Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Vi-MAX
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vi-MAX » Пон 17 апр 2006 22:07

как мазно се измъкваш обаче - кефиш ма :D Ами питай ти твоите "тунери" да ти обяснят какво е аванс на искрата ... или в И-Бей я няма тая информация , забравих :D :D :D

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 17 апр 2006 22:09

Vi-MAX написа:как мазно се измъкваш обаче - кефиш ма :D Ами питай ти твоите "тунери" да ти обяснят какво е аванс на искрата ... или в И-Бей я няма тая информация , забравих :D :D :D

Я обясни по-подробно, че се трогнах? :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 17 апр 2006 22:12

На газ най-добрия тунинг си остава газовия инжекцион.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 17 апр 2006 22:44

Vi-MAX написа:как мазно се измъкваш обаче - кефиш ма :D Ами питай ти твоите "тунери" да ти обяснят какво е аванс на искрата ... или в И-Бей я няма тая информация , забравих :D :D :D

Идеята на форума е да сме си взаимно полезни,а не да се заяждаме - ако имаш някаква информация и желаеш да я споделиш - браво. А пък, ако нямаш или не искаш да си издаваш "тайните", по-добре замълчи!

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 18 апр 2006 0:56

Здрасти пич. Много ме кефи как процедираш. Май не се усещаш че чат пат изтърсвам по някоя простотийка за да знам че не си ме забравил :wink: Просто ми е ясно как всеки ден със сутришното кафенце сядаш пред компа с надеждата най-сетне да съм написал нещо с което да ме сразиш показваийки неизмеримо голямият си напредък и компетенция в обалста на чип тунинга. :lol: :lol: :lol: Все още не можеш да разбереш че е очевидно как следиш всяка моя буква и при първа възможност бълваш абсолютно ненужни простотийки придружени с леко разграждане на лични комплексчета.

На всички които обаче не им е ясно VI-MAX още ми се сърди за туй че във БМВ форума казах неща които НИКОЙ в БГ не трявба да знае (не изках да ги казвам) За да не си говоря напразно бих ви посъветвал да погледнете предпоследния ми коментар на 3та страница

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=27595&postdays=0&postorder=asc&start=30

Харесва ми че се опитваш да задаваш добри въпроси......за съжаление до сега не видях твой ДОБЪР ОТГОВОР.
Би ли описал своето KNOW HOW в няколко реда като по този начин ще обогатиш безценно знанията на мнозина и ще ги предпазиш от ИЗМАМНИЦИ като МЕН (все пак нали това ти беше предтекста......пардон ЦЕЛТА) На мен ми е ясно че ме мразиш и че няма да се примириш до момента в който в Държавен вестник не публикуват че съм продал (прее*ан) чип за 100 лева и то такъв който ти даваш за поне 500 (става въпрос за ТДИ за справка.... http://tuning4power.hit.bg/ ) Има си причина да правя всичките тия неща и една от тези причини са хората като теб........а че self made милионер няма да стана ми е ясно. Пара и тук се изкарва все някък.

Взимайки под внимание уникалната ти степен на кфалификация (7 по шестобалната) те моля за 1000-ден път да ни просветиш поне малко нас.....глупаците :? Нали помниш какво сам написа на 8ма страница от същата тема

Vi-MAX написа:наистина се оказва , както прочетох в една по-стара тема , в този "тунинг" раздел е само за глупаци...

.......смятам че много хора ще се зарадват на точната ти и справедливо (според теб) заслужена оценка за Тунинграздела.
Радвам се че има и хора като теб които да ми напомнят че злорадството е характерна за човека черта.

Продължавай в същия дух :да:

п.п. не си въобразявай че ще скоча да те псувам точно в тази тема и по този начин да сложа катанеца!

Последна промяна от Brezel на Пон 13 фев 2012 22:24, променено общо 1 път.

jani69
Автомобил:
Двигател:

Във връзка с чиповете

Мнениеот jani69 » Вто 18 апр 2006 8:50

За Vento 1.9 sdi какъв муе потенциала и ще можешли да му сложиш :)

Потребителски аватар
Vi-MAX
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vi-MAX » Вто 18 апр 2006 14:06

Li4o написа:

Идеята на форума е да сме си взаимно полезни,а не да се заяждаме - ако имаш някаква информация и желаеш да я споделиш - браво. А пък, ако нямаш или не искаш да си издаваш "тайните", по-добре замълчи!

какви тайни бе пич... ша ма убиете от смях . Просто гледам как "колегата" раздава всякакъв вид инфо - това става, онова не става без ВЪОБЩЕ ДА ИМА представа за какво говори !!!! (дори сам го признава) Е тва ме дразни - и то е от самото начало на темата (както се вижда той дори не знаеше какво е номер на ЕЦУ..;.). Пак повтарям - няма да спирам да правя за смях такива халхаберници , пък дано има ефект :D

какво повече да коментирам , този нагъл младеж явно много си вярва и продължава да пише глупшости по мой адрес , за което ще си изпати ако продължава. Не го казвам като заплаха , но всичко си има граници. Да квалифицираш хора , които не познаваш е абсурдно а пък нашия даже и повече си позволява , про положение , че теоретически и практически е ГОЛА ВОДА !!!

