Твърди маркучи, губи антифриз- Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Re: Майстор-нечовек

Мнениеот valeri_m » Нед 13 дек 2009 18:51

Колега ти елементарно обеснение нямаш ли. помисли, двигатела е един агрегат а купето е друг.преди да ходиш на МАЙСТОР дето му имаш доверие питай няма да ти се карат и пари да ти вземат.
Вече е късно ..
Иди си вземи колата и е закарай на друг да ти е оправи.
Има и добри момчета из форума те може да ти помогнат.
Ама не си написъл от къде си, та да ти се помогне по бързо и да те насочат .

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 13 дек 2009 21:00

Днеска разговарях с майстора и ми каза, че водата е влезнала през някое уплатнение или през отворен прозорец.Двигателят бил готов, но (едно голямо НО) двигателят щял да работи по шумно.Според вас възможно ли е и ако да от какво? Двигателят трябва да работи както преди или по-тихо?

Подробна информация ще получите.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 13 дек 2009 21:32

:shock
Абе колега или неказваш всичко или аз откачам. Тоя майстор да не ти е рода нещо. То бива доверие и търпение ама като ходиш да си взимаш колата вземи и няколко по яки приятели щото сметката ще те свали от първия път.
Вчера основен ремонт днеска уплътнение. Тоя майстор е гений. Чета и немога да повярвам, че наглостта е толкова голяма. Ша си докараш някоя болест с такива хора!!!

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 13 дек 2009 22:10

...Аз вече нищо немога да разбера... :gruebel :dummy: :075: :078:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Нед 13 дек 2009 22:51

останах с впечатление че говорим за вода в купето .... :bishop

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 13 дек 2009 22:59

passenger написа:останах с впечатление че говорим за вода в купето .... :bishop

:lol: :lol: :lol: :lol:
То не били компютри а компоти, и не ги изнасяме а ни ги връщат. Тече вода в купето правим основен ремонт на двигателя. Не ни работи левият стоп- сменяме дискове и накладки. Не ни се затваря прозорецът, сменяме вратата.
Много ми е интересно развитието по темата.

Последна промяна от Гергин на Нед 13 дек 2009 23:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 13 дек 2009 23:06

Колеги в момента ми тряба отговор само на 1 въпрос и то е : Когато се смени гарнитюра задължително ли трябва се изшлайфа глава и цилиндри ? Причината за всичко това е че маркуча на антифриза ми беше твърд. Не ми е рода.За състоянието на колата живот и здраве ще ви пиша утре.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Нед 13 дек 2009 23:21

Аз няма да изказвам никакво компетентно мнение, нито ще храня колегата. Само искам да изкажа съжаление към него понеже съдя от себе си. Аз съм привързан към моята кола, колкото и да ми е стара и да ми потропва и да ме нервира - тя си е моята количка и си я обичам. Предполагам, че с много от колегите тук е така. Представям си как бих се чувствал след този кошмар, който изживява човека. Проблема е там, че като бял човек колегата е очаквал да получи подобаващо облсужване от "майстора". Не всеки има хъс да пипа и да е автомонтьор. На нас ни е присъщо да сме "майстори" във всичко, а всъщност да не разбираме от нищо. От там иде проблема. Такъв майстор заслужава да иде на доктор с грип, а да му сложат диагноза рак на левия тестис та да остане еднотопков инвалид. Дано се пооправи колицата.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 13 дек 2009 23:36

Maste-pro написа:Колеги в момента ми тряба отговор само на 1 въпрос и то е : Когато се смени гарнитюра задължително ли трябва се изшлайфа глава и цилиндри ? Причината за всичко това е че маркуча на антифриза ми беше твърд. Не ми е рода.За състоянието на колата живот и здраве ще ви пиша утре.

не е задължително!НЕ Е! прави се диагностика на повърхнината на главата и ако има нужда се шлайфа!нуждата се определя от евентуалното огъване /изкривяване/ на главата в рамките на 0.2-0.5 мм по дължина на главата .но уточнявам - за различните глави /зависи от материала/е различно!

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 13 дек 2009 23:39

:talk:

Последна промяна от Maste-pro на Нед 13 дек 2009 23:48, променено общо 1 път.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 13 дек 2009 23:48

какви бутала ? какви 5 лв? там нищо не се пипа!как той разбра ,че са за смяна?така като ги гледаш отгоре не си личи нищо! искат се много точни уреди - вътромери с индикаторно отчитане и се прави от много добре подготвени "майстори"разликата там е от порядъка на 015-0.25мм ,но всичко е толкова подробно ,че да се се стигне до извода - "да се отваря мотора !"е много трудно!

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 13 дек 2009 23:52

Говорише ми за че тъй като 1 и 4 цилиндър са били леко изкривени имало е и проблеми със съответните бутала :?: И според него всичко това е заради една шибана миризлива гарнитюра :banghead: Прегряване-гарнитюра-глава-цилиндри бутала. :screwy Още немога да повярвам че съм имал такъв проблем. .А да се изправи криво бутало възможно ли е че до сега не съм чувал нещо подобно.Немога да повярвам все още, колата си вървеше перфектно.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 13 дек 2009 23:58

Буталата влизат плътно в цилиндрите и според мен не може да е криво буталото или цилиндъра и мотора да си работи.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 14 дек 2009 0:02

Maste-pro написа:Говорише ми за че тъй като 1 и 4 цилиндър са били леко изкривени имало е и проблеми със съответните бутала :?: И според него всичко това е заради една шибана миризлива гарнитюра :banghead: Прегряване-гарнитюра-глава-цилиндри бутала. :screwy Още немога да повярвам че съм имал такъв проблем. .А да се изправи криво бутало възможно ли е че до сега не съм чувал нещо подобно.Немога да повярвам все още, колата си вървеше перфектно.

Ако вярно това ти е казал веднага отиди си прибери колицата от тоя тапанар...и не се бъркаи за пари да му даваш изобщо..По нагоре един колега те беше посъветвал...вземи си 2-3 здрави момчета за компания и отиваи. :да:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 14 дек 2009 0:06

о не!
тоя е луд за връзване!
как може да има крив цилиндър ?и какво криво бутало? тоя виждал ли е тези части въобще?какви са тези непрофесионални обяснения?криво бутало? леле!прибери си колата ,не плащай нищо и бягай при някой свестен човечец дето да ти свърши работа и да не се прави на професор!

Върни се в “Passat”