за колко време ви загряват дизелите

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: за колко време ви загряват дизелите

Мнениеот Luciano » Пон 23 ное 2009 0:00

Krastio85 написа:каде точно са хванати че не мога да се ориентирам

Това е тройника на антифриза, който е на блока на двигателя.

georgi70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi70 » Пон 23 ное 2009 18:47

ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОДГРЯВАНЕ

Въз основа на своя отличен КПД, двигателят отделя толкова малко топлина в изгорелите газове, че в някои случаи не му достига топлинна /грееща/ мощност. Затова в някои от северните страни се прилага допълнително подгряване на антифриза. То се състои от 3 подгревни свещи, които се намират в главата на цилиндровия блок.
Датчик G72 изпраща сигнал в ЕБУ за температурата на смукателния колектор. Ако в момента на палене на двигателя температурата е по-ниска от праговото и значение в характеристиката, то ЕБУ активира чрез релето J125 допълнителното подгряване на антифриза. За да не се получи разреждане на акумулатора, в зависимост от свободната мощност на алтернатора се подава захранване на 1,2 или 3 подгревни свещи. Допълнителното подгряване се изключва, когато антифриза достигне определена температура.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 23 ное 2009 19:47

georgi70 написа:ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОДГРЯВАНЕ

Въз основа на своя отличен КПД, двигателят отделя толкова малко топлина в изгорелите газове, че в някои случаи не му достига топлинна /грееща/ мощност. Затова в някои от северните страни се прилага допълнително подгряване на антифриза. То се състои от 3 подгревни свещи, които се намират в главата на цилиндровия блок.
Датчик G72 изпраща сигнал в ЕБУ за температурата на смукателния колектор. Ако в момента на палене на двигателя температурата е по-ниска от праговото и значение в характеристиката, то ЕБУ активира чрез релето J125 допълнителното подгряване на антифриза. За да не се получи разреждане на акумулатора, в зависимост от свободната мощност на алтернатора се подава захранване на 1,2 или 3 подгревни свещи. Допълнителното подгряване се изключва, когато антифриза достигне определена температура.

:bowdown

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 23 ное 2009 20:26

Моята не загрява също. За термостат съм ама с тия ментета хич не се хващам на хорото.Купил съм го преди две години и отлежава в багажника.
Пловдив - Добрич около 430 км. без гасене - 70-80 гр. обратния път същата работа.Загрява до 90 единствено при пуснат климатик в най - големите жеги през лятото и задръствания тоест на място почити.Без климатик даже и лятото не загрява.

Потребителски аватар
stevie_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stevie_p » Вто 24 ное 2009 11:17

lrlmodo написа:Те затова дизата си имат свещи за подгрев на антифриза mhihi

Братле, аз карам помпа дюза мотор AJM, свещите за които говориш си работят и въпреки това за да започне да отлепва стрелката и трябват 7 мин работа (естествено без тормоз и при ниски температури става въпрос). Като загрее си поддържа 90 градуса

irregular
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irregular » Пет 27 ное 2009 8:55

Та и аз загрявам много бавно,може би и трябват 20мин работа на място за да отлепи стрелката.
Имам въпрос,нормално ли е като стигне 90 градуса,колата е на място и си пусна парното да паднат градусите пак до 50 ?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 27 ное 2009 9:21

irregular написа:Та и аз загрявам много бавно,може би и трябват 20мин работа на място за да отлепи стрелката.
Имам въпрос,нормално ли е като стигне 90 градуса,колата е на място и си пусна парното да паднат градусите пак до 50 ?

:no-no

Потребителски аватар
puning
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN

Мнениеот puning » Пет 27 ное 2009 19:18

така като гледам няма за какво да се притеснявам, защото и мойта пе4ка ме изуми веднъж. 30 минути на място, а едва бе мръднала стрелката. Явно тва си е масово явление, така 4е фора на мотора.
heavy metal zork

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 27 ное 2009 19:27

Ами не знам моята за половин час на място почти е дигнала 90...

iwanow76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iwanow76 » Съб 12 дек 2009 18:06

въпросче: Двигател 1Z има ли свещи за подгряване на антифриза, по снимките които колегата е пратил се ориентирах но искам да разбера дали може да ги има и на друго място по двигателя и дали в различните двигатели ако ги има са на различно място

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 13 дек 2009 8:14

Моето поло тябва да работи на място 20 мин. за да отлепи стрелката до 50-60 градуса.като я покарам малко градско ,вдига до 80-90 и като я изпъна по някоя права улица и пада ветроломно до 50.Така седи през цялото време ,само на някой сфетофар ми я вдига,в движение пада.Термостата е умрял :bishop

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 13 дек 2009 13:06

the_tupan написа:
irregular написа:Та и аз загрявам много бавно,може би и трябват 20мин работа на място за да отлепи стрелката.

Че защо да не е нормално колата на място има минимално количество отделена топлина,демек двг топли едвам едвам.Какво става като пуснеш парното-увеличаваш топлообмена на малкия кръг-недейте подценява топлообмена на алуминиев радиатор.Ако колегата иска да пробва да стои колата на място и да е пуснал парното тогава тея 20 мин за да отлепи стрелката ще станат двойно или тройно повече.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 13 дек 2009 13:56

600 километра на 70 градуса, след като смених термостата, за околко 10 мин градско и съм на 90 градуса :beer

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 13 дек 2009 15:24

fox_vt написа:
the_tupan написа:

Че защо да не е нормално колата на място има минимално количество отделена топлина,демек двг топли едвам едвам.Какво става като пуснеш парното-увеличаваш топлообмена на малкия кръг-недейте подценява топлообмена на алуминиев радиатор.Ако колегата иска да пробва да стои колата на място и да е пуснал парното тогава тея 20 мин за да отлепи стрелката ще станат двойно или тройно повече.

Точно поради факта, че мотора едва топли е сложен термостата. В крайна сметка функцията му е да поддържа нормална температура на антифриза. Не забравяй, че той не работи само на крайно затворено или крайно отворено положение. При мен след като веднъж стрелката е заковала на 90 градуса няма мърдане надолу дори и при доста продължителна работа на празен ход, въпреки че температурата на маслото може да падне с повече от 10 градуса.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 13 дек 2009 17:53

Сутринта в 5 запалих при -8 и веднага преместих плъзгача на Сахара mhihi - след 4 минути вече духаше леко топло - а на 16 - тата минута стрелката стигна 90 града :D winterauto отсекъде :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”