Ако някой го интересува точно ефекта от аванса при работа на ГАЗ да си пусне тема и ще обясня каквото знам.

Това е
mod edit: niki127
това е последното ти предупреждение, ако наистина имаш какво да кажеш конструктивно ОК( та нали за това е този форум), Ако обаче мислиш, че можеш само да обиждаш- НЯМА ДА СТАНЕ.
Най-малкото няма никакви доказателства, че човека е шарлатанин даже противното, има хора дето са доволни.
Сега мисля да пусна тема точно по темата за чиптунинга и има ли той почва при автомобилите на LPG. Ще се радвам да напишеш там това което знаеш по въпроса защото ще е полезно на всички а и наистина ще можеш да покажеш знания.

Дерзайте

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 18 апр 2006 15:44

Vi-MAX написа:Просто гледам как "колегата" раздава всякакъв вид инфо - това става, онова не става без ВЪОБЩЕ ДА ИМА представа за какво говори !!!! (дори сам го признава)

Много от нас сме така тук, за това е този форум, за да се учим един от друг и то от грешките си. За да не ги повтаряме и да научаваме по нещо ново.

Vi-MAX написа: Е тва ме дразни - и то е от самото начало на темата (както се вижда той дори не знаеше какво е номер на ЕЦУ..;.).

Ако нещо те дразни по-добре го игнорирай или се аргументирай с доводи. Истината се ражда в спора, а не в необоснованите заяждания.

Vi-MAX написа:Пак повтарям - няма да спирам да правя за смях такива халхаберници , пък дано има ефект :D

Vi-MAX написа: какво повече да коментирам , този нагъл младеж явно много си вярва и продължава да пише глупшости по мой адрес , за което ще си изпати ако продължава.

Опитай отново, предупредих те веднъж... заплахи от такъв род можеш на лични, тук във форума НЯМА да позволяваме такова отношение, независимо от пол, раса, религиозна принадлежност и т.н.

Vi-MAX написа:Да квалифицираш хора , които не познаваш е абсурдно

Напълно съм съгласен.

Vi-MAX написа:а пък нашия даже и повече си позволява , про положение , че теоретически и практически е ГОЛА ВОДА !!!

Квалификацията ти тук си противоречи с горното ти мнение, не мисля, че познаваш колегата за да го квалифицираш.

Vi-MAX написа:Ако някой го интересува точно ефекта от аванса при работа на ГАЗ да си пусне тема и ще обясня каквото знам.

Точно това е цялата идея, да разберем всеки един от нас какво знае и да го сподели с другите.

В заключение - имаш второ предупреждение за БАН и то ще ти бъде изписано под аватара. Трето няма да има.

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Вто 18 апр 2006 17:28

Дълго време гледах темата .... и много се чудех дали да напиша нещо .. имайки предвид че всеки мой пост се изтрива .... но да видим дали тоя ще оцелее...

Като гледам до тук написаното ми стана ясно че на никой не му е ясно за какво става дума (about CHIPTUNING-а). Един продава чепове за 500 кинта ... а другия му подбива пазара със същите за 80 .... които реално струват по 3.50 парчето :twisted: . В крайна сметка както във всеки един бизнес в българия хората вместо да се крепят в името на това да изкарват пари ... тук се ритат по кокалчетата. Чудно ми е кога ще публикувате съсдържанията на самите чипове. ....... и за да не ви оставя много възможност да се чудите кой кого първи ..... започвам да публикувам над 250 чипа за всякакви модели автомобили. Къде се намират, как се свалят как и с какво се програмират, къде са map data (на кои адреси) и как се модифицират.

Пожелавам "успешен" бизнес на колегите "тунингатори".

ЗБ

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 18 апр 2006 19:56

Здрасти на всички. Не мислех че ще се стигне до тук ама май е време да напиша какво мисля относно цялата история. Значи замисъла на темата беше друг. В началото беше ок ма после нещо се прецака. Най-много съжелявам че Vi-Max трябваше да получи 2 предупреждения. Вижте аз тая тема исках да я направиме за да помогна на когото мога. Обаче се получи така че член от форума имаше конфликт с мен. Това е лошо за мен и за въпросния член от форума от което пък следва че като цяло темата се отразява зле на форума. Това е точно обратното на идеята ми. За да няма повече конфликти и проблеми искам да помоля Модераторите да изчистят темата от спама като оставят малкото полезен матерял и някое и друго позитивно за мен мнение и след това да заключат темата! Моля да не трият всички позитивни за мен мнения защото положих доста труд вурху клавиатурата за да убедя повечето колеги че не съм поредния дръвник!

