах въже и го вързах. 3.После е най добре някой отвън да претиска стъклото а друг отвътре да дърпа въжето.
Ако остане някой участък с непрехвърлило уплатнение, после внимателно с отверка се оправя.
после или го шамаросваш или понатискаш за да олегне.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Сря 01 апр 2009 19:23

Неискам да обиждам никои,но не виждам един тук да е споменал за правилен демонтаж на предно стъкло на пасат б3,та сега ще ви обясня как си прецаках уплатненията,понеже прочетох изписаното от вас и започнах с жило да дърпам един отвън,а друг отвътре.В крайна сметка се оказа че от вътрешния краи на стъклото си има едно въженце,което се издърпва и прерязва силикона които залепя стъклото към купето и по този начин си запазваш и лаисничките и уплатнения и всичко,а сега вие ми кажете и помагаите как да си оправя баркотията с колата,че горката седи в гаража без стъкло,а уплътненията ги скъсах,стъклото което купих и то няма уплътнения и нз,а и тоест с какъв силикон трябва да се залепи и аиде ако някои знае наистина и го е правил да обясни,ако ли не по-добре не пишете

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 01 апр 2009 23:54

valioboy написа:Неискам да обиждам никои,но не виждам един тук да е споменал за правилен демонтаж на предно стъкло на пасат б3,

не е нужно никой да се обижда защото в темата е описано как се слага стъкло на голф2, пасат5, лада и пр.
никъде няма написано как се сваля джам на пасат б3.
следващият път ако не си прочел внимателно моля не пиши!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 02 апр 2009 10:22

Бате Никси, аз не отбирам много, ама скоро патих с моето, което се беше разлепило, та викам да кажа, че и това е важно да не забравиш да направиш, че после си като в Икарус, вънка сухо, вътре - вали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”