Как да си полираме джантите.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си полираме джантите.

Мнениеот vaso18 » Вто 08 дек 2009 23:39

и аз си мисля за капака на клапаните
или също какво направихме с един колега
viewtopic.php?f=11&t=166354

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Вто 08 дек 2009 23:47

:bowdown идеята е добра,,,,,ще го мисля и аз

Последна промяна от red_fire на Сря 09 дек 2009 14:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 09 дек 2009 12:23

значи и двете кичета са купени от бриколажа в пловдив в комплект с двете пасти(два калъпа). Въпросното киче се използва в комбинация с по-грубата паста(на снимката е голямото парче, кафявото). Нанасям малко количество върху кичето. Ако сложа много, се зацапва и оттам почва да оставя драскотини, важи и за двете кичета. Периодично ги зачиствам на шмиргел.
Кичетата са направени за дрелка, малко ги преправих за ъглошлайф, понеже ми е много по-удобно с него- разполага с много повече обороти(макар че от 5-6000 не качвам,)работи се с една ръка и позицията на иструмента е такава че тежестта на флекса пада върху кичето, не е като при дрелката, ама на кой както му е удобно.
Снимах и водната шкурка 4000 и смятам че е много важна, понеже ако приключа на 2000, с кичетата неуспявам да махна драскотините от нея и става така че под един ъгъл е добре , но под друг стои матирана.
Успех :да:
Прикачени файлове
15604395543944252861260346745p1pRXFkCdAfDugupc4Jq[1].jpg
Изобр011.jpg
Изобр010.jpg
Изобр012.jpg

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Сря 09 дек 2009 20:14

ето снимки на джантите ве4е зглобени: :bowdown :banana :yeaha: :yahoo: :headbang
09122009674.jpg

09122009675.jpg

09122009676.jpg

а сега имам тези капачки за джанти но след малко труд станаха 4ерни...и седят супер.ето как бяха!
07122009667.jpg

07122009668.jpg

след зглабянето ги занесах на гумаджията и ги проверихме дали са прави..резултата беше... :bowdown :да:
прави..до съвършенство-като нови!!!
еее това беше от мен.......сега ще почивам..хахахха 4ао на всички.и успех с джантаците!!!

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Сря 09 дек 2009 22:23

някои знаели колко мм са тези капачки и къде могат да се купят???? нови не 4е моите не ми харесват...но
все пак

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 09 дек 2009 22:31

ауто + 24 лв но колко милиметра са незнам

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 10 дек 2009 0:15

:shock Така, отне ми повече от седмица да изчета темата, не съм полирал досега, поне не джанти, но след нова година когато ще имам повече време, ще почна търкането на моите джанти, имаше един колега, който преди около 15-20 страници смяташе да полира същата Санта Моника, но така и не писа повече, да сподели някакви особености от към покритието на джантите.

ПС: това ще търкам Изображение

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Чет 10 дек 2009 19:13

ddd.jpg

IMG_1633.jpg

IMG_1636.jpg
:banana

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 10 дек 2009 19:16

От кога чакам да ги видя така :o :o :o :o Супер са джантоците със здрае да си ги търкаляш :applause:

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Чет 10 дек 2009 19:41

:banana живи и здрави на всички които се радват на постиженията на колегите в темата!!!!!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пет 11 дек 2009 17:33

A много ли ще е трудно да се полират и средите, че гледаме да ги боядисаме?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 11 дек 2009 19:25

red_fire написа:
ddd.jpg

IMG_1633.jpg

IMG_1636.jpg
:banana

колега, така както се вижда от снимките, може и да не съм прав, но изглеждат добре шлифовани, не полирани, липсва огледалния блясък. Искам да кажа че има разлика между шлифоване и полиране!!! Дори с шкурка 4000 пак няма никакъв блясък, стоят матирани. И аз търках с подобно киче в началото, надира и не полира, като имаш в предвид че ползвах едни и същи пасти, докато не сложих подходящите кичета не стана.
Ако имаш възможност вземи подходящи кичета и ги потъркай още малко, наясно съм колко усилия си положил досега :) , ще останеш много доволен от резултата :да:

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktora_gti » Пет 11 дек 2009 20:29

skotis написа:A много ли ще е трудно да се полират и средите, че гледаме да ги боядисаме?

