проблем с оборотите на голф3
Re: проблем с оборотите на голф3
колега след кото смени тем.датчик откача ли акомолатора за рест.на комп.някаде бях чел че трябва да се откачат клемите от акомолатора за рестартиране.Но може и да греша.Новия ти датчик със същиъ цвят ли е като на стария.
- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
да колега със съштия цвят (жълт) а относно компа и без др ми бе6е паднал акумолатора го свалих и цяла ве4ер го оставих да се рестартне .
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
заповядай:
- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря а като цена знаеш ли как е
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
колега не купувай части ,за които не си сигурен,че са за смяна!!не експериментирай,като идеш на добра диагностика ,тогава ще се разбере!!поздрави! 

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
pesho_sl написа:mirko_81 написа:... вадя въпросния датчик за температурата и оборотите се вдигат слагам го и падат, възможно ли е да менте или е другаде проблема ...
След поредния малък ремонт по охладителната система днес установих, че и аз имам абсолютно същия проблем - ако е такъв. Вадя буксата на загрял двигател оборотите се вдигат на 1100, слагам го и падат на 800-900, но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи.
П.П. Сутрин като я запаля, а тя вече пали само на бензин когато е студена - преди палеше директно на газ, и се тресе като трактор.
За смяна на температурен датчик на охладителната или на въздуха съм? И ако може да ми кажете къде се намира този за температурата и дали 1.8 има такъв датчик да го проверя ще черпя една
. - overapac
- Автомобил:
- Двигател:
"но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи." - колега,сигурен ли си,че не дърпа въздух от някъде?? 

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
overapac написа:"но не работи равномерно - сякаш леко се мъчи." - колега,сигурен ли си,че не дърпа въздух от някъде??
Клатих моното никаква промяна в оборотите. Запушвах тръбата която е м/у въздушния филтър и кутията на моното - угасна си. Както е казал колегата слагам - падат оборотите, махам - вдигат се - когато е на газ. На бензин не съм пробвал, но знам, че като е откачен и не пали.
П.П. Сетих се къде е въпросния датчик за външната температура - откачал съм и него - гасне.
- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
и на мен ми е ясно че е за диагностика ама дано да случа на добра диагностка както казваш че аман от диагностици (последния път ме прекараха мн и за това съм еи така
като чуя за нея ама няма на къде)
като чуя за нея ама няма на къде)- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
и днес ми прави номера даже след вчерашното разбутване на тпс-а сега и при загрял двигател оборотите и са 600 .6те се ходи на диагностика нема утърване.последно ако някой се сешта нешто нека сподели ако ли не пак съм блогодарен на всички които писаха
п.п. до кутията за въздушния филтър има някакъв малук датчик на едно маркуче за въздух . като оглеждах маркучите да нямам някъде спукан го чух че трака странно така ли трябва да е ?
п.п. до кутията за въздушния филтър има някакъв малук датчик на едно маркуче за въздух . като оглеждах маркучите да нямам някъде спукан го чух че трака странно така ли трябва да е ?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
извади го и го затапи с пръст и наблюдавай за промяна на работата на двигателя/ на един приятел на 4 -ката от него менеше оборотите / това е клапан и ако не работи може да създава проблеми! 

- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
6том е клапан не е редно да 6трака (на обороти 6трака6е бързо )не съм пробвал да го запуша вадих му штекера ама нямаше голяма разлика в смисъл имаше ама малка ама то ся и обортите вече и са разбутани така че може и да си прав благодаря ти
- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
взех си колата от сервиза но пак е така маистора каза че неможе да разбере къде е проблема. сменил ми е тпс-то с накакво старо и вика пробвай я събота и неделя и в понеделник пак ела.каза ми че влиза мн бензин и я дави. сега четох че при голф4 имат съштия проблем с оборотите и са го решили като са сменили о-пръстени на колекторите на смукателни тръби . дали и голф 3 имат такива моля ако нчкои знае нешто да пише.
- shockhead
- Автомобил:
- Двигател:
Тези пръстенчета не са ли за уплътнение за да не смуче въздух. Ако вакуума е ОК защо да ги сменяш. Моето мнение е, че си на път да дадеш много пари и да ти я повредят докрай. Не биваше да пипаш ТПС. Оттам могат да дойдат много други ядове. Когато се проверява ТПС се мери с омметър на крачетата на буксата му докато някой ти натиска педала на газта.
Това с многото бензин............хайде да не говоря, защото до сега и аз не съм ти много в помощ. Все пак има такъв ефект при т.нар. "пикаеща дюза", но колата в този случай е толкова спъната докато я караш, че не може да се обърка. Ти имаш ли проблем с мощността при каране?
Аз си мисля, че щом се оправя след изключване на температурния датчик около него ще да е проблема. Защо не провериш буксата и кабела след нея за слаби връзки?
Това с многото бензин............хайде да не говоря, защото до сега и аз не съм ти много в помощ. Все пак има такъв ефект при т.нар. "пикаеща дюза", но колата в този случай е толкова спъната докато я караш, че не може да се обърка. Ти имаш ли проблем с мощността при каране?
Аз си мисля, че щом се оправя след изключване на температурния датчик около него ще да е проблема. Защо не провериш буксата и кабела след нея за слаби връзки?
- mirko_81
- Автомобил:
- Двигател:
така и не се разреши проблема колеги . 3 дни я гледа маистора каза ми 4е влиза мн бензин, ламбдата си показвала нормално ама нямало кой да го спрял бензина. след около седмица ще слагам газово дано там вси4ко да е наред. засега се отказвам 4е да видим ко 6те стане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”