Ако някой има интерес да взима чипове от мен или има просто въпроси ще се радвам да контактуваме на ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ или да получа майл mzetz@mail.bg

Друго което искам да кажа е че темата стана пазар :( Прекалено се комерсиализира и на всеки му е ясно че в този си вид не може да остане повече във Тунинг раздела!!! Не помага вече с нищо а служи само за контакт между мен и заинтересовани както и за избиване на нечий комплекси. Пределно ясно ми е и че на модераторите ще им писне от наще скандали.
За съжаление се стигна до груби и ЛИЧНИ обиди както и до коствени или пряки заплахи (пардон предупреждения)

То тая мойта тема си замина още откакто почнах да отговарям дали имам чип с ДА и НЕ и откакто почна селянията :cry:

Благодаря на всички които се отнесоха коректно с мен и не злоупотребуха с доверието ми! Това ми доказа много! (нека сега некой немец ми спори :twisted: )

На ЛС съм достъпен за всеки!

На всички които са посетили темата искам да кажа че всичко започна така защото исках САМО ДА ПОМОГНА
Надявам се молбата ми да бъде уважена от модераторите :(

Поздрави Brezel

Последна промяна от Brezel на Пон 13 фев 2012 22:28, променено общо 1 път.

Palavia_sf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Palavia_sf » Вто 18 апр 2006 21:52

zaio_baio написа:Дълго време гледах темата .... и много се чудех дали да напиша нещо .. имайки предвид че всеки мой пост се изтрива .... но да видим дали тоя ще оцелее...

Като гледам до тук написаното ми стана ясно че на никой не му е ясно за какво става дума (about CHIPTUNING-а). Един продава чепове за 500 кинта ... а другия му подбива пазара със същите за 80 .... които реално струват по 3.50 парчето :twisted: . В крайна сметка както във всеки един бизнес в българия хората вместо да се крепят в името на това да изкарват пари ... тук се ритат по кокалчетата. Чудно ми е кога ще публикувате съсдържанията на самите чипове. ....... и за да не ви оставя много възможност да се чудите кой кого първи ..... започвам да публикувам над 250 чипа за всякакви модели автомобили. Къде се намират, как се свалят как и с какво се програмират, къде са map data (на кои адреси) и как се модифицират.

Пожелавам "успешен" бизнес на колегите "тунингатори".

ЗБ

Следя темата с интерес,найстина момчето е много точно,някой се опитва да му прави кал но безуспешно но както и да е,найстина се надявам да публикуваш 250 чипа за различни модели автомобили,и естествено хау майд
п.п дано го направиш

Потребителски аватар
dano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dano » Сря 19 апр 2006 8:46

Темата наистина беше но само беше хубавва докато не започнахте
всички да пишете и питате клупости.Мога да го кажа по няколко причини но имали смисъл да ги казвам като няма значение.Някои го хора го взеха много навътре защо може даимсе провали бизнеса
но товае пазарната икономика и всеки взима решения сам за себеси.
Аз още от самото начало взех такова и мога да твардя че съм първият
по не от този форум които се здоби стакъв чип доволен съм и немога дасе оплача.
А Vi-Max мога дакажа само че от неговите страхове стана темата на помия.Защото Brezel много добре му обясни как и защо го прави.
Значи никога небих взел по скъп чип при положение че мога даго взема по ефтино това е пазарна икономика
А Vi-Max може да помисли как да продалжи бизнесаси ане само да бълва каде истина каде в повечето случаи глупости
Това е лично мнение но замен Brezel сие пич и супер коректен.
Товае всеки си преценява сам несме малки хора

ilian73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian73 » Пон 24 апр 2006 13:08

.........................
МОЛЯ ПОЛЗВАЙТЕ Л.С.
mod edit: niki127

rbh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rbh » Пон 01 май 2006 16:44

а за този имаш ли готов чип?
Astra GSI 8V

BateValcho
Автомобил:
Двигател:

Чип - пауър!

Мнениеот BateValcho » Чет 11 май 2006 10:08

Здравейте, колеги!
Съпругата ми има Фолксваген, та си чета тук из вашия форум и какво виждам? Старата, добре позната тема за чип-тунинга и също така добре познатите (от БМВ форума) основни герои. С най-искрени симпатии и на Ви-макс, и на Брезел:)
За всички, които само си питат, нямам какво да кажа, но за тези, които още се колебаят, ще кажа няколко думи.
Карам БМВ 318 ТДС, 1996 г. от три години. От една седмица съм с чип-тунинг. Ефектът е като да седнеш от трамвай на влак. Може да се каже, че карам друг автомобил. Ефектите: по-ранно включване на турбината и от там - колата не "увисва" при старт, докато достигне обороти. При спокойно каране - по-малък разход (по економайзер). По стръмен наклон в обороти поддържа скорост и дори се ускорява там, където превключвах преди на по-ниска предавка.
И така, ако някой се колебае за чипа - директно да го слага, а после да пита:)
И още нещо. Брезел е супер-ТОЧЕН пич! Изпрати ми не един, а цели четири чипа, за да изпробвам всеки от тях! Сега, след подмяната трябва да му ги платя. Така че, споко - никой няма да е измамен от цялата тази работа!
Успех на всички!

Върни се в “Силов тунинг”