По-напред в темата има подробности от мен точно за какво става дума.......Но на снимката се вижда всичко :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Изображение
От 2-3г са ми на колата-УНИКАТ :idea:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Съб 12 дек 2009 20:37

Отговарям тук на запитването на лични на доста колеги по отношение на полирането, тъй като смятам че би било полезно на доста хора. Предварително заявявам че нямам претенциите да съм много навътре, просто споделям опита си от търкането на един капак в продължение на над месец(понеже съм много упорит, а сигурно и тъп :lol: ). Крайният резултат(не твърдя че е перфектен!) се постига 1-2дни, останалото беше експерименти докато налучкам верния път, и ще се радвам ако успея да спестя на някой времето, труда и нервите! За това ще съм и по-подробен.

Значи има шлифоване, има и полиране! Важно е да се разграничат двете неща-едното изглажда повърхността, другото придава блясъка! Шлифоването е ясно-шкурки. Според мен 2000 не е достатъчна, драскотините са доста едри и не се скриват при полирането или поне аз немога. Затова минавам и с 4000 като алуминия се матира много, няма грам блясък но и драскотини. На едната снимка е след 2000 и "експериментално" полиране, другата е в завършен вид Вижда се как под определен ъгъл, както съм я снимал, стои мътна заради тези драскотини, но пак казвам че не е полиран и както трябва.

При полирането няма заглаждане, просто се придава блясък на метала и ей тук ми отидоха нервите :horror: ...
Трябва да се получи чист, кристален блясък. През това време опитах да полирам с:вълнено киче за ъглошлайф за автобои, правих кичета от естествена кожа(и лицевата и с опаката част), кичета от валяче за боядисване, от гъби с различна твърдост за пастиране на автобои, с вълнени копринени памучни парцали и незнам още какво... и на ръка и с машина. За пасти пробвах пасти за зъби(и избелваща : :lol: ), за полирпасти за бои с различна абразивност доста видове, разни кухненски препарати, пасти за напасване на клапани... в чудо се видях. По-скоро всичко това заглажда, и да полира е в крайно недостатъчна степен, като особено вълнените си драскат и то яко.

Комплектът кичета-пасти преди мен ги ползва един приятел за джантите. При полирането(за мен резултата е незадоволителен, претупал е и шлифоването...), е ползвал много паста(като ме съветваше и аз да слагам много), като ги взех имаха дебел пласт. Почнах така, но размазваха пастата и не полираха, а заради това наслояване, власинките бяха сплъстени и драскаха и ги заебах. Пак пробвах със самоделните кичета, но със пастите...имаше подобрение може би,но пак мноооого далече от това дето исках. Не става...

Върнах се пак към новите кичета и почнах да експериментирам. Търках ги по малко на шмиргел, сваляйки въпросния слой и малко по-малко взе да се става. Изтърках ги изцяло, и почнах с много малко паста. За по-грубото киче ползвам по-ниски обороти, около 4000 някъде ми се получава най-добре, с ниски от порядъка на 1500-2000 не се получава добре, явно си иска обороти... При финото киче -до към 6000. Стана лъскаво,много добре под един ъгъл, но под друг беше матирана повърхността и се виждаха микродраскотини. До този момент бях шлифовал до водна 2000, купих 4000 и минах и с нея.После повторих процедурата по полирането и стана :D

Колкото по-дълго полирам, толкова по-добре става. Кога ще спреш-когато решиш че ти харесва :twisted: .
Общо взето излиза, че си трябват подходящите кичета и пасти!
Самото полиране отнема в пъти по-малко време от шлифоването, а то е черешката в тортата :wink:
Успех на всички и дано да съм бил полезен поне малко :да:

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Съб 12 дек 2009 20:47

за този ефект ли става въпрос :wink:
24112009013vw.JPG

Върни се в “Направи си сам!”