Въпрос за голф2 1,6 бензин?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alex26
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за голф2 1,6 бензин?

Мнениеот alex26 » Чет 10 дек 2009 23:55

Привет колеги!!!Въпросат ми е следния ,защо като ми е студено голфчето и сам на бензин като подам рязко гас забива муцуната чуди се няколко секунди и после поема, прави го само на бензин и само като е студена?Голфа е 2 1,6 карбуратор, след като загрее си работи нормално , на какво се далжи това!Сменил сам ваздушен филтар кабели свещи,чукче наковалня палец капачка и пак си го прави това?Даите някакви идеи!Благодаря предварително :обичам ви :bowdown :bowdown :bowdown !

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Въпрос за голф2 1,6 бензин?

Мнениеот PuShE_ » Пет 11 дек 2009 1:45

а центровка на динамото правили ли сте,провери и вакумите и тампона под карба

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Пет 11 дек 2009 8:37

мисля че имаш проблем с карбуратора,пиши с какъв карб си.ако искаш да ти помогнем .електронния го мразя и сам на вие със снего,но му провери ел.клапан за ускорението.а ако е механичен ,проблема е в ускорителната мебрана.моя савет е направи си зимно обслужване,почисти си бенз.и въздушни жигльори и си подмени ус.мембрана,и си сложи нов бенз.филтар.дано сам ти бил полелезен.И пиши за...... аиде чао.п.п центровка на диномо какво е тово чудо бре,за вакуумите и тампоните е добре да са здрави, градцки не излагаи се бре. :beer :drunk :drinking:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 11 дек 2009 8:54

alex26 написа:като подам рязко гас забива муцуната чуди се няколко секунди и после поема, прави го само на бензин
колега и при мен го има същото нещо чудехс е колата ми защо не е бива на бензин,свалих плочката за газта сложих си пак филтърната кутия и филтъра и кколата е коренно различна на бензин,няма го това чудене и върви повече,(плочката стеснява отворите на карба и приока на въздох е по малко така мисля че е)

Потребителски аватар
pesho_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_bg » Пет 11 дек 2009 18:48

Имах и аз такъв проблем с моя голф сменях какво ли не и не се оправяше.След време събрах смелост и реших да разглобя карба поръчах си работен комплект разглобих го измихго с короселен и смених сичко което имаше в комплекта и колата се оправи и нещото което ми направи впечетление че ускорителната помпа нее работела обаче след малко побългаряване сичко си доиде на мястото и сега е 6

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Пет 11 дек 2009 23:46

zdravko_jett написа:
alex26 написа:като подам рязко гас забива муцуната чуди се няколко секунди и после поема, прави го само на бензин
колега и при мен го има същото нещо чудехс е колата ми защо не е бива на бензин,свалих плочката за газта сложих си пак филтърната кутия и филтъра и кколата е коренно различна на бензин,няма го това чудене и върви повече,(плочката стеснява отворите на карба и приока на въздох е по малко така мисля че е)

Колега според мен си много прав, наистина има голяма логика да е от плочката за гас!Аз сам писал няколко теми за този карборатор,лятот го разглобявах целия,сменях ремонтен комлект изчистих го понагласих го и работеше перфектно и на газ и на бензин , докато не се застуди и започна да ми прави този проблем на бензин и то само като е студена, малко да мрадне стрелката за температурата и не го прави вече!?Ше пробвам като е студена да махна плочката за гас и ше я подкарам на бензин да видим как ще е!Само незнам ако се окаже това какво е решението друга плочка ли или се приспособява нещо???Благодаря на всички които взеха участие в темата! :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 12 дек 2009 8:06

колега и ладата ми беше с плочка тя пък грам убороти не можеше да задържи на бензин колко и да и въртиш болтчето за уборотите, не знам дали проблема има решение мисля да не сезанимаваш,предполагам че плочката ти е оригинална,един приятел на голфа си сложи газ обаче неговата плочка като е сравнявах с моята и като и замеря отворите за въздух има кореннна разлик,навсичкото отгоре са еднакви и 2а отвора за вздух,а пък при него няма проблем на бензин

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 12 дек 2009 8:08

ако може и аз да поитам нещо в твоята темичка,като позагее колата на около 80 90градуса и ми се струва че прекъсва,даите предложения какво да правя

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Съб 12 дек 2009 15:39

[quote="zdravko_jett"]ако може и аз да поитам нещо в твоята темичка,като позагее колата на около 80 90градуса и ми се струва че прекъсва,даите предложения какво да правя[/quote
Ами колега напиши по подробно каква ти е колата, карбуратор,моно или пална инжекция?Незнам може би като загрее да типадат много оборотие и да тресе и за това да ти се струва , 4е прекасва! Та на моита пробвах без пло4ката за газ пак се забива на студено но значително е по добре , сигорно не и стига ваздух нещо знам ли,и защо само като е студена интересна работа?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 12 дек 2009 20:28

e извинявам се че съм забравил най важното,бързах сутринта и за това,колата е 1.6 джетта,газ,86набор карбураторка,абе не са и ниски уборотите около 800 900 са,и ми се стружа че като ги вдигна още и че пак си прекъсва ама на загрял двигател говорим абе......... маиката ,ше видя ше е чепкам нещо може и да си измислям нещо де да знам. а по твоя въпрос въздушния филтър как е ?

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 13 дек 2009 12:43

колега,запуши отвора за приток на въздух и надигни леко филтурната кутия,ако тампона и уплътненията са добре трябва да изгасне веднага,ако не търси от каде смучи въздух

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Нед 13 дек 2009 15:44

PuShE_ написа:колега,запуши отвора за приток на въздух и надигни леко филтурната кутия,ако тампона и уплътненията са добре трябва да изгасне веднага,ако не търси от каде смучи въздух

Aми колега, нищо не става и да го запуша и да го вдигна няма никаква ралика?Само като го запуша дига леко оборотите,а като го вдигна се врашта в нормални обороти!?Трябва ли да е така??????

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 13 дек 2009 15:47

ами дигат се понеже притока на въздух е по малко,сместа е по богата влиза повече газ така мисля аз де,и аз съм го пробвал ама не съм пробвал да ги позапуша малко и да е карам така да видим ще върви ли повече или ще гори повече или и 2те

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Нед 13 дек 2009 16:09

zdravko_jett написа:ами дигат се понеже притока на въздух е по малко,сместа е по богата влиза повече газ така мисля аз де,и аз съм го пробвал ама не съм пробвал да ги позапуша малко и да е карам така да видим ще върви ли повече или ще гори повече или и 2те

Ами сигорно и двете, но аз това го бровах на бензин, защото броблема ми е на бензин, и то когато е студена!Незнам от какво може да ги праеи тези мизерии!????

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 14 дек 2009 7:20

дави са

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”